Achtergrond
Top 100

De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41

Nog meer kwaliteit

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De laatste vijf dagen van het jaar kijken we zoals elk jaar vooruit: van welke games die in 2016 verschijnen verwachten we het meest? Onze verwachtingen worden elke dag in tekst en video uit de doeken gedaan. Op oudejaarsdag krijg je de tien meest veelbelovende games van 2016 te zien. Nadat we gisteren nummers 100 tot en met 71 hebben behandeld, krijg je vandaag nummers 70 tot en met 41 voorgeschoteld.

70. Rain World
Ontwikkelaar: Video Cult | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, Mac

Eten of gegeten worden. Dat lijkt de filosofie achter Rain World. In een onherbergzaam ecosysteem moet Slugcat overleven door op kleinere prooien te jagen. Zelf moet het wezentje echter ook oppassen voor grotere roofdieren én de dodelijke neerslag die uit de hemel valt. In een tweedimensionale wereld kan Slugcat springen, klimmen en sluipen om prooien te vangen en uit de klauwen van roofdieren te blijven. De hoofdvraag lijkt: hoe lang hou je het vol?

69. The Tomorrow Children
Ontwikkelaar: Q-Games | Releasedatum: Q1 2016
Platform(s): PS4

Een sandboxgame in een communistische dystopie, je moet er maar op komen. Samen verkennen en bouwen staat centraal in deze PS4-exclusive. Door de schattige graphics waan je je in een vreemde kruising tussen een Pixar- en Klei-film. Lange, besnorde opzichters kijken afkeurend toe terwijl je gigantische monsters bombardeert, rondzoeft met een jetpack en bruggen uit het niets tevoorschijn tovert. Als LittleBigPlanet een derde dimensie toe zou voegen, was The Tomorrow Children waarschijnlijk het geslaagde resultaat.

68. Master of Orion
Ontwikkelaar: NGD Studios | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc

Na Homeworld is nu ook Master of Orion aan de beurt voor een nieuwe lik verf. Wargaming.net heeft de rechten op de 4X-game verkregen en gaat een reboot van het spel uitbrengen. In de turn-based strategiegame begin je met een enkele thuisplaneet, maar kun je de omringende werelden verkennen, koloniseren en exploiteren. Andere rassen kunnen daar echter een stokje voor steken. Aan jou de keus om hier met geweld of diplomatie op te reageren.

67. Gran Turismo Sport
Ontwikkelaar: Polyphony Digital | Releasedatum: 2016
Platform(s): PS4

Met Gran Turismo Sport wil Polyphony Digital de kloof tussen virtueel en echt racen verkleinen: toernooien in GT Sport vinden tegelijk plaats met hun tegenhangers in de echte wereld. Autoracebond FIA gaat de ‘Gran Turismo Online Championship’ zelfs goedkeuren. Combineer dat met PlayStation VR-ondersteuning en meer aandacht voor esports en het wordt duidelijk dat de GT-spinoff de ambitie heeft om zo echt mogelijk aan te voelen.

66. We Happy Few
Ontwikkelaar: Compulsion Games | Releasedatum: juni 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux, XOne

Waarom is iedereen in het Engelse stadje Wellington Wells toch altijd zo blij? Een drug genaamd Joy is het antwoord, en jij bent de enige die niet ‘high’ is. Als de bevolking dat opmerkt, heb je een probleem. Stealth, vechten en doen alsof je erbij hoort zijn dus essentiële vaardigheden om te overleven in Wellington Wells. Lukt dat niet, ben je je personage definitief kwijt en moet je opnieuw beginnen. Wel ziet de map er dan anders uit, deze wordt telkens willekeurig gegenereerd. We Happy Few belooft naast deze systemen een volwassen verhaal en de kans om te ontdekken waarom blijdschap zo belangrijk is geworden.

65. Dead Island 2
Ontwikkelaar: onbekend | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, PS4, XOne

Dead Island-maker Techland gaf in 2015 een twist aan het zombiegenre door in Dying Light zombies en parkour te mengen. Een nog onbekende studio neemt het Dead Island-stokje ondertussen over. De herkenbare elementen zijn terug in Dead Island 2: gevarieerde mêlee-wapens, looten en craften, en niet te vergeten hordes zombies. De zombie-apocalypse heeft ook Californië bereikt, waaronder Los Angeles en San Francisco. Met ondersteuning voor acht spelers in de coöperatieve modus lijkt Dead Island 2 een game te worden waar zombiefanaten van gaan smullen. Maar ontwikkelaar Yager (Spec Ops: The Line) is inmiddels van het project afgehaald. Hopelijk is de warrige ontwikkeling geen teken aan de wand.

64. This War of Mine: The Little Ones
Ontwikkelaar: 11 bit studios | Releasedatum: 29 januari 2016
Platform(s): PS4, XOne

Dat oorlog geen pretje is, liet This War of Mine in 2015 al zien. Vanaf eind januari kunnen ook console-eigenaars aan de slag met de strategiegame. De consoleversie krijgt de ondertitel The Little Ones mee en bevat kinderen en nieuwe missies. De gameplay blijft hetzelfde: zorg dat een groep mensen een oorlogssituatie overleeft tot het staakt-het-vuren. Omdat de meeste overlevenden geen militaire ervaring hebben, zul je ze constant in de gaten moeten houden als je ze erop uit stuurt om eten of materialen te vinden. The Little Ones belooft net als This War of Mine een aangrijpende ervaring te worden.

63. Unreal Tournament
Ontwikkelaar: Epic Games | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux

Game-veteranen vragen al jaren om meer arenashooters in de stijl van Quake en Unreal Tournament. Epic Games heeft de gebeden verhoord: de studio werkt aan een nieuwe Unreal Tournament. Net als in de klassieke arenashooters staan snelheid en constante beweging centraal in Unreal Tournament. Jump pads, boosters en wallrunnen vormen nog steeds een prima combinatie met zotte wapens. De beelden van de pre-alfa beloven veel goeds voor de terugkeer van de arenashooter.

62. Allison Road
Ontwikkelaar: Lilith Ltd. | Releasedatum: 2016
Platform(s): pc

Horrorfans moesten waarschijnlijk wel even een traantje wegpinken toen Kojima’s Silent Hills geannuleerd werd. Gelukkig belooft Allison Road een vergelijkbare ervaring te bieden. Je verkent een mysterieus huis waar vreemde dingen gebeuren: muurteksten geschreven met bloed, onverklaarbare geluiden en ronddolende monsters. Net als Silent Hills-demo P.T. garandeert Allison Road rechtopstaande nekharen.

61. Total War: Warhammer
Ontwikkelaar: Creative Assembly | Releasedatum: 28 april 2016
Platform(s): pc, Mac, Linux

Met Total War: Warhammer slaat Creative Assembly een brug tussen zijn eigen strategiereeks en het fantasy-universum van Warhammer. Je bestuurt rassen zoals orks, dwergen, vampiers en mensen. Elk ras heeft zijn eigen speciale eenheden zoals generaal Karl Franz. Draken, magie en middeleeuwse fantasy lijken prima aan te sluiten bij de strategiegameplay van de Total War-games.

Bron: null

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Nummers 60 t/m 51
 3. Nummers 50 t/m 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Video: De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41 Nieuwe foto Assassin's Creed-film toont vrouwelijke assassin
36

Reacties op: De Top 100 van 2016 - Aflevering 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 28 december 2015 12:28
  Ik vraag me nog af of Star Citizen 2016 gaat halen. Ik vermoed dat er eerder bèta's en modules zullen uitkomen, dan de complete game. Maar we zullen het zien. Hoe dan ook zou ik dat spel hoger in de lijst hebben gezet, persoonlijk, en datzelfde geldt voor Torment: Tides of Numenera.

  Verder zie ik een hoop aardige games, maar weinig waar ik enorm warm voor loop. We zitten dan ook nog maar in de middenmoot van de lijst :)

  Edit: Homefront the Revolution heeft wel de potentie om iets bijzonders te worden. Ik hoop dat dat spel niet te veel vervalt in standaard open-wereld-gameplay; dat je dus niet alleen maar gebieden bevrijdt d.m.v. herhalende activiteiten. De setting is tof, en met afwisselende missies en een goed verhaal + karakters kan het een hele goede shooter worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 28 december 2015 12:31
  @geert1 Zelf verwacht ik star citizen ook niet in 2016. Liefst gun ik de game nog wat meer ontwikkeltijd.

  Voor de rest alleen total warhammer die me iets interesseert. Maar geen verrassingen tot zover.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 28 december 2015 13:43
  @geert1
  Ligt er aan wat Gamer bedoelt met release. Want SQ42 gaan we wel zien denk ik dit jaar. Dat is in elk geval de bedoeling. De PU verwacht ik eind 2016 in beta fase. En dat we dan ergens in 2017 de volledige release krijgen.

  Voor mij persoonlijk had Star Citizen ook veel hoger gestaan. Enige game verder uit deze lijst waar ik naar uit kijk is For Honor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 28 december 2015 22:02
  @Teknootje

  Gamer heeft volgens mij weinig research gedaan, en dan merk ik ook bij andere sites als het gaat om star citizen.

  De Alpha is al erg uitgebreid. Je kan meerdere missies doen, zowel samen als alleen.
  Daarnaast kan je op een planeet op de market al rond lopen. Heb je al 1 volledig spacestation.
  Je kunt ook het FPS stuk spelen, met en tegen elkaar.
  Sqaudron 42 is bijna zo goed als af, en komt binnekort. (binnen 2 maanden ongeveer).

  De star map is er al compleet, en de star zijn ook bijna af. (alleen kunnen ze uiteraard niet alles in een keer doen door bugs dus dit gaat per update.

  Dit kan je allemaal doen in 2.0

  Ik kan namelijk al in de 2.1 update (alleen de eerste 200.000 backers nog).
  En daar zitten al 7 schepen in met ultra detail.

  Deze game is de natte droom van iedere gamer. En dat is geen grap.

  Het is niet eens 1 game, het is een universum. Alles wat je doet heeft gevolgen voor iedereen in de game.

  Het breekt niet voor niks alle records met funding. Het heeft bijvoorbeeld nu meer budget dan the witcher 3 had. En kijk hoe goed die game wel niet is en eruit ziet. (dat had een budget van 81 miljoen. star citizen heeft op dit moment meer dan 103+ miljoen)

  Ik raad dit spel dan ook aan om het gelijk te kopen zonder na te denken.
  En dit spel had dan ook niet anders dan op nummer 1 moeten staan.

  Zo jammer dat gamer (en veel andere sites) te weinig research doen, naar dit pareltje.

  PS: alle modules zijn al uit. Alleen singleplayer nog niet. De rest kan allemaal gespeeld worden, alleen is alles nog niet vrij voor begrijpelijke redenen. (je kan niet 100 stelsels tegelijk uitbrengen.)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 29 december 2015 10:37
  @Hellraidermike Dus iedereen die niet met de hype mee gaat doet te weinig research? Er zijn nou eenmaal mensen en/of partijen die zich niet laten bedoezelen met mooie plaatjes en beloftes. Deze hebben we namelijk al meerdere keren voorbij zien komen waar we achteraf een beetje teleurgesteld van werden. Ik wil de heren van Cloud Imperium Games de hype wel waar zien maken, moet lukken met 103 miljoen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 30 december 2015 16:58
  @Hellraidermike

  Ik weet het, ik zit ook in de 2.1 PTU :)
  Alleen nog geen tijd gehad om er goed mee aan de slag te gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 28 december 2015 12:30
  Star Citizen.. Zelfs de Alpha is al cool .. zoveel detail!!

  Ja het lagged, ja het crashed en ja het is leeg.. maar daar is het een alpha voor.
  Ik kan echt niet wachten om eraan te beginnen.

  En voor de mensen die nog twijfelen, of na het zien van dit filmpje het ook willen spelen, als je het voor 31 dec 2015 aankoopt krijg je de Single Player Squadron 42 (stand-alone) en de MMO game Star Citizen in één bundel! Referal code: STAR-FPG3-DDW7

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 28 december 2015 12:53
  @serphilith

  Weet jij btw of wij (oude backers) ook Squadron 42 erbij krijgen?
  Of moeten we die ook los aanschaffen?

  Ik heb er namelijk nog niks over kunnen lezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 28 december 2015 13:45
  @incarnatus
  Als je een ship package hebt, dan zit daar als goed is, gewoon SQ42 bij. Alleen geldt dat meen ik wel alleen voor het 1e deel. Maar zeker weten doe ik dat niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 30 december 2015 14:11
  @Teknootje
  Thx, ik bekeek net even mijn package en hij zit erbij ja :)
  PACKAGE - CONSTELLATION ANDROMEDA
  (Van alles en nog wat)
  Squadron 42 Digital Download en
  Star Citizen Digital Download

  blijkbaar hebben ze hem geupdate.
  Hij zit ook in mijn Cutlass red package.

  thx voor de help :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 29 december 2015 19:32
  @incarnatus Na 1 januari moet je die los kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ivo001

  • 28 december 2015 12:33
  The Tomorrow Children
  Gran Turismo Sport
  Homefront the Revolution
  Yooka-Laylee
  For Honor
  Sea of Thieves

  Toch weer een aantal games die ik graag in de gaten ga houden!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 28 december 2015 13:15
  Ik plaats eerst een reactie voor ik de nummers 70 t/m 41 gaat bekijken, hopelijk hou ik weer geld in me zak net als 100 t/m 71 :).

  Bij deze bedankt voor het vele werk wat GNL voor ons in 2015 heeft verricht, het was een geweldig game jaar met heel veel mooie games, daarnaast ben ik ontzettend blij met mijn Xbox One als met de PS4, wel hoop ik meer Wii-U games te zien in 2016 die mij aanspreken.

  Het was daarnaast leuk om eens een middag te komen babbelen op jullie hoofdkantoor, Michel je hebt zoals je zelf een paar keer aangaf die dag dat ik er was een zeer leuke baan en je bent net zo geweldig als Gerard.

  Michiel je hebt de leiding over een geweldig team en je hebt GNL toppie beheert in 2015, daarnaast ook bedankt voor de VIP kaarten van Comic Con 2015 wie weet denk je in 2016 weer aan me :).

  Bij deze iedereen een heel goed uiteinde, kijk uit met vuurwerk (gamed zo moeilijk zonder vingers), en een geweldig game jaar 2016 toegewenst.

  GNL bedankt.

  Zo en nu de nummers 70 t/m 41 bekijken :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 29 december 2015 12:19
  @ShadowX Bedankt voor de mooie woorden hoor :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 28 december 2015 13:16
  Ik vind het nu al een top lijstje. Wel wat minder, voor mij, interessante titels dan vorig jaar (tot nu toe). Maar ik sta redelijk te popelen voor For Honor. En Rainworld lijkt mij ook een erg leuk spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jettuh

  • 28 december 2015 13:16
  Grappig dat Rollercoaster Tycoon world hoger op de lijst staat als Planet Coaster?
  Planet Coaster heeft (in mijn ogen natuurlijk) meer potentie!

  Zie de nieuwe filmpjes op youtube (kan niet linken vanwege de gamer.nl spam filter):
  Modular Building Time Lapse
  Terrain Editing Time Lapse

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Monkeh

  • 29 december 2015 09:26
  @Jettuh Wow, ik wist al dat Planet Coaster meer potentie had, maar als ik die filmpjes zo zie denk ik dat Rollercoaster Tycoon World weinig competitie kan geven. Dat modulair zelf je kraampjes e.d. kunnen bouwen lijkt me sowieso helemaal geweldig!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 28 december 2015 13:29
  Nr 51 Pamela

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 28 december 2015 13:29
  Dead Island 2
  Homefront
  Sea of Thieves

  Dat zijn de games die ik soweiso wilt hebben, er zitten nog wat andere titels bij maar die hou ik in de gaten en of ik ze uiteindelijk haal dat wacht ik nog ff af :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 28 december 2015 13:38
  We happy few klinkt wel interessant.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.