Red Dead Redemption – Legends and Killers (PS3, Xbox 360)

Prijs: € 9,99 / 800 Microsoft Punten

Met negen multiplayer-omgevingen, één wapen en acht personages is het Legends and Killers Pack een volgepakte uitbreiding. De omgevingen zijn dan wel afkomstig uit het singleplayer-gedeelte van het spel, maar toch voelt het nieuw aan in vergelijking met de tot in den treure gespeelde huidige maps. De nieuwe toevoegingen zijn: Blackwater, Rio Bravo, Escalera, Tall Trees, Thieves Landing, Manzanita Post, Fort Mercer, Punto Orgullo en Hennigan’s Stead. Het voordeel van de negen maps is dat wanneer je de singleplayer reeds uitgespeeld hebt de levels direct vertrouwd aanvoelen.

De maps zijn over het algemeen goed gebalanceerd, met een paar uitschieters in positief opzicht (Tall Trees en Blackwater) en twee wat mindere levels (Escalera en Thieves Landing). Vooral in Escalera en Thieves Landing is het afhankelijk van welke punten in het level jij of je team onder controle hebben of je überhaupt nog een kans maakt om te winnen. Elke map is geschikt voor een specifiek aantal van de gamemodi, dus voor iedereen zit er wel iets van zijn of haar gading bij. De variatie is enorm met grote open vlaktes in Hennigan’s Stead en Tall Trees en de compactheid van maps als Rio Bravo en Fort Mercer.

Het nieuwe wapen, de Tomahawk, is een werpbijl die vooral op de korte afstand extreem dodelijk is. In de juiste handen kun je er ook over langere afstanden flink schade mee aanrichten, maar het wapen is voornamelijk handig in de maps met nauwe gangetjes en korte ruimtes. In grotere maps, zoals de nieuwe map Tall Trees, zul je er weinig scalpen mee scoren. Met het ruime aanbod aan content en de kwaliteit ervan voelt het Legends and Killers Pack aan als een waardevolle toevoeging om de multiplayer van het spel zeker nog enige tijd levend te houden.

cijfer: 5

Overige content

Voor de uitbreiding van ArmA II, Operation Arrowhead,is downloadbare content verschenen. Deze content, British Armed Forces genaamd, voegt een korte nieuwe campagne aan het spel toe waarin Britse troepen het moeten opnemen tegen Takistaanse rebellen nadat het geweld vlak na Operation Arrowhead weer is opgelaaid. Naast een nieuwe campagne kunnen spelers ook aan de slag met bijbehorende nieuwe wapens en voertuigen. Voor de prijs van € 8,99 kun je jezelf op de PC in het strijdgewoel van British Armed Forces mengen.

The Betrayal of Jimmy wijkt af van wat je gewend bent wanneer je Mafia II speelt. Het is meer een arcadeachtige kijk op het spel waarbij de beste elementen uit de game, zoals het schieten, prominent aanwezig zijn. Zoals de naam van de content al doet vermoeden, wordt Jimmy verraden, maar hij heeft geen idee door wie. In zijn zoektocht naar de waarheid neemt hij missies aan van verschillende families. Het pakket bevat 25 nieuwe missies en is gratis verkrijgbaar met de voucher die bij de PlayStation 3-versie van het spel meegeleverd werd. Mocht je geen code hebben, dan kun je de content voor € 7,99 alsnog downloaden.

Verder verschenen in augustus:

 

BioShock 2 – Minerva’s Den (X360) 800 Microsoft Punten

Verken in deze laatste uitbreiding voor BioShock 2 een onbekende kant van Rapture, Minerva’s Den. Hierin huist een nieuwe, sterkere Big Daddy om je vaardigheden tot het uiterste te testen.

BioShock 2 – The Protector Trials (PS3, X360) € 3,99 / 400 Microsoft Punten

Een reeks van achttien uitdagingen waarin je onder steeds wisselende omstandigheden de Little Sister moet beschermen terwijl zij het goedje Adam oogst uit een lijk.

Dragon Age: Origins – The Golems of Amgarrak (PC, PS3, X360) € 4,99 / 400 BioWare Punten / 400 Microsoft Punten

Ontrafel in deze nieuwe uitbreiding het mysterie van de verdwenen dwergen, die diep onder de grond op zoek waren naar oude geheimen.

Kane & Lynch 2: Dog Days – Alliance wapenpakket (PC, X360) € 2,99 / 240 Microsoft Punten

Dit wapenpakket zat inbegrepen bij de pre-order van het spel, maar is nu beschikbaar voor iedereen. Het pakket bevat de Doretta Silenced, Kaliningrad 47, N 77P Silenced  PAC 10 silenced, Steele 870, TOQ Elite en de TOQ SBR.

Kane & Lynch 2: Dog Days – De Doggie Bag (PC, X360) € 5,99 / 560 Microsoft Punten

Vijf nieuwe wapens en drie nieuwe multiplayer maps, genaamd Dockyard, High Rise en Radio Tower.

Kane & Lynch 2: Dog Days – Multiplayer maskerpakket (PC, X360) € 1,99 / 160 Microsoft Punten

Bevat acht maskers om online je identiteit mee te verbergen om wraakacties te voorkomen.

Mass Effect 2 – Firepower Pack (PC, X360) 160 BioWare Punten/ 160 Microsoft Punten

Schaf extra vuurkracht aan voor de wapenkluis van Commander Shepard met de Phalanx, een handwapen met de kracht van een kanon, het Mattock geweer, dat een kruising is tussen een assault rifle en een sluipschuttersgeweer en als laatste de Geth Plasma Shotgun.

Metro 2033 – Ranger Pack (PC, X360) gratis / 240 Microsoft Punten

Twee nieuwe moeilijkheidsgraden voor Metro 2033. In de Ranger Mode is er minder ammunitie te vinden en richten alle wapens meer schade aan. In de Hardcore Ranger Mode moet je ook nog eens de HUD missen. Daarnaast krijg je twee nieuwe wapens: de Heavy Automatic Shotgun en de Volt Driver. THQ raadt aan deze DLC op dit moment niet te downloaden, vanwege een probleem met achievements.

Skate 3 – Skate.Create-upgradepakket (PS3, X360) € 6,49 / 560 Microsoft Punten

Nieuwe kleding, objecten en meer ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten gaan bij het bouwen van je eigen skatepark.

Snoopy Flying Ace – Suppertime of Destruction Pack (X360) 400 Microsoft Punten

Een vrij grote uitbreiding voor het spel rond Snoopy en de andere Peanuts. Het pakket bevat vijf nieuwe gamemodi voor de multiplayer, twee nieuwe vliegtuigen, drie nieuwe wapens, nieuwe kostuums voor je personages en tevens nieuwe skins voor de vliegtuigen.

Split/Second – ‘High Octane’ Supercar Vehicle Pack (X360) 160 Microsoft Punten

Schaf deze drie nieuwe, supersnelle voertuigen aan om je wagenpark uit te breiden. Daarnaast zijn nog twee gratis pakketten verschenen met één nieuw voertuig en drie nieuwe aankledingen voor je auto’s.

Things on Wheels – Cars (X360) 160 Microsoft Punten

Download drie nieuwe circuits: Cold Sweat, Namur en Patriot.

Tiger Woods PGA Tour 11 – Fantasy Pack (X360) 800 Microsoft Punten

Twee nieuwe, niet-bestaande golfbanen met prachtige omgevingen om rustig een balletje te slaan.

Tiger Woods PGA Tour 11 – Favorites Course Pack (X360) 1600 Microsoft Punten

Dit pakket bevat negen banen die reeds eerder als downloadbare content warden aangeboden, maar dan tegen een gereduceerd tarief.

Tiger Woods PGA Tour 11 – New Courses Pack (X360) 800 Microsoft Punten

Speel op de golfbaan van de Waialae Country Club in Hawaii en test je vaardigheden op Blackwolf Run in Wisconsin.

Tiger Woods PGA Tour 11 – Riviera CC (PS3) € 3,99

Sla je rondjes op deze Zuid-Californische baan met zijn wereldberoemde laatste hole.

Uncharted 2: Among Thieves – Sidekick Skins Pack (PS3) € 2,99

Nieuwe skins voor de multiplayer. Met onder andere Dillon en Mac uit Uncharted: Drake’s Fortune en meer skins van Chloe, Elena en Sullivan.

Yakuza 3 – Challenge Pack (PS3) € 3,99

Met dit pakket krijg je nieuwe uitdagingen voor twee spelers voor Pool, Bowling, Darts en Golf. Wanneer je een savegame hebt waarmee je het spel uitgespeeld hebt, worden er ook nog eens vier nieuwe kostuums vrijgegeven voor Kazuma, Haruka en Rikiya.