Tower Master is namelijk gemaakt door het Leeuwardense Triangle Studios, bekend van hun langlopende project Cross of the Dutchman. Sinds begin dit jaar hebben ze de afspraak lopen om iedere twee maanden een interne, tweedaagse game jam te organiseren: de Protocannon. Het verloop hiervan is te volgen via een blog op de bijbehorende site. Het resultaat van de eerste jam is Tower Master.

Tower Master is een hardcore platformer vol met dodelijke valstrikken à la Super Meat Boy. Een belangrijk verschil is dat het gemaakt is om tegen je vrienden te spelen en dat je zelf de levels kunt maken. Via een super simpele editor zet je de valstrikken achter of boven elkaar en kun je iedereen uitdagen om er doorheen te denderen. Om zeker te weten dat het werkt, moet je hem uiteraard wel eerst zelf testen.

De leveltjes die we zelf maakten waren vrij simpel om te overleven. Om een beter beeld te krijgen van wat mogelijk is, kun je de zeven bestaande levels van Triangle uittesten. Ze zijn verschrikkelijk lastig, frustrerend en je gaat gegarandeerd ruzie krijgen met je spatiebalk. Maar dat is de bedoeling er van. Voor een spel dat in twee dagen in elkaar is gezet, biedt het behoorlijk wat plezier.

Tower Master is gratis te downloaden op de site. Wil je echter het spel en het werk van Triangle Studios sponsoren, dan kun je ook een geldbedrag overmaken. Voor 25.000 euro maken ze er een volledig spel van, maar met wat minder zijn ze ook tevreden.