Modern Warfare 2 – Resurgence Pack (Xbox 360)
Prijs: 1200 Microsoft punten

Deze tweede mappack van Modern Warfare 2 geeft je wederom vijf nieuwe levels die met verschillende gamemodi online gespeeld kunnen worden. Net als in de Stimulus Pack bevat ook dit pakket twee opgepoetste levels uit de eerste Modern Warfare, namelijk Vacant (een erg close combat level in een Russisch kantoorcomplex met nauwe gangen) en Strike (een kapotgeschoten stratenblok met een moskee als herkenningspunt). Ervaren Modern Warfare-spelers zullen hier gelijk uit de voeten kunnen, maar voor de nieuwkomers is het toch even wennen, helemaal in Strike, dat vol zit met open appartementen met meerdere ingangen.

De drie nieuwe maps zijn duidelijk gekozen om iedereen tevreden te houden en bevatte nauwe gangen evenals grote open velden. Als eerste is er Trailer Park, een ontzettend benauwend level met kleine gangen en woonwagens waar je doorheen kunt lopen. Bovendien zijn veel woonwagens met elkaar verbonden om zo een doolhof van paden te creëren in een redelijk klein level. Fuel is een level wat gebouwd is rondom een olieraffinaderij en is de grootste map tot nu toe. Maar of dit positief is, valt nog te bezien. Een groot deel van de map bestaat uit een grote zandvlakte met heuvels. Je zult hier dan ook bijna nooit iemand tegenkomen, op een verdwaalde sluipschutter na. Het was beter geweest als dit level iets kleiner was en er meer gefocust werd op de gebouwen in het midden.

Het laatste level is Carnival en dit is overduidelijk het paradepaardje van de mappack. Het speelt zich af in een uitgestorven pretpark en ziet er schitterend uit. Verroeste botsauto’s, kapotte draaimolens en spookachtige clowns, je komt het hier allemaal tegen. Toch is het de schoonheid die het spelen wat moeilijker maakt, aangezien het level zo vol detail zit dat het soms lastig is om een vijand te zien. Maar door de vele binnen- en buitenwegen heb je alle vrijheid om de vijand te verrassen.

De Resurgence Pack is gemaakt voor dezelfde mensen die ook geld over hadden voor de voorgaande mappack. De 1200 punten die worden gevraagd zijn aan de hoge kant voor slechts vijf maps, waarvan er twee al bekend zijn. Toch kun je wederom vele uren uit de maps halen en voelt het goed om weer eens onvertrouwde levels te spelen. De sfeer in de nieuwe maps is goed aanwezig, iets meer bij Carnival dan bij Fuel, evenals de campers en de sluipschutters.

cijfer: 7

 

Battlefield: Bad Company 2 – Onslaught (PlayStation 3, Xbox 360)
Prijs: € 8,99 / 800 Microsoft punten

De nieuwe coöperatieve modus van Battlefield: Bad Company 2 bevat vier maps waarin spelers specifieke punten moeten veroveren van computergestuurde vijanden. Deze tegenstanders stromen in grote getale toe in tanks, boten, helikopters en te voet. Het doel van Onslaught is om de punten zo snel mogelijk te veroveren om een scherpe tijd in de ranglijsten neer te zetten. De maps zijn op vier moeilijkheidsgraden te doorlopen, van easy tot en met hardcore. De eerste twee moeilijkheidsgraden bieden weinig uitdaging en zijn snel te doorlopen. Een goede oefening voor de beginnende speler. Wil je echter een grotere uitdaging dan zijn de hard- en hardcore-modus aan te raden.

Wat erg belangrijk is in Onslaught-modus, eigenlijk net als bij alle andere multiplayermodi van Battlefield: Bad Company 2, is het samenspel tussen de spelers. Bij elkaar in de buurt blijven en elkaar rugdekking geven is van groot belang. Een ander belangrijk punt in het spel is een goede verdeling van de klassen in je team. Elke map heeft een ideale verdeling van klassen en al snel kom je erachter welke klassen je nodig hebt om de klus te klaren. Nu is het alleen nog zaak dat iedereen zich aan de rolverdeling houdt, want wanneer iedereen tegelijk het loodje legt, moet iedereen helemaal opnieuw beginnen met het level. Het is dus belangrijk om goed te communiceren.

Op de hogere moeilijkheidsgraden biedt het spel genoeg uitdaging, de makkelijkere standen zijn helaas minder uitdagend. De vier maps uit Onslaught zijn goed bekend bij de spelers van Bad Company 2, want de multiplayermaps uit het spel zijn gerecycled voor deze spelmodus. Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding niet naar verhouding. Met nieuwe maps was de vraagprijs een stuk reëler, maar zoals het er nu voorstaat is de prijs te hoog voor wat je ervoor terug krijgt. Desondanks is Onslaught een vermakelijke toevoeging op de reeds bestaande multiplayermodi.

cijfer: 6

 

Overige content
Gratis doet het altijd goed. Zeker als het ook nog eens voor een game is die veel mensen in hun bezit hebben. Red Dead Redemption werd de afgelopen maand voorzien van gratis downloadbare content in de vorm van Outlaws to the End. Deze content is puur voor het multiplayergedeelte van het spel en geeft jou en maximaal drie vrienden zes nieuwe coöperatieve missies om samen doorheen te galopperen. Qua inhoud verschillen de nieuwe missies niet bijzonder veel van wat het spel je al bood, maar de moeilijkheidsgraad ligt wel even een tikje hoger wat het geheel net even uitdagender (of frustrerender) maakt.

Vecht om controle van het Iberisch Schiereiland (bestaande uit Spanje, Portugal en Andorra) in de Peninsular Campaign voor Napoleon: Total War. Voer het commando over het Spaanse of Britse leger om Napoleon uit de Spaanse gebieden te drijven. Of probeer als Napoleon je macht over deze gebieden uit te breiden. Deze downloadbare content voegt onder andere een nieuwe campagnekaart met 32 controleerbare regio’s en 28 nieuwe eenheden aan het spel toe. De Peninsular Campaign kost € 6,99 via Steam.

Verder verschenen in juni:

Battlefield: Bad Company 2 – Kit Shortcut Packs (PS3, X360) € 17,99 / 1600 Microsoft Punten voor de bundel of € 6,49 / 560 Microsoft Punten per kit
Bespaar jezelf een hoop tijd en speel met deze pakketten direct alle voorwerpen en wapens vrij voor elke klasse van de multiplayer van dit spel.

Clash of the Titans – Apollo’s Challenge Quest Pack (PS3, X360) € 1,99 / 160 Microsoft Punten
Dit pakket voegt drie nieuwe quests toe die je kunt spelen nadat je bepaalde delen van de hoofdverhaallijn hebt uitgespeeld.

Clash of the Titans – Hades’ Challenge Pack (PS3, X360) € 1,99 / 160 Microsoft Punten
Neem het op tegen de monsters uit de onderwereld in deze twee nieuwe quests van Hades. Verdien zeldzame voorwerpen en verzamel nieuwe subwapens.

Colin McRae DiRT 2 – Access All Areas Pack (PS3) € 3,99
Beter laat dan nooit moeten ze gedacht hebben aangezien deze content al sinds oktober 2009 verkrijgbaar is voor de Xbox 360. Speel direct alle 41 circuits en honderd evenementen voor DiRT 2 vrij met dit pakket.

Colin McRae DiRT 2 – Trust Fund Pack (PS3) €3,99
Nog een laatkomer. Met dit pakket heb je meteen de beschikking over alle wagens, stickers en upgrades.

Dead to Rights: Retribution – GAC Pack (PS3, X360) € 4,99 / 400 Microsoft Punten
Het GAC Pack voegt vier nieuwe spelmodi aan Dead to Rights: Retribution toe: Assault on the 87th Precinct, Riot Control Mode, Action Mode en Noir Mode.

Defense Grid: The Awakening - Resurgence Map Pack #1, #2, #3 en #4 (PC, X360) € 0,89 / 80 Microsoft Punten per stuk
Elke week van juni verscheen een nieuw mappack voor deze tower defense-game. In iedere mappack zitten twee nieuwe levels.

Family Game Night – Connect 4x4, Jenga, Pictureka en Sorry! Sliders (X360) 800 Microsoft Punten per stuk
Verschillende nieuwe spellen om de collectie van Family Game Night mee uit te breiden. Leuk om met de familie te spelen.

Fat Princess – Fat Roles Expansion Pack (PS3) € 4,99
Speel als een ninja, piraat of reus in deze uitbreiding. Naast deze drie nieuwe klassen is er met een gratis patch tevens een functie toegevoegd om met maximaal vier spelers tegelijk op één PlayStation 3 te spelen.

Forza Motorsport 3 – The Summer Car Velocity Pack (X360) 400 Microsoft Punten
Het zesde pakket gevuld met tien snelle bolides. Met ditmaal onder andere de 2010 Lotus Evora Type 124 Endurance Racecar en de 2010 Bertone Mantide.

Hearts of Iron III – Semper Fi (PC) € 19,99
Beleef honderden nieuwe evenementen in jouw eigen versie van de Tweede Wereldoorlog. Ook de kunstmatige intelligentie heeft een flinke verbetering gekregen.

Just Cause 2 – Rico’s Signature Gun, Chevalier Classic, Agency Hovercraft en Bull’s Eye Assault Rifle (PC, PS3, X360) € 0,99 / 80 Microsoft Punten per stuk
Deze vier items zaten gratis bij de Limited Edition van Just Cause 2 en zijn nu ook beschikbaar voor iedereen met een reguliere versie van het spel. Verder kan gratis de Tuk Tuk Boom Boom gedownload worden. Voor de PC is ook nog eens de Monstertruck te koop.

Lost Planet 2 – Map Pack #2 (PS3, X360) € 4,99 / 400 Microsoft Punten
Ook deze maand krijgt Lost Planet 2 twee nieuwe maps om online je kunsten op te vertonen. Ditmaal een remake van Frozen Wasteland uit het eerste spel en de compleet nieuwe map Dockyard Battle.

MAG – Interdiction Pack (PS3) € 7,99
Met dit pakket wordt de nieuwe gamemodus Interdiction geïntroduceerd. Speel met 128 man verdeeld over twee facties online om drie centrale punten te veroveren en vast te houden. Naast een nieuwe modus worden er ook drie nieuwe maps meegeleverd: Iron Creek Quarry, Lake Bayano Spur en Sovot Motorway.

Mass Effect 2 – Overlord (PC, X360) 560 Microsoft Punten / 560 BioWare Punten
Een experiment om een menselijke vrijwilliger met virtuele intelligentie te fuseren heeft verkeerd uitgepakt en de machtige nieuwe creatie is op hol geslagen. Overlord bevat vijf nieuwe levels.

Skate 3 – Black Box Distribution Skate Park (PS3, X360) € 2,99 / 240 Microsoft Punten
Test je vaardigheden op dit privé-trainingspark.

Skate 3 – Maloof Money Cup 2010 NYC-pakket (PS3, X360) € 4,99 / 400 Microsoft Punten
De Money Cup is één van het grootste jaarlijkse skateboardevenement. Met deze downloadbare content kun jij zelf aan dit evenement meedoen.

Spectromancer – League of Heroes (PC) € 9,99
League of Heroes breidt dit turn-based online fantasy-kaartspel uit met drie nieuwe tovenaarsklassen om online, in de campagne of in de Arena, de nieuwe singleplayermodus, te gebruiken.

Super Street Fighter IV – Super Classic Pack (PS3, X360) € 3,99 / 320 Microsoft Punten
Nieuwe kostuums voor Blanka, Dhalsim, Fei Long, Gen en Guile.

Super Street Fighter IV – Super Challengers Pack 2 (PS3, X360) € 3,99 / 320 Microsoft Punten
Alternatieve kostuums voor de nieuwe personages Juri, Ibuki, Cody, Adon en T.Hawk.

Super Street Fighter IV – Super Shadaloo Pack (PS3, X360) € 3,99 / 320 Microsoft Punten
Download nieuwe kostuums voor Balrog, M. Bison, Seth, Sagat en Vega.

Tiger Woods PGA Tour 11 – Verschillende downloadbare content (PS3)
Voor Tiger Woods 11 is veel verschillende downloadbare content toegevoegd. Speel op nieuwe golfbanen, speel met nieuwe golfclubs en verbeter je vaardigheden met een wijd aanbod aan content.

Toy Soldiers – The Kaiser’s Battle (X360) 400 Microsoft Punten
Speel oorlogje als het Franse leger met de plastieken soldaten op nieuwe singleplayer-, multiplayer- en Survival Mode-maps.