Nu zal iedere gamer die vraag anders beantwoorden (waarom zou je immers dlc kopen voor een game die je niet speelt?), maar zeker is dat Destiny smeekt om meer content. Zoals ik al aangaf in mijn bijdrage aan onze ‘Favorieten van de redactie’-reeks, is Destiny een game naar mijn hart. Mijn argumenten zijn zeer zeker persoonlijk, maar toch kan mijn liefde voor Destiny niet verbloemen dat er na het behalen van de Raid-missie op Hard niets nieuws te doen valt in het heelal van Bungie.

The Dark Below

Enter The Dark Below. Wie al talloze Weekly Nightfall Strikes, Iron Banner-events en Daily Missions heeft zien komen en gaan, hoopt dit stukje dlc met plezier te omarmen. Als het aankomt op de zogeheten end-game content, zijn werkelijk alle toevoegingen aan het huidige aantal missies welkom. The Dark Below komt naast een karrenlading aan nieuwe wapens, armor, bounties en gear, ook met meerdere nieuwe missies.

Hoeveel missies dat zijn, is afhankelijk van het platform waarop je de game speelt – een van de vele zorgwekkende trends in de wereld van downloadbare content. Zowel de Xbox- als PlayStation-versies van The Dark Below krijgen drie verhaalmissies, waarvan er zich twee op aarde afspelen en één op de maan. Ze vertellen het verhaal van ene Eris Morn, een mysterieuze vrouw bij wie spelers in The Tower nieuwe bounties en gear kunnen bemachtigen.

Naast de nieuwe Raid Crota’s End (ook op de maan), krijgen spelers op alle platformen ook een extra Strike-missie; Will of Crota (niet op de maan, wel op aarde). Gamers die de game op een PlayStation 3 of 4 spelen, krijgen naast de vierloopse, volautomatische exotic shotgun The Four Horsemen ook een extra Strike-missie. The Undying Mind blijft zeker tot de herfst van 2015 exclusief voor bezitters van de Sony-platformen.

Wellicht is het voor de Xboxers een schrale troost dat The Undying Mind niet zo’n spectaculaire Strike-missie is. De missie speelt zich af in het begingedeelte van de raid The Vault of Glass. Je neemt het continu op tegen hordes aan inkomende Vex. Terwijl de Goblins en Minotaurs op je afstormen, blaas je door het level heen, dat eindigt in een strijd tegen de Undying Mind (lees: de Nexus-eindbaas uit die Strike-missie op Venus, maar dan met drie schilden in plaats van één).

PvP

De andere Strike-missie oogt wat dat betreft leuker. ‘Oogt’, ja, want helaas konden we die niet spelen. Het evenement dat we aandeden legde vooral de focus op het PvP-gedeelte van The Dark Below. Daar is overigens wel degelijk aanleiding toe, want de drie nieuwe maps die bij de The Dark Below zijn inbegrepen zijn zonder uitzondering leuk om te spelen. Met name Pantheon, een middelgrote map die zich afspeelt in The Black Garden, viel in de smaak. Pantheon is te klein voor drie versus drie, maar komt prima uit de verf als Control-map. De twee andere maps zijn iets compacter, wat ze geschikt maakt voor alle modi en spelersaantallen.

De hoofdvraag die we aan het begin stelden is eigenlijk een beetje flauw, vooral omdat het antwoord typerend is voor vrijwel alle dlc die tegenwoordig op de markt komt. Wanneer je meer wilt dat voortbouwt op een game die bij jouw in de smaak valt, is de aanschaf een dlc een prima methode om je game-ervaring een boost te geven. Zeker in het geval van The Dark Below.

Met drie multiplayermaps, een trits aan nieuwe wapens, gear en bounties, drie verhaalmissies, een raid en twee Strike-missies (of één als je op een Xbox-console speelt), is The Dark Below het overwegen waard. Zeker vergeleken met de veel karigere dlc die Activision op de markt brengt voor zijn Call of Duty-reeks. Een sympathieke voetnoot: alle wapens en gear worden voor iedereen in de game beschikbaar, ook zij die de dlc niet kopen.

The Dark Below is los te koop voor 19,99 euro, of als bundel met het tweede dlc-pakket voor 34,99 euro.