Achtergrond

De vreemdste Pokémon Go-incidenten

Opvallende Pokémon Go-gebeurtenissen van over de wereld

Geschreven door Michel Musters op

Het is werkelijk niemand ontgaan dat Pokémon Go, de nieuwe mobiele game op iPhone en Android, een gigantische hit is. Iedereen lijkt er op zijn minst mee bezig te zijn - speel je het niet, dan doe je je beklag wel op social media. Ook op Gamer.nl hebben we talloze berichten over de game. Vaak is daarbij geen ruimte voor de wat gekkere berichten die op social media, in kranten of via andere bronnen op internet verschijnen. In dit artikel nemen we de meest opvallende Pokémon Go-incidenten met je door.

We kunnen ons voorstellen - en zien dat ook in reacties terug - dat niet iedereen even gediend is van zoveel berichtgeving over Pokémon Go. Feit is dat niemand om de game heen kan. Het brengt voor het eerst sinds tijden gaming weer groots in de mainstream media. Er gebeuren dan ook nogal wat gekke dingen sinds de game uit is. Hieronder een selectie.

Pokémon Go-spelers aangevallen

Eén van de meest opvallende gebeurtenissen heeft zich een paar dagen terug voorgedaan in Sydney. In de wijk Rhodes staan in een park een aantal PokeStops vlak bij elkaar. Bij deze Stops kunnen spelers indien er een 'lure' geplaatst is voor geruime tijd veel pokémon vangen.


Het resultaat is dat het in dat park altijd erg druk is - er staan soms wel meer dan duizend spelers, zelfs 's avonds laat. Het enige probleem is dat om het park heen veel woonhuizen staan en de bewoners last hebben van het geluid dat de menigte meebrengt. Als gevolg hebben deze bewoners de groep Pokémon Go-spelers bekogeld met eieren en waterballonnen.

menigte

Pokémon Go op de Grote Markt in Haarlem

Over menigten gesproken: Gamer.nl hield pas geleden samen met zustersites InsideGamer en Power Unlimited een evenement op de Grote Markt te Haarlem. Daar staan namelijk ook een paar PokeStops die we graag even vulden met lures. We maakten de dag ervoor een Facebook-evenement aan.

We hadden niet durven dromen dat het evenement zo'n succes zou worden. Er waren wel vijfhonderd mensen aanwezig om samen gezellig pokémon te vangen, te kletsen en te smeken om Gamer.nl t-shirts. Ook de Nederlandse media was in grote getale aanwezig, waardoor het evenement werd verslagen in o.a. het Jeugdjournaal en de Metro.

Haarlem

Lijken vinden met Pokémon Go

De negentienjarige Shayla Wiggens vond in de Verenigde Staten een lijk in een rivier. Heel erg natuurlijk, maar niet ongehoord. Wat wel opviel, is dat het gebeurde tijdens een potje Pokémon Go.


Wiggens was pokémon aan het vangen en liep daardoor over een snelwegbrug over de Wind River te Riverton, waar ze over een hek sprong om dichtbij het water te komen. Daar zag ze een lijk in het water liggen. De plaatselijke politie denkt dat de persoon simpelweg is verdronken - zover bekend niet door het spelen van Pokémon Go. Wiggens gaf aan gewoon door te blijven zoeken naar moeilijk te vinden waterpokémon.

ja

Pokémon Go brengt Zuid-Koreanen naar Noord-Korea

Zuid-Koreanen willen logischerwijs niet dood gevonden worden in Noord-Korea, maar Pokémon Go zorgt er voor dat men toch dicht in de buurt komt van het communistische land. Omdat er in Zuid-Korea restricties zijn met Google Maps kunnen veel Koreanen niet aan de slag met de game... behalve in het stadje Sokcho, dat vlak naast de Noord-Koreaanse grens ligt.


Sinds de release van Pokémon Go wordt het stadje overspoeld door toeristen die specifiek komen om pokémon te vangen. De officiële Facebook van het stadje heeft zelfs een kaart online gezet met alle plekken waar gratis wifi vekrijgbaar is. Er zijn zelfs inwoners die voor een klein bedrag een tijdje met je telefoon rondlopen zodat je eieren uitkomen. Woon je in Zuid-Korea en wil je naar het stadje? Succes, want alle bustickets zijn uitverkocht.

Korea

Pokémon Go wordt Pokémon No

Pokémon Go wordt Pokémon No, zo kopt Omroep Brabant in. Mensen worden het spuugzat dat onbekende Pokémon Go-spelers bij hen aanbellen om te vragen of ze in hun tuin een pokémon mogen vangen, of in winkels niet bezig zijn met de producten die te koop staan.

Een bedrijf in Roosendaal genaamd Dr. Sticker speelt hier handig op in. Zij hebben de zogeheten Pokémon No-sticker gemaakt."Ik zag in mijn omgeving dat mensen helemaal klaar zijn met Pokémon Go", aldus eigenaar Geert Peeters. "Mijn eerste gedachte was: daar moeten we iets mee doen."

Pokémon Drone

Liam 'Perchbird' vind Pokémon Go een leuk spel, maar is liever lui dan moe. Vandaar dat hij zijn telefoon op een drone heeft gebonden, zodat hij op die manier veel gemakkelijker en sneller pokémon kan vangen.


Hij had het systeem echter niet heel goed uitgedacht, want hij had alleen verbinding met zijn eigen wifi. Dat betekende dat hij alsnog in de buurt van zijn huis moest blijven. We wachten intussen met smart op de verbeterde versie.

Respectloze pokémon

Mensen kunnen zelf niet kiezen waar gyms en PokeStops geplaatst zijn. Deze gegevens zijn gehaald uit Ingress, de vorige (en soortgelijke) game van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic. Soms zouden locaties echter wel beter gekozen mogen worden.


Zo staat er ook een Pokestop in een Holocaustmuseum in Washington. Steeds meer spelers komen naar de plek om pokémon te vangen. Dat verstoort niet alleen de rust, het is ook nog eens respectloos. Het museum heeft op social media mensen al opgeroepen niet de game te komen spelen in het museum. Niantic heeft ondertussen aangegeven dat mensen en bedrijven bij de ontwikkelaar kunnen aangeven wanneer ze absoluut niet willen dat een Pokestop op hun locatie staat.

Dat ook Gamer.nl-redacteuren de balans tussen plezier en verstoren van de rust zoeken, blijkt wel uit deze speciale aflevering van de Gamer.nl Podcast. Of niet dan, gravedigger Ron?

Pokémon Go op de oceaan

Een tweetal Pokémon Go-spelers uit Wellington, Nieuw-Zeeland hebben de kajak gepakt en zijn de oceaan opgegaan. Waarom? Omdat op de oceaan een gym was die natuurlijk veroverd moest worden.


De gym stond ongeveer een half uur verwijderd van de kust, maar dat heeft Lizzy Eden en Kelsey Thomson niet tegengehouden. Ze legden de reis succesvol af en wisten de gym te veroveren. De overwinning van het blauwe team was echter van korte duur: de verhuurder van de kajaks was van team geel en voer niet veel later zelf naar de gym om hem over te nemen.

Heb je zelf nog interessante verhalen rondom Pokémon Go gezien of zelfs meegemaakt? Laat zie hieronder weten!

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

'1,3 miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go' Leger Israël bezorgd over datalekken via Pokémon Go
35

Reacties op: De vreemdste Pokémon Go-incidenten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  woutzorz

  • 14 juli 2016 17:23
  In Amerika (where else) is een 15 jarige jongen doodgeschoten omdat hij 'savonds een Pokemon probeerde te vangen die bij een oudere vrouw in huis zat. Ze dacht dat het een inbreker was die binnen probeerde te komen en schoot hem 2 x neer waarna hij later overleed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 14 juli 2016 17:29
  @woutzorz Typisch Amerikaans nieuwsbericht.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 14 juli 2016 19:39
  @Red Dead Demon,

  ja idd, een typische mafkees die een Pokemon gaat zoeken in iemand anders huis. Dan spoor je gewoon niet. Je blijft met je poten van andermans spullen af, dus ook in het donker van iemands huis. Dont mess with a bang oud vrouwtje in Amerika.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 17 juli 2016 18:13
  @Grohe
  Ja, nu je het zo zegt. Dat rechtvaardigt het helemaal. Schiet maar dood hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • evalance

  • 17 juli 2016 22:32
  @Red Dead Demon het is gerechtvaardiged in de wet. Dus tja, hadden ze de kinderen maar beter moeten opvoeden. bepaalde staten is tresspassing = get shot. ook weinig criminaliteit daar

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 14 juli 2016 17:24
  Het slaat echt helemaal door in de wereld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 14 juli 2016 17:55
  Nog meer pokemon berichten, tijd voor een nieuws filter gamer.nl :p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 14 juli 2016 18:07
  Heerlijk deze nieuws berichten over pokémon go. Hoe meer nieuws over deze game hoe beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 14 juli 2016 19:10
  @coola Van mij mag het wel wat minder. Ik heb nooit begrepen wat er zo bijzonder is aan Pokemon. Zal wel te oud zijn haha.

  Ik geef die bewoners van Sydney trouwens groot gelijk. Ik zou er ook snel klaar mee zijn als er dagelijks luidruchtige mensen voor mijn deur stonden. Er is ook nog zoiets als je fatsoen gebruiken en rekening houden met anderen. Veel mensen zijn tegenwoordig helaas meer gefixeerd op hun mobiele telefoon, dan dat ze in de gaten hebben wat er om hen heen gebeurt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 14 juli 2016 19:21
  @obi-twan kenobi

  Ben je niet de enige hoor, ik heb bijvoorbeeld ook nooit geen hol om Dragon Ball Z gegeven. Heb een sterk vermoeden dat veel Pokemon spelers DB Z ook helemaal geweldig vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 14 juli 2016 19:46
  @spreadthehate DB Z is inderdaad ook niet mijn ding. Misschien komt dat doordat ik weinig om manga geef. Ik keek vroeger als tiener wel Power Rangers. Ook dat was erg fout, maar kon ik nog wel pruimen.

  In de jaren 80 en begin 90 toen ik kind was waren er echt veel toffe tekenfilmseries, zoals Ducktales, TMNT, Transformers, Teddy Ruxpin, He-Man, G.I. Joe, M.A.S.K., Dungeons & Dragons, Real Ghostbusters, Thundercats, C.O.P.S., Captain Bucky O'Hare, Rescue Rangers, Gummie beren, Tiny Toons, Animaniacs, Seabert, Alfred J. Kwak, Tovenaar van Oz, Boes, Dommel en de Freggels (is geen cartoon, maar hoort er toch bij vind ik). In de jaren 90 had je dan ook nog de geniale X-men en Spider-Man animatie series.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 14 juli 2016 19:30
  @obi-twan kenobi,

  zoveel dit :) +1

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 14 juli 2016 19:53
  VERWIJDERD - Niet zo schelden aub - Moderator_GNL

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 14 juli 2016 19:52
  @coola

  Het niveau van deze site is lachwekkend de het worden

  Voor deze verkapte pokémon reclame worden vast geld gevangen

  Copy paste en daar centen voor vangen lol

  Addblocker on

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 14 juli 2016 20:26
  @RavenMMG we merken aan onze cijfers dat veel mensen nieuws willen lezen over Pokemon, en dus maken we daar veel berichten over. Voor zoiets logisch hoeft niemand ons te betalen.
  Overigens gaat de gewone nieuwsmolen ook gewoon door (al is het wel komkommertijd), dus je kan ook gewoon niet op de pokemon-berichtjes klikken als het je niet zint.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 15 juli 2016 04:38
  @ErikNus maar 8 tot 10 berichten per dag is wel wat overkill.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 15 juli 2016 07:27
  @ErikNus

  Ik zie alleen maar pokémon berichtjes
  Lachwekkend

  Maar een degelijke preview van sommige games ho maar

  Want dat kost moeite
  Laatste bericht recore
  Jullie mogen het de grootste stront vinden
  Zit ik niet mee niet

  Maar heb het dat niet over een anadere game de hele tijd

  Daarbij slaat de vergelijking helemaal nergens op

  Een aaa game vergelijken met een b game

  Ook een 30 euro verschil

  Als je ze dan toch vergelijkt en tot die conclusies komt

  Snap je er helemaal niks van

  Deze berichten zijn copy paste meer niet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 15 juli 2016 11:12
  @RavenMMG

  Je zit wel echt met dat Recore verhaal of niet?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 14 juli 2016 23:16
  @RavenMMG
  Het Niveau van jou om zo snel tot conclusie's te komen is lachwekkend bedoel je?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 15 juli 2016 09:08
  VERWIJDERD - Je kan ook te ver gaan he. - Moderator_GNL

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.