Door Rob de Groot

Zoals je mag verwachten van een spel met draken speelt het verhaal van Drakengard zich af in een fantasy wereld. De wereld kent twee zijdes: het Imperium en de Unie. Het Imperium, ooit onderdeel van de Unie zelf, heeft zich op onbekende wijze in korte tijd ontwikkeld en van de unie afgestoten. Nu heeft het haar zinnen gezet op oorlog met dezelfde Unie waar ze ooit deel van uitmaakte. Aangezien in vooral roleplaying games vaak de draak wordt gestoken met de overzichtelijkheid van de relaties tussen de speler en de NPC's, hebben we de verschillende hoofdfiguren uit Drakengard nader voor je onder de loep genomen. Hoewel Drakengard zich eigenlijk meer op actie & avontuur richt, is het toch de moeite waard om het RPG element eens te bekijken. Caim Caim heeft het maar zwaar; als kleine prins Caim van een koninkrijk heeft hij de moord op zijn ouders door een zwarte draak van het Imperium moeten aanschouwen. Door zich te laten opnemen in het leger van de Unie hoopte Caim zijn lust voor wraak te kunnen beslechten op de soldaten van het rivaliserende leger. Tot op een dag het lot anders beslist; Caim wordt gewaarschuwd dat het kasteel van zijn eigen leger onder vuur ligt. Zich een weg door de manschappen van het Imperium banend bereikt hij een gevangen genomen rode draak, een van hetzelfde ras als de draak die zijn ouders doodde. Aanvankelijk wil hij in blinde woede het beest afslachten, maar halverwege zijn daad krijgen wraakgevoelens jegens het Imperium de overhand en hij besluit het grote reptiel te laten leven. In ruil voor zijn leven sluit de draak een pact met Caim en sinds die dag zijn het lot van Caim en draak verbonden. Als prijs voor het verbond moet Caim wel één van zijn lichaamsfuncties afstaan; Caim krijgt een markering op zijn tong en kan niet meer praten. Uit het pact met de rode draak volgt een deel drakenkracht die in Caim verrijst: hij voelt zich klaar zijn queeste voor wraak te volbrengen en als drakenrijder stort hij zich opnieuw in de oorlog. Op dat moment is hij nog maar 24.

De rode draak zelf is minder ingetogen met het pact; het is toch een stuk waardigheid wat ze af moet staan. 'Ze' ja, Caim's naaste dier is een wijfje waar de leeftijd van ruwweg op 10000 jaar geschat wordt. Als creatie van de goden is het voor een draak extra moeilijk zijn (in dit geval haar) meerdere te erkennen door een pact te sluiten: draken worden geacht alle aardse gevaren te kunnen trotseren. Door het pact zal ze zich altijd aan Caim's zijde scharen in tijden van nood.

Furiae Enige andere overgeblevene van het koninklijke geslacht naast Caim is zijn 19 jarige zus Furiae. Op haar veertiende door het lot bestempeld als de volgende godin, leidt ze een geïsoleerd leven en kan zichzelf nauwelijks verdedigen. Door het verlies van aards contact kan de zweverige meid tijdens gevechten hoogstens bidden voor een goede overwinning. Het lot van elk lid van de groep is verwoven met de gesteldheid van de nieuwe godin. Ze doen er dus ook alles aan om deze dame goed te beschermen tegen het Imperium en alle andere vijanden. Haar liefde en goedkeuring is voor een aantal van de groepleden de reden om te blijven vechten, ze is dus vrij gewild. Inuart Furiae mag dan een godin zijn, blijkbaar heeft ze toch nog enige aardse liefde gekend. Haar verloofde Inuart weet er alles van. Hoewel opgegroeid als vrienden heeft de inmiddels 20 jarige Inuart altijd jaloezie gekend tegenover de vaak superieure Caim. Deze zoon van vergeten edelman werd geboren met een ongekende zangstem, waar hij in combinatie met zijn harp graag gebruik van maakt. In gevechten komt zijn zwakke hart naar boven en verkiest hij liever het hazen- boven het heldhaftige drakenpad. Blind van liefde trekt hij er voor Furiae op uit, ook al beseft hij meer dan goed dat een huwelijk tussen beide onmogelijk is. Vreemd genoeg heeft Inuart net als Caim in zijn verleden ook een pact gesloten. Niet met een rode maar wel met een zwarte draak.