Iedereen die wel eens tot zo laat heeft overgewerkt dat íedereen in het kantoorgebouw naar huis is, weet dat dat een vreemd effect op een mens heeft. Alles is stil behalve de zoemende computerservers en er is niemand meer die op je let. Dus je gaat testen hoe ver je je stressbal door de gangen kunt schoppen en doet extra lang over de vierde koffiepauze van het afgelopen uur.

 

Het heeft echter ook een nadeel; er is niemand meer waarmee je kunt praten...of om hulp vragen. Door de eenzaamheid borrelen er ook -wat als?- scenario's op. Wat als er nu een inbreker komt? Wat als dat irritante gekraak wat je normaal nooit opvalt, het teken is van EEN SPOOK. En dát is precies het gevoel waar One Late Night je mee wil pakken.

We willen niet te veel van de plot verklappen, want anders halen we de ervaring misschien onderuit. Voor de mensen die de Slenderman missen is One Late Night goed nieuws: dit is Slenderwoman in een kantoortje. Je hebt alleen íets meer overlevingskans, als je je op tijd weet te verstoppen onder de bureaus. Ondertussen kun je ook uitvogelen waar het mysterie vandaan komt, door te speuren naar voorwerpen.

 

Vooral Linux-gebruikers hebben hierbij een voordeel, want als het goed is, is er extra informatie te vinden op de Linux-computers van het kantoor (wij waren helaas niet zo handig). Een groot nadeel van One Late Night is wel de enorme traagheid van de animaties, waardoor we erg weinig zin hadden om stukken over te doen. Gelukkig zit in de laatste versie een save functie (type -save op een computer), dus vergeet die niet te gebruiken. Na Slender weer zin om je zenuwen te testen? Download One Late Night gratis hier: http://www.moddb.com/games/one-late-night