Na het fenomenale november is ook december al met al nog best een goede gamemaand geworden. Met Uncharted: Drake's Fortune heeft de PlayStation 3 ook nu de topper van formaat die de andere platformen al in bezit hadden en op de PlayStation Portable kwam Wipeout Pulse ten tonele. Daarbij biedt december met zijn vele vakantiedagen natuurlijk ook prima de gelegenheid om al die toppers van november eens lekker door te spelen. Welke games dat ook alweer waren, lees je in het novemberoverzicht. Naast de absolute toppers Uncharted: Drake's Fortune en Wipeout Pulse, verschenen ook twee ports van eerdere games op respectievelijk de Wii en de PlayStation 3. De Wii kreeg Tomb Raider: Anniversary voor de kiezen en twee maanden na de PC- en Xbox 360-lancering verscheen Half-Life 2: Orange Box ook bijna vlekkeloos op de PS3. Tot slot wist de PlayStation 3 met Singstar ook een lekkere partygame binnen te slepen. Enfin, de samenvatting van al onze recensies over de decembergames die een 8 of hoger scoorden lees je hieronder. Uncharted: Drake's Fortune (PS3) "Uncharted: Drake's Fortune is de allereerste échte klassieker voor de PlayStation 3. Alle losse onderdelen zijn perfect uitgevoerd, maar de game doet meer dan dat. Het heeft een geheel eigen smoelwerk, blijft continu boeien en zorgt telkens weer voor dat gevoel van sensatie en voldoening. Wanneer je dit meesterwerk eenmaal hebt uitgespeeld, zul je er zonder moeite nog een keer doorheen spelen om alle mooie ervaringen nogmaals te ervaren. Uncharted: Drake's Fortune is een must-have voor iedereen die actiegames een warm hart toedraagt." Wipeout Pulse (PSP)

"Er is in feite geen reden om Wipeout Pulse niet te kopen. Of je moet natuurlijk niet van racegames houden. De gameplay is praktisch perfect te noemen en de extra opties maken Pulse een van de meest complete games voor de PSP. Kleine issues in de online-mode worden hopelijk later gefixt met een update."

Half-Life 2: Orange Box (PS3) "Als je een geschikte PC of een Xbox 360 hebt, koop dan The Orange Box op één van die platformen. Maar als je alleen op de PlayStation 3 Valve's meesterwerkje kunt spelen, aarzel dan niet. De zogenaamde problemen die deze port zou hebben, zijn zwaar overdreven door andere media. Ja, de PlayStation 3-versie is de mindere versie, maar nee, deze versie is niet mislukt en is prima te spelen. Ook op de PS3 komt dit Half-Life 2-pakket ten volste tot zijn recht." Tomb Raider: Anniversary (Wii) "Tomb Raider Anniversary is een waardige remake van het origineel en zowel ervaren Tomb Raider spelers als nieuwkomers zullen zich hier uitstekend mee kunnen vermaken. De Wii-conversie is geslaagd, al zijn het merendeel van de aanpassing zinloze toevoegingen. De Wii-besturing werkt echter prima voor een Tomb Raider-game, hoewel een auto-aim functie beter was geweest dan het richten met de Wiimote. Al met al is Anniversary op de Wii vooral aan te raden voor haar nostalgische waarde, die erg goed uit de verf komt. Voor de toevoeging van de functionaliteit van de Wii hoef je deze versie echter niet specifiek in huis te halen." Singstar (PS3) "Singstar beleeft een waardig debuut op de PlayStation 3. De oude formule waar iedereen van houdt, is uiteraard blijven staan. En aan die formule is een grote online component toegevoegd, die niet alleen vele liedjes tegen een schappelijke prijs biedt, maar ook een gehele eigen gemeenschap, met alles erop en eraan, te bieden heeft." En met december eindig het onwijs goede en fantastische gamesjaar 2007. Voor de games die het in 2008 naar onze mening helemaal gaan maken lees je natuurlijk de Top 100 Meestbelovende Games van 2008.