We willen niet te veel woorden vuil maken aan deze gratis te spelen flashgame – het is leuker is om hem zelf van begin tot einde te ontdekken – maar we hebben ons een half uurtje prima vermaakt met deze niet al te pittige puzzelplatformer.

In de game neem je controle over een jongetje die in zijn dromen in contact komt met zijn dode zus. Dat levert een heel aparte sfeer op: luguber vanwege het onderwerp en de herkenbare puberteksten die op de muren van de levels gekalkt staan, maar ook mooi omdat het duidelijk is dat broer en zus veel van elkaar houden.

Gameplaytechnisch heeft Sequester nog het meeste weg van een versimpelde Fez. Elk level is een ‘kubus’, waarbij de kubus een kwartslag draait wanneer je naar de rand van het beeld loopt of valt. Dit levert een aantal aardige puzzels, vooral wanneer de game schakelaars introduceert waarmee je verschillende platformen aan en uit kunt schakelen.

Sequester moet het vooral van zijn naargeestige sfeer hebben. De game is misschien niet zo kunstzinnig verantwoord als Braid en niet zo uitgebreid als Fez, maar levert voor een gratis spel absoluut een interessante ervaring op.

Speel hier gratis Sequester.