De maanden oktober en november zijn traditiegetrouw de allerdrukste gamesmaanden van het jaar en ook dit jaar was het niet anders. Ladingen games zijn over ons uitgestrooid en er zaten weer een aantal pure juweeltjes bij. Na toppers als Fallout 3 in oktober, blikken we in dit artikel terug op de toppers van november waarin maar liefst acht games een negen in de wacht wisten te slepen. Gears of War 2 (X360)

"Gears of War 2 is langer, grover en beter dan het eerste deel. De game is nog steeds prachtig, heerlijk om te spelen en heeft een geweldige coöperatieve modus. Ook de competitieve multiplayer is nog steeds een goed punt, en de Horde-modus zal je wel even zoet houden. Met meer vijanden en meer variatie in de levels is Gears of War 2 precies wat je van een sequel mag verwachten. Hoewel de game zelden weet te verrassen, doet het precies wat het wil doen. En dat is jou overladen met vijanden die je op verschillende gruwelijke manieren kunt afmaken. Gears of War 2 is gewoon een heerlijke game."

World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC)

"Met Wrath of The Lich King laat Blizzard zien hoe een MMORPG óók kan zijn. De uitbreiding biedt genoeg voor zowel de casual speler als voor de hardcore speler, is gewoon een must-buy voor de echte World of Warcraft fan en zal weer voor een lange tijd speelplezier bieden. Wij voorspellen dat het een zeer koude winter gaat worden!"

 

Resistance 2 (PS3)

"Het woordje episch wordt vaak genoeg gebruikt in bovenstaande review en is simpelweg de beste beschrijving voor sommige scènes in Resistance 2. Grafisch is de game al ingehaald door de concurrentie, maar daar leek de focus ook niet te hebben gelegen bij de ontwikkelaars. Wel ligt die focus op de vele uren plezier die met en na de tien uur durende singleplayer behaald kunnen worden. Want episch, dat is ook de coöperatieve modus en multiplayer. De hoeveelheid spelers in beide modi zijn ongekend in consoleland en hiermee wordt de speelduur enorm opgerekt."

Guitar Hero World Tour (PS2, Wii, X360, PS3)

"Guitar Hero World Tour biedt een welkome evolutie. Met superieure instrumenten, een sterke tracklist en uitermate verslavende gameplay is dit een ijzersterk nieuw deel in de Guitar Hero-serie. Het gitaarspelen is weer erg sterk en de drums en microfoon zijn ontzettend leuk ter afwisseling. Niet iedere vernieuwing pakt even goed uit, maar World Tour biedt meer dan genoeg geslaagde pluspunten. Indien je een van de vorige Guitar Heroes hebt gespeeld, kun je World Tour in ieder geval blind aanschaffen en als je gewoon op zoek bent naar de ultieme party muziekgame, dan hoef je niet verder te zoeken. Waar wacht je nog op? Rocken met die handel!"

LittleBigPlanet (PS3)

"LittleBigPlanet is één van de beste en zeker de origineelste game die ik in tijden heb gespeeld. De gameplay is in feite bijzonder eenvoudig, LittleBigPlanet laat zich immers met een paar knoppen spelen. Het zijn de bijzonder knap ontworpen levels in de verhaalmodus die ervoor zorgen dat die simpele gameplay nooit saai wordt, maar juist bijzonder leuk en fris blijft. Zowel voor de gamer als non-gamer is LittleBigPlanet een onweerstaanbaar spel, door het geweldige design, de altijd leuke multiplayer, een briljant nieuw hoofdpersonage en de simpele, maar toch erg diepgaande opzet. Het is daarnaast de erg krachtige level-editor die LittleBigPlanet net dat beetje extra geeft. Of je hem nu zelf gebruikt of geniet van de creaties van anderen, het zorgt ervoor dat de game bijna onbeperkt houdbaar is. Een game als deze zul je voorlopig niet meer spelen."

Left 4 Dead (PC, X360)

"Zelfs de zombiehaters zullen na het spelen van Left 4 Dead hun mening moeten herzien. Het spel biedt veel meer dan alleen maar hersenloos in het rond schieten. Left 4 Dead biedt gameplay met de hoofdletter G en geeft de speler een unieke combinatie van een vreemd soort tactical shooter met een flinke dosis humor."

Rock Band 2 (X360)

"Harmonix heeft gekeken naar wat Rock Band één briljant maakte en deel twee hier volledig op aangepast: de multi- en singleplayer lopen vloeiend in elkaar over, de game is veel uitdagender en de tracklist is qua samenstelling en kwantiteit gewoonweg briljant. Harmonix heeft de fans gegeven wat ze wilden en weet tegelijkertijd nieuwkomers een goed instappunt te bieden."

Mirror's Edge (PS3, X360)

"Mirror's Edge is een unieke ervaring. Zowel de soepel werkende gameplay als de audiovisuele ervaring, die oogt en klinkt als niets dat op dit moment verkrijgbaar is, maken van Mirror's Edge een overgetelijke game. Dat zo'n uniek concept een paar minpunten met zich mee brengt, zoals enkele frustrerende momenten en wat oneffenheden in de graphics, is niet meer dan een bijwerking van dit spannende experiment. Het verstoort de algemene ervaring niet of nauwelijks en weerhoudt de game er niet van een belevenis te bieden die je nog lang gaat heugen. Niets dit jaar is zo apart als Mirror's Edge en alleen daarom is het al de moeite waard om tot aanschaf over te gaan. Wat een verrassing en wat een parel in EA's line-up!"

En dan nog de 8-games: Call of Duty: World at War (PC, PS2, PS3, X360) Football Manager 2009 (PC) LocoRoco 2 (PSP) Naruto: The Broken Bond (PS3, X360) Professor Layton and the Curious Village (DS) SingStar Turkish Party (PS3) Trackmania DS (DS) Trauma Center: New Blood (Wii)

Tot zover het overzicht van de beste games van november. Acht games die een 9 scoorden, dat zijn er maar liefst twee meer dan vorig jaar. Ja, dat doet pijn aan de portemonnee. Hopelijk helpt het overzicht je een klein beetje om een keuze te maken welke game(s) je eerst moet gaan spelen. Gelukkig staan ook wat 'rustige' maanden in 2009 voor de boeg om alles door te gaan spelen.

Sprekende over 2009, je weet wat Gamer.nl ieder eindjaar doet: vooruitblikken. Jawel dames en heren, hij komt er weer aan, en beter dan ooit!