Anno 1404 (PC)

"Anno 1404 is een game die straalt van de kwaliteit. Gameplay, graphics en geluid vullen elkaar op perfecte wijze aan, waarbij het geheel veel meer is dan de som der delen. Het handelen heeft met de toevoeging van de oosterse wereld tevens een compleet nieuwe dimensie gekregen, zonder nodeloos ingewikkeld te worden. Anno 1404 is een fantastische vlucht uit de hectiek van de dag en de game bij uitstek om de zomer mee te beginnen."

Overlord II (PS3, X360)

"Licht tactische gameplay met zwartgallige rotbeesten die er een rotzooitje van maken. Klinkt goed en zo speelt het ook. De flauwe humor is niet aan iedereen besteed en de verwarrende camera en wisselende framerate dreigen de game af en toe onderuit te schoppen, maar het sinds het eerste deel onveranderde spelprincipe staat nog steeds als een huis. Triumph heeft die zelfs uitgebreid met veel meer opties en talloze details die het echt een complete ervaring maken. Het voelt goed om slecht te zijn!"

Red Faction: Guerrilla (PS3, X360) "Het is al vaak gezegd, maar Guerrilla bestaat omdat wij mensen het leuk vinden dingen te mollen. Daar geeft deze game je uitgebreid de kans toe en warempel, het blijft leuk, vooral omdat dit je de mogelijkheid geeft je eigen speelstijl te kiezen. Het nietszeggende verhaal, de eentonige omgevingen en enkele grafische foutjes veranderen daar weinig aan. Guerrilla voelt als een herstart van de serie en eentje die positief uitpakt." Star Ocean: The Last Hope (X360)

"Star Ocean: The Last Hope is de game geworden die het moest worden. De voorgaande drie delen waren ontzettend vermakelijk en kwalitatief hoogstaand, maar simpelweg niet heel belangrijk voor het genre. Nu, met een bedroevend laag aantal goede RPG's op de consoles, krijgt Star Ocean dan eindelijk de spotlight op zich gericht. De game maakt het vervolgens waar, met een zeer uitgebreid en vermakelijk eindresultaat. Om als klassieker bestempeld te worden zijn de dialogen en stemacteurs van een te laag niveau en zitten er iets te weinig noemenswaardige momenten en personages in. Buiten dat, niets dan lof voor deze Japanse RPG die genreliefhebbers voor de verandering eens niet teleurstelt."

Tales of Vesperia (X360)

"Tales of Vesperia is een bijzondere fijne belevenis waar maar weinig aspecten aan afdoen. Het is jammer dat het totaalplaatje zo zelden de diepgang induikt, het vechtsysteem aan denkwerk ontbreekt en sommige dialogen wat lang duren en de scherpte missen. Het zijn lichte kritiekpuntjes, logische puntjes ook als je bedenkt dat Tales of Vesperia zo conventioneel de klassieke paden bewandelt. Het mag echter niet heel veel baten. Op de momenten waarop Tales of Vesperia zich van zijn beste kant laat zien zijn we namelijk allang geabsorbeerd door deze game en vergeven en vergeten we de rest even. Dat is wat een RPG – en deze is daarop geen uitzondering - zo goed maakt. "

Klonoa: The Door to Phantomile (Wii)

"Klonoa is een aanzienlijk opgepoetste kopie van de tweedimensionale platformer die meer dan een decennium geleden op PlayStation uitkwam. Een platformer die toen al hoge ogen gooide bij de selecte groep die van het bestaan van de game afwist. Dat er nu zo weinig van dergelijke games bestaan, zorgt er misschien wel voor dat Klonoa eindelijk de erkenning krijgt die het verdient. De gameplay is simpel van opzet maar goed uitgewerkt, de game oogt schitterend en de leercurve is een les an sich voor veel andere ontwikkelaars. Jammer van de korte speelduur, maar het is een kleine smet op een verder fantastische game."

En dan de 7-games: Ghostbusters: The Videogame (PS3) Guitar Hero Greatest Hits (PS3, X360, Wii) Mytran Wars (PSP) Operation 7 (PC) Overlord: Dark Legend (Wii) Prototype (PS3, X360) Rock Band Unplugged (PSP) Spore: Galactic Adventures (PC) Virtua Tennis 2009 (Wii)

Tot zover de maand juni. Al met al nog helemaal geen slechte maand en met vijf achten en één negen is er genoeg voer om de zomer door te komen. Mocht je binnen blijven zitten met het warme weer natuurlijk...