Sinterklaas is weer achter de rug en de kans is groot dat er gisteren tijdens pakjesavond een flink aantal 'toppers van november' in de schoen gevonden zijn. Al blijft het natuurlijk de vraag of ouders hun kinderen graag Modern Warfare 2 cadeau doen. Gelukkig was er ook nog het schattige New Super Mario Bros. Wii om de kinderhand te vullen. Kortom, ook november was weer een goede maand, waarin we één tien, drie negens en vier achten uitdeelden. Welke games we met wat beoordeeld hebben, lees je hieronder. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC, PS3, X360) "De weergaloze singleplayerervaring, onovertroffen multiplayersessies en briljante coöperatieve samenwerking in de Special Ops-modus van Call of Duty: Modern Warfare 2 maken samen een werkelijk fenomenaal pakket. Vijf delen na de eerste Call of Duty lijkt de serie eindelijk zijn hoogtepunt te hebben gevonden. Een hoogtepunt dat behoort tot de absolute top op shootergebied. " Dragon Age: Origins (PC, PS3, X360) "We kunnen niet genoeg benadrukken dat Dragon Age Origins niet thuishoort in het rijtje breed aantrekkelijke spektakeltoppers als bijvoorbeeld een Uncharted 2 of Modern Warfare 2, maar zich in het rijtje laat plaatsen van Baldur's Gate en Neverwinter Nights. Verschillende smaken daargelaten, is dat één van de meest prestigieuze rijtjes om in te mogen vertoeven en Dragon Age Origins neemt absoluut met verve plaats. De gemiddelde gamer vraagt zich misschien af waarom die hardcore RPG-er zit te gillen achter een beeldscherm gevuld met fantasy clichés, minutenlange conversaties, geknutsel met statistiekjes, niet de beste graphics van het moment en ook maar matige voice-acting. Die hardcore RPG-er beseft echter als geen ander dat Bioware werk aflevert van formaat. Episch, uitgebreid, dynamisch, klassiek en doorspekt met genoeg elementen om de grootste criticus van het genre de mond te snoeren. Dragon Age Origins mag met recht een meesterwerk genoemd worden." New Super Mario Bros. Wii (Wii)

"New Super Mario Bros. Wii is een dijk van een tweedimensionale platformer die misschien niet de meest originele dan wel moeilijkste Mario-game is, maar wel een gigantische verbetering ten opzichte van de DS-game is. De items zijn deze keer zowel leuk als nuttig en de levels zijn enorm gevarieerd. Audiovisueel heeft de game minder een eigen smoelwerk dan de oude Mario-platformers, maar het is allemaal wel zeer netjes uitgewerkt. De chaotische multiplayer zorgt voor nog vele weken extra plezier. Twijfels die je nog had zijn ongegrond, dit is gewoon ouderwets goede Mario-actie. New Super Mario Bros. Wii bewijst vooral dat de gameplay van Mario die meer dan twintig jaar geleden werd verzonnen nog steeds leuker is en beter werkt dan 99 procent van alle andere games."

Left 4 Dead 2 (PC, X360)

"Of de snelle release van Left 4 Dead 2 alleen gebaseerd is op geldklopperij zullen we nooit weten, maar wat we wel weten is dat Valve van Left 4 Dead 2 een meesterwerk heeft gemaakt. Alle onderdelen zijn merkbaar beter geworden en het plezier om zombies af te knallen is nog nooit zo leuk geweest. De nieuwe Infected, de handwapens, de setting, de multiplayer-modi; werkelijk alles aan Left 4 Dead 2 zit fantastisch in elkaar. Voor ego's is echter nog steeds geen plaats, de game draait meer dan ooit om het samenwerken. En laat dat de game nu net zo gaaf maken."

En dan de 8-games: Assassin's Creed II (PC, PS3, X360)Band Hero (PS2, PS3, X360, Wii, NDS)Gravity Crash (PSN)LittleBigPlanet (PSP) Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)