Dat ik dat zeg, zegt wat. Jarenlang heb ik me in de kunst van het tweedimensionale volleybal verdiept. In het land van de slijmerige éénogigen, was ik als beste speler koning. Die tijden zijn nu voorbij, en dat allemaal dankzij Lethal League.

Deze gratis flashgame, in elkaar geknutseld door het Nederlandse Reptile Games, levert multiplayer in zijn puurste vorm. Kruip weer eens met zijn tweeën achter een toetsenbord, knuppel elkaar de tering in en herhaal dat koudbloedige kunstje tot in het einde der tijden. Simpeler dan dat kan bijna niet en hoeft net zo min. 

Weer met 11-6 verloren; Lethal League blijkt nog verdomd lastig. Wat begint als pong met een twist en een hersenkronkel, ontaardt al snel in pure chaos. Ballen en lijken vliegen je om de oren, de score schiet alle kanten op en plotseling komt het besef dat je al uren niet meer met een menselijke tegenstander speelt. Je bent je techniek en vingertopjes bij aan het schaven tegen de computer. Wachtend op die ene persoon die er net zoveel tijd in heeft gestopt als jij. 

Lethal League is te spelen via de website van Reptile Games. De studio werkt ondertussen ook nog aan beat 'm up/platformer Megabyte Punch