Slender speelt in op dat benauwde gevoel wanneer je 's nachts om 12 uur over een onderbelicht bospad loopt waar je nauwelijks je hand voor ogen ziet. Constant stel je jezelf de vraag of je achter je moet kijken, het zou zomaar kunnen zijn dat er iemand langzaam maar zeker steeds dichterbij sluipt. Aan de andere kant is de het fijn dat je niet weet of er iets achter je loopt.

Slender is gebaseerd op de mythe van de Slender Man: een lange man met bovengemiddeld lange armen en benen, gekleed in een zwart pak en met een blank gezicht die grotendeels in bossen op kinderen jaagt om deze te vermoorden. Alvorens hij dit doet, geniet hij echter van een psychologisch kat-en-muisspelletje waarin hij elke keer zich kort laat zien om zo zijn potentiële slachtoffer waanzinnig te maken. De vraag of je achter je moet kijken ga je jezelf dus ook stellen tijdens het spelen van Slender, want misschien staat hij wel van achter een boom naar je te kijken?

In Slender struin je enkel bewapend met een zaklamp door een donker bos op zoek naar acht pagina's die (de eigenschappen van) de Slender Man portretteren. Slender is simpel, maar geeft je een grootse uitdaging die al je moed vereist om te voltooien.

Download hier gratis Slender, of vermaak je met onderstaande video waar collega Kevin zijn best doet om de pagina's te vinden (en zijn broek schoon te houden). Hoeveel pagina's heb jij verzameld?