Drome 8 The Promised LAN

De Drome is een jaarlijks terugkerende LAN-party waar gamers uit Nederland (en ook wat Duitsers) zich verzamelen om vervolgens elkaar af te slachten (oftewel fraggen) op de servers van de Drome. Dit jaar werd het van 14 tot en met 16 juli gehouden en wij van Gamers.nl waren natuurlijk aanwezig.

Dit jaar waren er maar liefst 650 gamers aanwezig in het expocenter te Hengelo, al deze gamers hadden allemaal een plaats, die zeer ruim bleken te zijn, en je kon heel gemakkelijk inloggen op het netwerk. Naast het spelen van games was het ook mogelijk om te internetten, films te kijken in een bioscoop ruimte en er was een ftp server waar je onder andere mp3's en vele soorten films van kon downloaden. Als je honger had was er voorin de zaal de gelegenheid om wat te eten en drinken te halen, maar over het algemeen was het allemaal zeer smakeloos. Als het gamen je uiteindelijk te vermoeiend werd kon je wat rusten in een slaapzaal, of zoals sommigen op je eigen toetsenbord slapen, wat ze achteraf natuurlijk heftig ontkenden.

De organisatie had ook nog wat toernooitjes opgezet, waar je als clan of in je eentje aan mee kon doen om wat aardige prijzen in de wacht te slepen, de (halve) finales van deze competities werden ook nog eens uitgezonden op een groot beeldscherm voor in de zaal, waar ook alle informatie over de servers ed. op werd getoond.