Langzamerhand begint de game-industrie de filmindustrie van de troon te stoten als grootste entertainment tak. Mensen spelen graag games, zo weten ook de marketingdeskundigen van de grote Hollywood filmmakers. Het is dan ook niet al te verwonderlijk dat men bij de release van een film graag een game gebaseerd op de bewegende beelden ziet verschijnen. Uit ervaring blijkt dat niet al deze games even succesvol zijn, maar af en toe laten zich pareltjes zien die wel diezelfde ervaring geven als het witte doek.

Het aantal games dat op een of andere manier iets te maken heeft met een film in oneindig groot. Met alleen al alle Star Wars, Star Trek en James Bond games kun je een boek vullen, waardoor je voor alle op een film gebaseerde games een volledige encyclopedie reeks nodig zou hebben. En geef de gameproducenten eens ongelijk. want een aantrekkelijke film-naar-game-conversie trekt de o zo grote mainstream waarnaar de gamesbusiness op zoek is.

In deze feature gaan we dieper in op de bekendste ontwikkelingen binnen al deze game-naar-film en film-naar-game conversies.