Achtergrond

Update: De 10 beste Xbox One-games

Genoeg unieke content

Geschreven door Ron Vorstermans op
Wat zijn de beste games op de Xbox One? Gamer.nl zet de tien grootste toppers per platform op een rij en updatet de lijst eens in de zoveel tijd.

Dit artikel is geüpdatet op 7 februari 2017.

Als het om verkochte consoles in Europa gaat, legt de Xbox One het af tegen de PlayStation 4. Dat zegt niet alles over de games voor de One, want tot nu toe is menig moderne klassieker op de console verschenen. Wij maken alvast de balans op: wat zijn de beste games op de Xbox One?

Gears of War 4

De Gears of War-franchise en de Xbox zijn nauw met elkaar verbonden. Net als Halo en Forza is Gears of War een van de paradepaardjes van Microsoft. Niet geheel verrassend heeft Microsoft de franchise overgenomen van Epic Games en er een nieuwe studio op gezet. Het resultaat is Gears of War 4. Mocht er nog enige scepsis zijn over de kwaliteit van Gears of War 4: wees gerust, want Gears of War 4 is net zo vet als de voorgaande delen.

Lees de Gamer.nl-recensie van Gears of War 4

Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest is een metroidvania – te herkennen aan het tweedimensionale perspectief, één grote map en talrijke upgrades en updates, maar niet zomaar een metroidvania. De muziek, stijl en symboliek maken dat je dagenlang in de kleurrijke wereld vertoeft. Sporadisch heb je geen keus, want de puzzels die je steeds nieuwe gedeeltes van de spelwereld laten verkennen, kunnen behoorlijk vernuftig zijn.

Lees de Gamer.nl-recensie van Ori and the Blind Forest

Destiny

Sommige Gamer.nl-lezers begrijpen niet dat Destiny in de lijst staat en dat begrijpen we. Destiny tilt het idee van een haat-liefdeverhouding naar een hoger niveau. Dankzij de rpg-structuur, de sterk verweven competitieve en coöperatieve gameplay en de Halo-‘driehoek’ van granaten gooien, slaan en schieten is het een uitdaging om na een uurtje spelen niet verslaafd te raken.

Destiny is wel degelijk iets speciaals, maar ook omdat Destiny het bloed onder je nagels vandaan kan halen. Bijvoorbeeld met de ongeplande devaluatie van bestaande content door dlc, de dlc-structuur in het algemeen en de triviale random number generation. Na zevenhonderd uur spelen wacht ondergetekende nog altijd op zijn Gjallarhorn.

Lees de recensie-update van Destiny

Grand Theft Auto 5

Een remaster van de game die één consolegeneratie geleden uitkwam, maar het moge duidelijk zijn het hier geen simpele poort betreft. De argumenten voor de aanschaf van dit geüpdatete zandbakavontuur zijn legio. Anno 2015 is het schrijfwerk nog altijd toonaangevend, heef het virtuele Los Angeles als satirische speeltuin voor volwassenen niets aan diepgang ingeleverd en ziet alles er dankzij de verbeterde graphics schitterend uit. Bovendien is GTA Online op dit moment beter en uitgebreider dan het ooit geweest is, ook dankzij de coöperatieve Heists-missies.

Lees de Gamer.nl-recensie van Grand Theft Auto 5

Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider gaat verder waar de uitstekende reboot ophield. Een teleurstellend verhaal mag de pret niet drukken.De game maakt namelijk grote stappen voorwaarts in de combat. Gevechten zijn spannend en kunnen op veel verschillende manieren verlopen. De puzzels zijn daarbij interessant en er is genoeg te doen in de wijde omgevingen, die qua ruimte er vooruit op zijn gegaan in vergelijking met het vorige deel. De game komt uiteindelijk ook naar pc en PlayStation 4, maar deze tijdelijke exclusive is voor nu zeker een must-have voor alle Xbox-gamers.

Lees de Gamer.nl-recensie van Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider

Overwatch

Overwatch is veel meer dan de zoveelste online shooter. De jongste telg van Blizzard laat je de uiteenlopende vaardigheden van Heroes tot pixelprecieze perfectie meesteren, terwijl het spel tegelijkertijd een van de meest toegankelijke shooters in zijn soort is. Want je hoeft niet goed te kunnen richten om in Overwatch te schitteren: ook als Healer of een andere Support-klasse kun je belangrijk zijn voor je team. De vloeiende actie, lage instapdrempel en onuitputbare charme van hecht samenwerken maken van Overwatch een shooter die nog jaren gespeeld zal worden.

Lees de Overwatch-review

Overwatch

The Witcher 3: Wild Hunt

‘The Witcher 3: Wild Hunt is bijna de perfecte game’. ‘Een tsunami aan vermakelijke content.’ ‘Deze game vertelt een verhaal dat in geen boek of film te vatten is.’ Het zijn willekeurige citaten uit de recensie van The Witcher 3: Wild Hunt. The Witcher 3 weet zowel met zijn omvangrijke wereld als met kleine details ons hart te stelen. Duister, bloederig en vol content: The Witcher 3 is in alle facetten een onvergetelijk rpg-avontuur.

Lees de Gamer.nl-recensie van The Witcher 3: Wild Hunt

Titanfall 2

Na een exclusieve lancering van Titanfallop de platforms van Microsoft heeft Titanfall 2 een release gezien op meerdere platforms. Dit tot grote genoegen van gamers, want Titanfall 2 is een geweldig vervolg op een merkwaardige game. Mocht deze titel aan je voorbij zijn gegaan, vanwege de onhandige lancering, (tussen Battlefield en Call of Duty in) aarzel dan niet om Titanfall 2 op te pikken, want dit is één van de beste shooters van het afgelopen jaar.

Lees de Gamer.nl-recensie van Titanfall 2

Halo 5: Guardians

343 Industries is geen Bungie en laat dat positief blijken met Halo 5: Guardians, een unieke Halo-game die het restant van de serie na Halo 4 weer perspectief biedt. De ontwikkelaar geeft het singleplayeravontuur weer de feel van een AAA-sciencefictionepos, terwijl de verslavende multiplayer bij vlagen doet denken aan de hoogtijdagen van Halo 2.

Lees de Gamer.nl-recensie van Halo 5: Guardians

Halo 5

Forza Horizon 3

Nog meer dan zijn voorgangers laat Forza Horizon 3 je voelen hoe heerlijk het is om met auto’s te spelen in een forse open wereld, met meer nadruk op offroad racing. Als verfijning van een al sterk concept vind je op Xbox One geen betere racegame dan deze.

Lees de Gamer.nl-recensie van Forza Horizon 3

Eervolle vermeldingen

We geven goede games graag alle lof die ze verdienen, maar bij een toplijst sneuvelen altijd een aantal lievelingen. Dat de volgende games de lijst net niet gehaald hebben is overigens net zo pijnlijk als mooi. Het bewijst immers hoe goed de PS4 qua games bezet is. De games die het net niet hebben gehaald, zijn: Far Cry 4, Middle Earth: Shadow of Mordor, Trackmania Turbo, Dark Souls 3,Dragon Age: Inquisition,Battlefield 4, Diablo 3: Reaper of Souls, Fallout 4, Life is Strange, Divinity: Original Sin Enhanced Edition, Minecraft, Halo: The Master Chief Collection, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain,Batman: Arkham Knight, Fifa 17, PES 2017, Quantum Break,NBA 2K17en Just Cause 3.

Far Cry 4
Shadow of Mordor
Dragon Age Inquisition
TrackMania Turbo
Fallout 4
Life is Strange

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Lost Oddyssey nu backwards compatible op Xbox One Update: De 10 beste Wii U-games
78

Reacties op: Update: De 10 beste Xbox One-games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • CroniC

  • 7 augustus 2015 11:34
  Huh dacht Destiny ps4 exclusive?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • FishSt1ck

  • 7 augustus 2015 12:12
  Verkeerd gedacht, deze game is gewoon beschikbaar op beide consoles. Op de PS4 was wel een beetje extra content als exclusief toegevoegd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • CroniC

  • 7 augustus 2015 14:21
  Ah ok, bedankt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Donutje

  • 7 augustus 2015 11:50
  Inleidende alinea staat dubbel ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • clandestine666

  • 7 augustus 2015 12:55
  Hmm, Titanfall en Sunset Overdrive als enige exclusives, ik zie voorlopig geen reden om de One aan de combo Ps4/Wii U toe te voegen.
  Dat ik 'm ga kopen staat wel vast, maar het is eerst wachten op de Halo's en Gears'en van deze wereld voor ik het de moeite waard vind. Misschien over een jaartje of één, twee.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 7 augustus 2015 12:54
  Er staan meer exclusives in dit lijstje hoor en denk ook nog aan wat komen gaat. Tomb Raider, Quantum Break en noem ze maar op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • clandestine666

  • 7 augustus 2015 13:04
  Klopt, keek over Forza heen en ook Ori en Halo kan je er aan toevoegen..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Excalibur82

  • 7 augustus 2015 13:31
  Ori is ook op de pc verkrijgbaar dus geen Xbox One exclusive

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Aldodilly

  • 7 augustus 2015 19:29
  Je zou Ori een Microsoft-exclusive kunnen noemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JJNL77

  • 7 januari 2016 20:32
  @clandestine666 Halo 5 is de beste multiplayer tot zover op next gen naar mijn mening.

  En horizon 2 de beste race game samen met mario kart 8!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • BobbyDigitaL

  • 7 januari 2016 18:24
  @haastnooit Tomb Raider is ook voor de pc dus ook geen X1 exclusive.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sausbert

  • 30 september 2016 21:23
  @haastnooit Tomb Raider ja? Staat hier überhaupt een console exclusive tussen?

  Wel lekker goedkoop zo, maar één console. Dat dan weer wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • mhnl1979

  • 7 augustus 2015 13:42
  Wat te denken van de nieuwe titels. Crackdown 3, Quantum Break en noem maar op! Ik kan nu niet wachten. En backwards compatibility

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • garciagarcia

  • 7 januari 2016 13:18
  @mhnl1979
  Crackdown? Alsjeblieft niet zegt! En Quantum Break? Ziet er vet uit, echter zijn die superpowers wel weer ontzettend nep.

  Nee, vanaf maart gaan we met z'n allen GENIETEN van The Division en die zal ook in beide top 10 lijstjes terug komen volgende keer!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • D4rKy28

  • 7 augustus 2015 14:25
  Multi-Platform console.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Baukereg

  • 7 augustus 2015 14:37
  Sony en MS hebben beide erg veel moeite om echt exclusieve content te bieden. Ook daarom is de WiiU de beste console van deze generatie, en de PC het meest exclusieve gameplatform.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ali3n8tor

  • 7 augustus 2015 15:30
  Gewoon puur op cijfers afgaande he , is de ps4 de console met de meeste exclusieve content, gevolgt met timed en console exclusives. gevolgt door de xbox one, en daar onderaan bungelt de wii-u met een handjevol titles.
  ( kijk maar: en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_%28eighth_generation%29 )

  Ik heb hier uit dit rijtje enkel een wii-u en ps4 thuis staan, en ik kan je vertellen dat de wii-u alles behalve de beste console van deze generatie is. (wat uberhaupt al raar is om te gaan roepen als je geen eens 1 van deze 3 in huis hebt staan.)

  De wii-u heeft misschien wel goede Nintendo titels ( ook al is het deeltje zoveel en allemaal super safe software waarin geen ruimte is voor innovatie of diepe meeslepende single-player ervaringen) maar absoluut nul 3th party support.

  Ik ben meer dan tevreden met mijn ps4 op exclusive en multi-platform/indie gebied, meer dan met mijn wii-u , een systeem wat het moet hebben van een gigantische nintendo library , welke nintendo systematisch verkracht met hun uberslechte VC emulatie, nietszeggende 13 in een dozijn e-shop titles en het kompleet uitblijven van games als F-zero, metroid , etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • HakkaH

  • 6 juli 2016 17:16
  @ali3n8tor
  Volgens je eigen bron heeft de WiiU veruit de meeste exclusives. En ja de Xbox lijst is gewoon beschamend zelfs na al die tijd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • RIO21

  • 7 januari 2016 13:44
  @D4rKy28

  ps4 heeft ook goeie games maar zeker niet meer vette exclusives dan x1

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • HakkaH

  • 6 juli 2016 17:15
  @RIO21
  welke van de 13 bedoel je?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.