Achtergrond

De meest magische teamnamen in eSports

Van OMG tot Fireball

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De eSports-industrie is op professioneel niveau nog niet zo oud. Ondanks dat een hoop zaken al erg zakelijk worden aangepakt, zijn er ook nog factoren die iets kinderlijker zijn. Een goed voorbeeld van die laatste zijn sommige teamnamen in eSports. In dit artikel kan je negen voorbeelden zien waar teams voor een toch vrij opmerkelijke naam kozen.

Chicks Dig ELO

Chicks Dig ELO is een League of Legends-team dat werd opgericht voor de World Cyber Games, een toernooi voor landenteams. Chicks Dig ELO was één van de twee Amerikaanse formaties die het evenement bijwoonde. Andere deelnemers van het toernooi waren onder andere Orange eSports uit Maleisië en Sex is our Life uit Vietnam.

Prestaties

ELO was vroeger de maatstaaf die werd gebruikt om aan te tonen hoe goed je was in League of Legends en de spelers van Chicks Dig ELO zullen veel vrouwelijke fans hebben gehad, aangezien ze de World Cyber Games wonnen. Na het evenement zijn de spelers weer terug gegaan naar hun eigen team en werden het weer concurrenten. Vier van de vijf spelers zijn inmiddels met pensioen gegaan. Wat er met de spelers van Sex is our Life is gebeurd is helaas niet bekend.

Ninja's in Pyjamas

Deze Zweedse organisatie werd in 2000 opgericht, maar viel in 2007 uit elkaar. In 2012 volgde een comeback en groeide het uit tot één van de toonaangevende namen binnen CS:GO. Behalve in Counter-Strike is er ook een Overwatch-team en maakten de Ninja's vorige week bekend zich met Dota 2 te gaan bemoeien.

Prestaties

De Zweedse Ninja's in heerlijkzittende nachtkleding wisten zes grote Counter-Strike-toernooien op hun naam te schrijven. Drie van die overwininngen waren in 2016 toen Dreamhack, de Starladder i-Series en IEM Oakland werden gewonnen. Behalve de grootste evenementen heeft de organisatie ook een gigantisch aantal kleine toernooititels verzameld.

Evil Geniuses

Evil Geniuses heeft niet alleen één van de leukste namen in eSport, ook is het de organisatie dat het meeste prijzengeld van alle teams heeft gewonnen, namelijkmeer dan 14 miljoen euro. De organisatie heeft teams in onder andere Dota 2, StarCraft 2 en Call of Duty.

Prestaties

De kwaadaardige genieën hebben al ongelooflijk veel succesen geboekt, maar het paradepaardje van de organisatie is hun Dota 2-team. Die formatie wist onlangs nog het vijfde seizoen van de Dota Pit League te winnen en won in 2015 The International, wat het team toen ruim zes miljoen euro opleverde. Wat de organisatie doet met al het gewonnen prijzengeld is niet helemaal duidelijk, maar gezien de naam van het team zal het niet veel goeds zijn.

BBQ Olivers

BBQ Olivers is de heetste League of Legends-meme van het moment in Zuid-Korea. Het team stond eerst bekend als ESC Ever, maar wordt sinds een maand gesponsord door de gigantische Zuid-Koreaanse restaurantketen BBQ Chicken. Veel fans van het team maken Engelse woordgrapjes over het opsteken van hunhaanen wanneer het team weet te winnen roepen de supporters dat de tegenstander is 'geroast'. Overigens is het niet raar dat fans gek zijn op het team, de hoofdsponsor heeft al meerdere malen kip uitgedeeld aan het aanwezige publiek wanneer de BBQ Olivers moeten spelen.

Prestaties

Het team bestaat pas sinds 13 januari dus qua eSports is er nog niets gepresteerd. Dat gezegd hebbende wordt de kip van BBQ Chicken volledig in olijfolie gebakken. Hierdoor is het een stuk minder vet dan kip die bijvoorbeeld gefrituurd wordt. Dat is een hele prestatie op zich, toch?

Fireball

Fireball, geen familie van het muzikale meesterwerk van Pitbull, staat hier niet alleen tussen vanwege de naam, maar vooral ook vanwege het logo. Het Taiwanese team dat actief is op het hoogste niveau van het Aziatische land heeft namelijk gekozen voor een embleem dat wel iets heeft wegheeft van een geflambeerde broer van Cartman uit South Park. Het South Park-personage zou het overigens wel eens zijn met de formatie van de Taiwanezen, zo heeft team onder andere spelers met de pseudoniemen MarS en Wind onder contract staan, twee favoriete dingen van de dikzak uit de cartoonserie.

Prestaties

Dit is een korte alinea, want het team heeft nog geen prijzen gewonnen. In december kochten de eigenaren van Fireball een plek in de LMS, de Taiwanese League of Legends-competitie en daar is het team nu actief. Na twee speelrondes heeft de formatie een keer gewonnen en een keer verloren.

The Flying Dutchmen

Natuurlijk is een artikel niet compleet zonder een stukje vaderlandsliefde. Die komt deze keer in de vorm van Rocket League-team The Flying Dutchmen. Het drietal verraste een half jaar geleden vriend en vijand door zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Na dat toernooi viel het team uit elkaar en gingen de drie spelers hun eigen weg.

Prestaties

Net als The Non-Flying Dutchman, die ons in 1998 voorbij Argentinië schoot,strandde het team in de halve finale van het wereldkampioenschap. Zonder twijfel waren de drie Nederlandse jongens de grote verrassing van het toernooi. Door de vierde plek mochten zij ruim drieduizend euro mee naar huis nemen.

OMG

OMG staat zowel bij het eSport-organisatie als de afkorting voor Oh My God. Het lijkt een voorbeeld van een Aziatisch team dat een willekeurige Engelse afkorting heeft gepakt om als teamnaam te gebruiken. Net zoiets als een Europeaan die een tattoo laat zetten van een Aziatisch teken dat later 'stoeptegel' blijkt te betekenen. Of de naam ook echt zo is bedacht heeft de organisatie nooit laten weten, maar fantaseren mag altijd.

Prestaties

Er was een tijd dat OMG de grootste Chinese League of Legends-organisatie was. In 2013 was het team kwartfinalist tijdens het wereldkampioenschap en een jaar later werd zelfs de halve finale bereikt. Ook in andere eSports was er een klein succesje; in 2015 wist het SMITE-team van OMG de kwartfinale van het wereldkampioenschap te halen. Op dit moment doen beide teams het niet zo goed.

Orange Creamsicle

Sommige teams lijken niet eens hun best te doen om een leuke en unieke naam te verzinnen, Orange Creamsicle behoort duidelijk niet tot die categorie. De Rocket League-formatie, die vernoemd is naar een oranje ijsje (Split in Nederland) was er één van korte duur. In augustus 2015 werd het team opgericht en in maart 2016 was het alweer voorbij.

Prestaties

Geloof het of niet, maar het team heeft daadwerkelijk een (kwalificatie)toernooi gewonnen. Op 20 december 2015 wonnen de ijsjes de Qualifier voor de RLCS Pro League. Tijdens dat toernooi werden ze gedeeld laatste. In totaal heeft de formatie geen rooie cent gewonnen, niet eens genoeg voor een Split dus.

Unicorns of Love

De Unicorns of Love is een League of Legends-team dat in 2013 is opgericht. Behalve hun aparte naam en excentriek logo, staat het team ook bekend om hun unieke speelwijze; het team kiest vaak voor tactieken die andere team links laten liggen, omdat ze riskant zijn. Veel tegenstanders vinden het dan ook moeilijk om zich voor te bereiden tegen dit team, wat vaak zorgt voor leuke wedstrijden.

Prestaties

Behalve dat de eenhoorns van de liefde de harten van veel League of Legends-fans hebben veroverd, is er ook al een groot toernooi gewonnen. Afgelopen november wonnen de Unicorns IEM Oakland. Op dit moment staat het team bovenaan in de Europese League of Legends-competitie. Of het teamde mysterieuze Candy Mountainal heeft gevonden is helaas niet bekend.

Deze rubriek is mede mogelijk gemaakt door CanalDigitaal.

Dit artikel delen:

Lees meer

Black Canary toegevoegd aan bèta van Injustice 2 Nieuwe kleurrijke beelden van Ni No Kuni 2
1

Reacties op: De meest magische teamnamen in eSports

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    chemicalscum

    • 12 februari 2017 19:19
    NiP magic, 87 overwininngen op LAN toernooien op rij in 2012-2013. Iets dat natuurlijk nooit meer geëvenaard gaat worden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.