Achtergrond
Cyberpunk 2077

Originele releasedag van Cyberpunk 2077: Laten we dat vieren

Zelden zo enorm uitgekeken naar een game

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Vandaag zou eigenlijk Cyberpunk 2077 uitkomen, een van de games waar ontzettend veel gamers naar uitkijken. Maar de titel is vooralsnog uitgesteld naar september. In aanloop naar (hopelijk) de release dit jaar vieren we even de pracht van de game.

Wachten is bitterzoet zeker in deze tijden waarin we sowieso een beetje binnen moeten blijven. Cyberpunk 2077 is bijvoorbeeld flink verschoven qua releasedatum (en The Last of us 2 moeten we nog maar afwachten) en dat had eigenlijk niet eens iets met het coronavirus te maken. Dus, met de hoop in gedachten dat we straks op 13 november alsnog kunnen genieten van de game van CD Projekt Red, hebben we even wat inspirerende Cyberpunk 2077-liefde bij elkaar gezocht.

De absoluut weergaloze eerste teasertrailer

Al in 2013 kregen we de eerste trailer te zien van Cyberpunk 2077. Het leek toen in geen geval op de game die we nu kunnen verwachten, maar gaf wel een kijkje in de keuken van CD Projekt Red: Wat ze kunnen en wat ze ambiëren.

De eerste E3-gekte van 2018

In een kleine zaal met enkele vooraanstaande gamejournalisten waren we getuige van de eerste gameplay-beelden van Cyberpunk 2077. De crew bleef er maar op hameren dat dit allemaal nog een work in progress was, maar we kregen wel een eerste échte voorstelling van hoe het nieuwe project van de ontwikkelaar zich ontwikkelde. Bizarre chaos, prachtige rendering en felle actie in een omgeving die zich kon, én kan meten met die van Blade Runner.

De briljante cosplayers

Als er iets is wat CD Projekt Red heel goed snapt is het cosplay: Mensen die liefde hebben voor hun games. Niet alleen gaf de ontwikkelaar cosplayers van onder andere The Witcher veel liefde, maar ze stuurden ook twee mensen op pad in 2018 die de (potentiële) personages van de game perfect uitbeeldden tijdens E3.

Fan-art

De hype rondom Cyberpunk kende geen grenzen en dus ging ook het internet met de look, feel en personages aan de haal. Online is er een keur aan prachtige, door fans gemaakte art te vinden die de honger naar de game alleen nog maar aanjakkeren, zoals bijvoorbeeld deze prachtige parel van Ciri in de Cyberpunk-wereld.

Het internet klapte uit elkaar met prachtig werk en je kan hier nog veel meer bijzonder werk vinden.

De tweede E3-gekte

Elke scheet die werd gelaten als er ook maar een wuifje van Cyberpunk aan hing werd afgelopen jaar opgesnoven alsof het levenselixer was. Maar in alle eerlijkheid werd dat wel redelijk tegemoet gekomen door de onverwachte, toegevoegde waarde van ene Keanu Reeves in de rol van Johnny Silverhand. De Canadese acteur bleek een grote bijdrage te leveren in de game. Tijdens E3 ging men dan ook uit hun dak.

Hoe dan ook een charmant persoon. Nadat hij vertelde dat wandelen op straat in Cyberpunk 2077 'breathtaking' gaat zijn. Op het moment dat iemand in het publiek van mening was dat juist Keanu 'breathtaking' was, reageerde de acteur gepast.

Ook de gameplay die achter gesloten deuren werd vertoond was niet verkeerd. Hieronder zie je een gedeelte van de demo die een nieuwe indruk van de daadwerkelijke gameplay van de game uit de doeken deed.

De jasjes-hype

Om de game bij journalisten een beetje te laten landen, verzon Projekt CD Red, of wellicht hun pr-bureau, een aantal middeltjes om de game nog gehypter te krijgen, zoals bijvoorbeeld Limited Edition-jasjes. Na E3 doken die te pas en te onpas op op eBay voor exorbitante bedragen. De ontwikkelaar wilde er niets van hebben er riep al meteen dat de jasjes straks gewoon in de online winkel te krijgen zijn.

The hype is real

Maar ondertussen zijn we een jaar verder. De game is uitgesteld en komt dus pas in september uit. En hoewel we de game nu al hadden willen spelen, gloort er ook licht aan de horizon. Zo heeft CD Projekt Red aangegeven dat de game op onder andere Xbox Series X volledig voluit draait, op full specs. En als je de game koopt op Xbox One, je gratis een upgrade krijgt naar de next-gen-versie.

Dus het is nog even uitzitten en afwachten. Maar om je tot die tijd te vermaken, hier wellicht een van de tofste fan-made-video's van Cyberpunk 2077.

Dit artikel delen:

Lees meer

Selena Gomez klaagt ontwikkelaar van mobiele game aan Update: Planet Entertainment reageert op Cooking Mama-rel
6

Reacties op: Originele releasedag van Cyberpunk 2077: Laten we dat vieren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DutchDice

  • 16 april 2020 16:48
  Volgens mij kan deze game alleen nog maar gaan tegen vallen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 16 april 2020 16:58
  @DutchDice deze game heeft indd zo fucking veel hype dat ik denk dat sommige mensen wel teleurgesteld gaan worden.
  Ik zelf hou me er helemaal niet mee bezig zie hem wel als die uit komt en dan check ik en wel een keer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TommyVercetti

  • 16 april 2020 17:23
  Ik denk dat de XSX versie mooier gaat zijn dan de PS5 die extra teraflops zijn belangrijker dan een snellere ssd(en die van de XSX is ook niet langzaam).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hendrik_Klein

  • 17 april 2020 14:41
  @TommyVercetti Laten we gewoon afwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DutchDice

  • 18 april 2020 13:04
  @TommyVercetti
  Ik denk dat de PC versie nog mooiederder gaat zijn 😜

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Darkempire

  • 23 april 2020 21:10
  Net als Watch dogs 1, veel gehype en toen let down

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.