Nog een paar dagen en dan verschijnt waarschijnlijk dé titel van 2004. Geen Half-Life 2 of Halo 2, maar The Sims 2. Een vervolg op de populairste serie allertijden. Dit deel bevat nog meer features, opties en gameplay dan het origineel. Toch zagen wij een aantal essentiele dingen die EA vergeten is en een absolute meerwaarde voor het spel zouden hebben, want wat is een game zonder Hollandse inbreng? We hopen dan ook dat EA onze aanbevelingen, voor een van de vele uitbreidingen die ongetwijfeld gepland staan, zal overnemen. The Sims 2: Dutch Family

De gameplay van The Sims leunt op twee onderdelen, namelijk mensen en omgevingen. Je hebt dan ook allerlei mogelijkheden om je buurt aan te passen en nieuwe karakters te ontwikkelen, maar wat is er leuker dan een buurt te hebben waar allerlei bekendheden wonen? Na de komst van Carmen Electra en Tom Arnold in Playboy the Mansion mag the Sims 2 natuurlijk niet achterblijven. Gelukkig kent Nederland een hoop bekende Nederlanders die in een uitbreiding zeker niet zouden misstaan. Wat te denken van de Tokkies, de vleesgeworden familie Flodder. De hit van SBS6 live op je computer. Zie hoe de Tokkies dit keer je digitale buurt in de fik steken, andere Sims molesteren en bedreigen en langzaam de buurt overnemen totdat er een heus Tokkie Imperium is gesticht. De Tokkies zouden als extra uitdaging in het spel geintroduceerd kunnen worden, net zoals de natuurrampen in Sim City.

Het zou ook een op zichzelf staande quest kunnen worden, waarbij je als speler in de schoenen van Neerlands familietrots moet stappen. Je eerste taak bestaat uit het terroriseren van de buurt om daarna met de woningbouwvereniging een conflict te krijgen. Als je hiermee genoeg punten hebt verzameld kun je het geheime bonuskarakter, aka de positiviteits goeroe himself, Emile Ratelband, unlocken. Hij zal de Tokkies meenemen naar een nieuwe buurt. Ze moeten echter wel eerst een aantal opdrachten volbrengen voordat ze zich permanent in deze buurt mogen vestigen, zoals het volgen van een opleiding, het verliezen van gewicht...opeens bekruipt me het enge gevoel dat de Tokkies de real life Sims van Emile Ratelband zijn...OMG!

Gelukkig zijn er naast de Tokkies nog veel meer gezellige families die het prima in een "Dutch Family Expansion" zouden doen. The Sims 2: Pornstar

Van Gogh, Rudi Carrell en Kim Holland zijn allemaal bekende Nederlanders, maar wie wil er nu een schilder of populaire Duitse TV-ster naspelen? Daarom kan The Sims Pornstar, met Kim Holland als boegbeeld, een groot succes worden. Je begint met goedkope fotoshoots achterin de kamer van je eigen huisje, totdat je door een bekend Nederlands kippenmagazine ontdekt wordt. Die bieden je een contractje aan en van het een komt het ander. Uiteindelijk speel je in allerlei harde politie en natuurfilms, met als doel zelf ooit regisseur te worden. Je moet dan naast het filmen ook nieuwe Sims zoeken, verandering van spijs doet tenslotte eten. The Sims Pornstar zal in sommige landen verboden worden, maar rekent wel met het vrouwvriendelijke imago van de serie af, en dat is zeker een uitbreiding waard.

The Sims 2: Smokin' Magic

Nederland heeft naast z'n bekende landgenoten nog veel meer populaire exportprodukten. Waren het in de vorige eeuwen nog tulpen en andere bloemen, de afgelopen jaren gaat het voornamelijk om één plantje dat Nederland wereldfaam heeft gegeven. In de te ontwikkelen Smokin' Magic moet je in de Sims 2 een eigen coffeeshop runnen. Zorg dat je klanten niet naar de concurrentie gaan (huur bijvoorbeeld de Hells Angels in om dit te voorkomen). Tevens moet je voorkomen dat de politie achter je illegale hennepkwekerij op zolder komt en dat je buren niet ontdekken dat je hun stroom aftapt. Hennep je eenmaal een succesvolle coffeeshop, dan kun je langzaam doorgroeien naar de wat zwaardere verdovende middelen, om uiteindelijk een grootleverancier van poedersuiker te worden. In plaats van een groene ruit zouden we graag boven elke Sim in Smokin' Magic, die net weer wat Nederlandse groente heeft afgenomen, graag een joint of cannabis plantje zien.

The Sims 2: Pimp Unleashed

Kwamen toeristen vroeger nog voor de tulpen en klompen, vandaag de dag is het Nederwiet en het "Red Light District" dat de klok slaat. Aangezien niet iedereen van deze oerhollandse geneugten kan genieten zou het geen kwaad kunnen om Pimp Unleashed uit te brengen. In deze uitbreiding bevind je je op de Amsterdamse wallen, waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk buurtbewoners voor jou te laten werken. Spelers zullen ontdekken dat het niet meevalt om een bordeel te runnen. Het tevreden houden van de klanten, aantrekken van nieuwe werknemers, inrichten van de peeskamertjes. Wannabe pimps mogen Pimp Unleashed dan ook niet missen.

The Sims 2: Super Symmetrisch Het bouwen van huizen en vooral het inrichten ervan, is bij The Sims één van de belangrijkste features. Elke aanvulling gaat meestal dan ook gepaard met honderden nieuwe objecten die aansluiten bij het thema. Een specifieke aanvulling waarin alleen nieuwe interieurobjecten aanwezig zijn, zou echter ook tot de mogelijkheden kunnen behoren. Vooral met de naam van een bekend interieur- en kaasschaafontwerper als Jan des Bouvrie eraan gekoppeld, stroomt het geld binnen. Een extra feature die het huizen maken een stuk makkelijker maakt, is Symmetric Building, waarmee je met één druk op de knop je huis door de middenas kunt spiegelen,.