Zoals iedereen ondertussen wel weet is de Dreamcast midweek op dit moment aan de gang op gamers.nl. Om deze week af te sluiten hebben we besloten om er nog een top 10 van Dreamcast games tegenaan te gooien. Je kunt het als verlanglijstje gebruiken voor Sinterklaas of de Kerstman, maar ik betwijfel of de oudjes dit voor je mee zullen brengen. Proberen kan natuurlijk geen kwaad, maar alvast sparen ook niet .

Sonic Adventure

De tiende plaats wordt ingenomen door niemand anders dan Sonic. Wat is een Sega console eigenlijk zonder Sonic? En ook op de Dreamcast is de Sonic game een prachtexemplaar geworden. Helemaal in 3D, heel erg snel en het kan maar liefst vanuit 6 verschillende oogpunten gespeeld worden. Dit maakt Sonic Adventure zeker de moeite waard om aan te schaffen.

De graphics zijn subliem. De werelden zijn bijna perfect weergegeven en de characters zelf bestaan uit heel veel polygonen. Sonic Adventure heeft, ondanks dat het al een oudere game is, nog steeds één van de betere graphics op de Dreamcast.

De gameplay zou het grootste probleem worden. Omdat de snelheid altijd subliem was in de 2D delen, moest deze ook aanwezig zijn in de 3D werelden. En het is Sega gelukt om dit goed te doen. Terwijl de snelheden verschrikkelijk hoog zijn, blijft de besturing even fijn. De verhaallijn zit overigens ook erg goed in elkaar, Sonic Adventure kan maar liefst met 6 verschillende characters spelen. Die characters spelen allemaal een eigen verhaal en kruisen onderweg de paden van de andere characters. Dit zorgt voor een langere levensduur.

Het geluid is niet bijzonder. De soundeffects zijn gelukkig allemaal in stand gehouden. Verder heeft Sega voor een leuk deuntje gezorgd die nogal verslavend is.

Doelgroep? De doelgroep is eigenlijk elke gamer. Hoewel Sonic een nogal kinderachtige sfeer bevat, zal de game niet alleen voor de kinderen bedoeld zijn. De mooie actie, de grote snelheden en de redelijk hoge moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat ook de volwassen gamers deze game interessant zullen vinden.

Levensduur? Is erg kort, en dat is jammer. Na het uitspelen van elk character zal er nog een zevende character vrijkomen. Dit is Super Sonic. Bij het uitspelen van dit character heb je de game voltooid. Na het voltooien zal je Sonic Adventure niet meer vaak spelen. Dat kan een nadeel zijn.

Wat vindt de staff? Wij vinden Sonic Adventure een zeer vermakelijke game. Eigenlijk moet elke gamer met een Dreamcast, deze game in zijn of haar bezit hebben. Sega hoort bij Sonic en ze houden elkaar in stand.