Achtergrond

Doe het Zelf Maar: The Old Man Club

Mooie ode aan het boek

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In Doe Het Zelf Maar behandelen we games die je veel beter zelf kunt spelen dan dat wij erover kunnen schrijven. We doen het toch, want ze trokken onze aandacht. Vandaag: The Old Man Club.

Wie van lang, veel en vooral heel snel klikken houdt, zal zich sowieso wel vermaken met The Old Man Club van Michael Koloch. Maar de lezer van Ernest Hemingway’s The Old Man and the Sea zal meer zien dan alleen armpje drukken met een leeuw en wat vissen in deze kleine game.

Veel uitleg over de gameplay is niet nodig. Zoals op de site te lezen is, moet je op dingen klikken. Je neemt het om de beurt op tegen verschillende tegenstanders, die tegenover je aan tafel zitten. Het ouderwetse armpje drukken wordt beslist door hoe snel je op de muis kunt rammen. De eerste tegenstander is nog redelijk snel verslagen, daarna wordt het lastiger. De arm van je tegenstander blijft maar in het midden staan, of helt iets naar links over. De speler probeert nog sneller te klikken en uiteindelijk zul je jezelf al scheldend vinden in verschillende houdingen, in een uiterste poging om het tempo nog wat op te schroeven. Tot je grote teleurstelling kom je erachter dat er nog een tegenstander wacht, die nog moeilijker te verslaan is.

Het knappe van het spel is dat deze frustratie precies is wat The Old Man and the Sea draagt. Je hebt je tegenstander niet zomaar verslagen en je moet pijn lijden om te winnen. Ook andere elementen uit het boek komen terug. De leeuw, waar het hoofdpersonage Santiago over droomt, het respect voor de tegenstander, de haaien die het op de marlijn voorzien hebben en het karkas als beloning voor het verslaan van alle tegenstanders.

Om nou het hele boek te lezen voor de paar minuten van The Old Man Club gaat wat ver, al is deze klassieker op zichzelf al de moeite waard. Maar wie zich even verdiept in het verhaal, zal de slimme insteek van Koloch beter begrijpen. Bedenk wel voor het spelen dat je nog een paar uur pijn in je vingers houdt en dat je waarschijnlijk niet zult stoppen voor de laatste tegenstander zijn meerdere erkent.

Speel The Old Man Club hier gratis. Het boek The Old Man and the Sea van Ernest Hemingway kun je hier kopen.

 

Door Stijn Keuris
Stijn schrijft als freelancejournalist over internationaal conflict en sport en speelt al jaren voetbalgames. Hij begon met Super Soccer op de Super Nintendo en speelt sinds 1998 FIFA. Ook heeft hij de nutteloze ambitie om Tetris op topniveau te spelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yooka-Laylee krijgt mogelijk fysieke versie 'Nintendo gaat Loot Crate met merchandise aanbieden'
0

Reacties op: Doe het Zelf Maar: The Old Man Club

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.