Achtergrond
the division 2

Deze gamefilms zijn momenteel in de maak

Kan de vloek worden doorbroken?

Geschreven door Cody van den Bogert op
Games en films: het is over het algemeen geen gelukkig huwelijk. House of the Dead, Warcraft, Need for Speed; zo maar een aantal voorbeelden van filmadaptaties die weinig indruk hebben gemaakt. Nog geen jaar geleden bewees Rob Letterman met Detective Pikachu dat het milde succes van de Resident Evil-filmreeks echter geen toeval was en dat er wel degelijk iets te halen valt met gamefilms.

Het beste en meest actuele voorbeeld is Sonic the Hedgehog, die ondanks een hoop kritiek en uitstel een uitstekend openingsweekend kende. Succes of geen succes: Gamefilms worden nog altijd in groten getale gemaakt. In dit artikel lees je welke gamefilms momenteel in productie zijn.

Monster Hunter

Lt. Artemis (Milla Jovovich) en een stel soldaten worden uitgezonden naar een vreemde planeet. De groep reizigers doet er alles aan om hier te overleven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De wereld is namelijk overgoten met gigantische, angstaanjagende monsters die niet weglopen voor een gevecht. Geholpen door een onbekende man vindt de groep toch een manier om terug te vechten tegen deze krachtige wezens.

Monster Hunter wordt geregisseerd door Paul W. S. Anderson en hij heeft de nodige ervaring met het verfilmen van games. Anderson is namelijk de regisseur van de Resident Evil-filmreeks. Daarnaast stond hij ook aan het roer van de Mortal Kombat-verfilming uit 1995.

Releasedatum: 4 september 2020

Monster Hunter movie

Without Remorse (Rainbow Six)

Without Remorse is gebaseerd op de gelijknamige boek van Tom Clancy die in 1993 uitkwam. De film vertelt het oorsprongsverhaal van CIA-agent John Terrence Kelly, beter bekend als John Clark. Met Michael B. Jordan in de hoofdrol moeten er minstens twee films verschijnen die zijn afgeleid van de boekenserie van Tom Clancy. Naar verluidt gaat het hier om de boeken Without Remorse en Rainbow Six. Akiva Goldsman, bekend van de Transformer-films, geeft sturing aan het project en de producenten.

Releasedatum: 18 september 2020

Mortal Kombat

Veel is er nog niet bekend over het plot van de nieuwe Mortal Kombat-verfilming. Wel is het duidelijk dat Simon McQoid de regie van de film in handen heeft. James Wan produceert de film. Ook is een deel van de cast is inmiddels bekendgemaakt. We weten dat Joe Taslim, bekend van zijn rol in Fast & Furious 6, Sub-Zero gaat spelen. De rest van de cast bestaat uit relatief onbekende acteurs.

Releasedatum: 15 januari 2021

mortal kombat

Uncharted

Het drama rondom de Uncharted-film is je vast niet ontgaan. Nadat het project in 2014 werd aangekondigd, is de film meermalen uitgesteld en zijn er al zes regisseurs versleten. Desalniettemin is de film nog steeds in productie en lijkt hij er echt te komen. Inmiddels is bevestigd dat Uncharted geregisseerd wordt door Ruben Fleischer, bekend van zijn recente film Venom.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Mark Wahlberg de rol van protagonist Nathan Drake op zich ging nemen, maar inmiddels weten we dat hij in de huid van Sully kruipt, de mentor van Drake. Drake zelf wordt vertolkt door Spider-Man-acteur Tom Holland. Onlangs werd bekendgemaakt dat ook Academy Award-winnaar Anonio Banderas een rol krijgt, maar het is nog niet duidelijk welke. Over de plot is nog niet veel bekend, hoewel de film volgens Tom Holland geïnspireerd is door het vierde deel van de gamereeks, A Thief’s End.

Releasedatum: 5 maart 2021

Uncharted

Minecraft: The Movie

De plot van de opkomende Minecraft-film stond lange tijd vast, maar tijdens de onthulling van de releasedatum werd echter plots onthuld dat het verhaal toch een andere kant op gaat. De film gaat niet meer over buitenbeentje Steve en zijn maatje Klunk. Naar verluidt volgt de film nu het verhaal van een tienermeisje dat samen met haar vriendengroep de wereld probeert te redden van de Ender Dragon. De film is geschreven door Allison Schroeder, bekend van Mean Girls 2.

Releasedatum: 4 maart 2022

Minecraft

Tomb Raider 2

In 2018 verscheen de reboot van de The Tomb Raider-films met Alicia Vikander in de hoofdrol. Bijzonder goed werd de film niet ontvangen, maar de opbrengsten zijn kennelijk dusdanig goed gebleken dat er ruimte is om een vervolgfilm te verantwoorden. Hoewel er nog maar weinig duidelijk is over het verhaal, is wel bekendgemaakt dat er een nieuwe schrijfster is aangesteld, Amy Jump. Bovendien heeft Vikander aangegeven dat ze graag weer in de huid van Lara Croft duikt en enthousiast werd van het script van Jump. Het is vooralsnog even afwachten op welke game de nieuwe film wordt gebaseerd. De in 2018 verschenen Tomb Raider-film is in elk geval geïnspireerd door de reboot van de gelijknamige game die in 2013 verscheen. De verwachtingen zijn dan ook dat de vervolgfilm enigszins trouw blijft aan de vernieuwde gamereeks.

Super Mario: The Movie

Het is niet voor het eerst dat Mario naar het witte doek wordt gebracht. Nee, deze keer gaat het gelukkig niet om een live action-film, maar om een animatiefilm. Nintendo en animatiestudio Illumination hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk een volledig geanimeerde Super Mario-film te maken. De grootmachten doen dat in overleg met de legendarische Shigeru Miyamoto en de oprichter van Illumination, Chris Meledandri. Beide heren worden dan ook beschouwd als coproducenten.

Releasedatum: Ergens in 2020

Mario

Tom Clancy’s The Division

Tijdens E3 2019 liet Ubisoft weten dat ze samen met Netflix verschillende Tom Clancy-films naar de streamingsdienst gaan brengen. Een van deze projecten is gebaseerd op Tom Clancy’s The Division. Tijdens de presentatie maakte de ontwikkelaar ook bekend dat de gevierde acteur Jake Gyllenhaal een rol in de film krijgt. Verder is duidelijk dat ook Jessica Chastain, bekend van Zero Dark Thirty, een grote rol gaat spelen in deze verfilming.

Een stel terroristen heeft New York blootgesteld aan een gevaarlijk virus door verschillende bankbiljetten hiermee te besmetten en deze te verspreiden tijdens Black Friday. Het duurde niet lang voordat New York in puin lag en de economie was ingestort. De overheid schakelt een speciale antiterroristische eenheid in, The Division, om New York te redden.

Releasedatum: Onbekend

the division 2

Resident Evil

Resident Evil is één van de weinige gamefilms die de verwachtingen van het publiek enigszins overtrof, de vraag is nu of er nog meer uit te halen valt.De film wordt geregisseerd door Johannes Roberts, bekend van 47 Meters Down. James Wan gaat de film produceren. Sterker nog, volgens verschillende berichten gaat de man maar liefst zes nieuwe Resident Evil-films produceren. Verder zijn er nog weinig onthullingen gedaan over de nieuwe filmreeks. Mediawebsite Deadline claimt echter wel gehoord te hebben dat Netflix aan een serie werkt dat is gebaseerd op de horrorfranchise.

Releasedatum: Onbekend

Resident Evil 2

Call of Duty

Hoewel er vooralsnog geen informatie is vrijgegeven over de verfilming van Call of Duty, is wel bekend dat er meerdere films in productie zijn. Verder is bekend dat de film geregisseerd wordt door de Italiaanse regisseur Stefano Sollima, bekend van films als Suburra en Sicario: Day of the Soldada. De Italiaan is naast de verfilming van Call of Duty ook betrokken bij de regie van de Rainbow Six-verfilming: Without Remorse.

Releasedatum: Onbekend

call of duty modern warfare

Pokémon: Detective Pikachu 2

Nog voordat Detective Pikachu in de bioscoop te zien was, kondigde Legendary Pictures al het vervolg aan. Het tweede deel komt er dus zeker; het is alleen nog niet bekend wanneer deze verschijnt. De plot van de film is vooralsnog geheim. Gezien het einde van het eerste deel, kun je er van u9itgaan dat Ryan Reynolds niet langer de stem van Pikachu zal vertolken. Althans, het is mogelijk, maar veel verder dan ‘Pika Pika’ komt Reynolds dan niet. De kans is veel groter dat Reynolds terugkeert als Harry Goodman, de vader van protagonist Tim.

Releasedatum: Onbekend

Detective Pikachu

Sleeping Dogs

Drie jaar geleden onthulden Original Film en DJ2 Entertainment dat er een verfilming van Sleeping Dogs in de maak is. Na deze aankondiging bleef het echter lange tijd stil en leek het erop dat het project als een nachtkaars zou gaan. In 2018 liet Star Wars-acteur Donnie Yen echter weten dat de film nog steeds in de maak is. Uit dit nieuws kunnen we dan ook veilig concluderen dat Yen een rol gaat spelen in de adaptatie, waarschijnlijk als Wei Shen. Het project wordt aangestuurd en geproduceerd door Neal Moritz, bekend van de Fast en Furious-filmreeks.

Releasedatum: Onbekend

Sleeping Dogs

Aangekondigde gamefilms

Naast bovengenoemde verfilmingen, werden ook deze gamefilms ooit aangekondigd. Over deze projecten is echter nog helemaal niks bekend en bij sommigen is het nog maar de vraag of ze überhaupt nog wel in de maak zijn: Fatal Frame, Centipede, Contra, Firewatch, Fruit Ninja, Half-Life, Metro 2033, Heavy Rain, Just Dance, Kane & Lynch, Mass Effect, Monument Valley, Portal, RollerCoaster Tycoon, Shinobi, Silent Hill, Werewolves Within, Missile Command, Tetris, Rabbids, Carmen Sandiego, Gears of War, Duke Nukem, Metal Gear Solid, Borderlands, Five Nights at Freddy’s, Watch Dogs, Mega Man, Just Cause, Assassin’s Creed 2.

Dit artikel delen:

Lees meer

Overwatch-helden gaan tijdelijk in de ban voor competities Zombies-modus verdwijnt uit Call of Duty: Mobile
15

Reacties op: Deze gamefilms zijn momenteel in de maak

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SirFunkenstein

  • 6 maart 2020 11:17
  Het zou fijn zijn als de RE film veel dichter bij de originele game zou kunnen blijven.
  De Wes Anderson films waren prima, maar geen RE.

  Dus zeg maar: wat Silent Hill voor Silent Hill is, graag.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 6 maart 2020 12:32
  @SirFunkenstein Paul Anderson. ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  dagmardg

  • 6 maart 2020 12:26
  Zitten wel een aantal grappige tussen, maar ik zie er geen waarvoor ik naar de bios zou gaan😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mr_joystick88

  • 6 maart 2020 12:55
  Hier zitten wel een paar vette films tussen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ryme

  • 6 maart 2020 13:20
  Tja… De film industrie kan al bijna zelf niks meer origineels verzinnen en nu ze bijna van alle goede films al een reboot/remake hebben gemaakt moeten ze hun inspiratie maar ergens anders vandaan halen denk ik zo

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fordon_Greeman

  • 6 maart 2020 13:49
  Academy Award nominee A. banderas. niet winnaar, dat was The Joker.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xXDannyNLXx

  • 6 maart 2020 14:17
  ik zeg maak een warcraft film zoals blizzard dat altijd al deed met elke expansion.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 6 maart 2020 18:24
  @xXDannyNLXx Of een vervolg op de vorige, want ik vond die zeer vermakelijk..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 6 maart 2020 16:07
  een goeie supermario film zou ik best willen zien. Weet alleen niet of er veel dialoog in zou zitten. Of een film van the legend of zelda, wel de focus op avontuur en story telling (zonder al te veel woorden). In veel gevallen moeten de acteurs het waar gaan maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 6 maart 2020 16:41
  Wat een typo's in dit artikel, ga ze er eens uithalen.

  Verder vooral popcorn films, heerlijk!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  BertThaBest

  • 6 maart 2020 16:52
  Ik verwacht eigenlijk allemaal dat het niks gaat worden met deze films, maar wie weet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 6 maart 2020 18:25
  Volgensmij wordt er nog best een belangrijke vergeten, namelijk Tomb Raider II, die is nu ook aan het filmen voor een release in 2021..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CodyvandenBogert

  • 7 maart 2020 09:37
  @SuperDre Die had ik wel geschreven inderdaad! Over het hoofd gezien bij het klaar zetten denk ik. Ik gooi 'm er nog even bij. Thanks voor het opmerken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HeroPoetin

  • 7 maart 2020 19:05
  Opnieuw staat in het artikel: Onlangs werd bekendgemaakt dat ook Academy Award-winnaar Anonio Banderas een rol krijgt, maar het is nog niet duidelijk welke.
  Hij is geen Oscar winnaar maar alleen een genomineerde.
  https://www.imdb.com/name/nm0000104/
  Check de bronnen en niet zo maar iets plaatsen dat niet waar is!
  Gamer.nl plaatst de laatste tijd teveel onwaarheden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  powerball

  • 7 maart 2020 23:51
  Geen film maar ik heb me prima vermaakt met Castelvania op Netflix

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.