Brainpower en de mannen van Intwine namen pas geleden 'The Chosen' op, een nummer waarin ze hun krachten combineren voor wat door moet gaan als de soundtrack van Assassin's Creed in de Benelux. Niet dat het spel nog extra promotie nodig heeft, want Ubisoft's actie-avontuur waarin de speler menig persoon een kopje kleiner maakt heeft toch al niet te klagen als het om bekendheid en verkoop gaat. In veel landen staat of stond het spel op de eerste plaats in de verkooplijst.

Zo snel gaat het niet met 'The Chosen', maar in de top 50 staat het nummer wel. Jon Symons en Rocheteau Mahuwallan, respectievelijk gitarist en drummer bij Intwine, vinden dat allemaal prima, maar zien het niet als het belangrijkste. Jon: "We kunnen gewoon goed overweg met Brain [Brainpower - red.] en het is leuk samen zo'n project te doen."

Maar hoe komt zoiets nou tot stand? "Brain zat al te praten bij Ubisoft, hij mocht daar het spel spelen en kreeg daarnaast ook veel informatie over het spel voorgelegd", vertelt Jon. "Achtergrondinformatie over het verhaal, de spelwereld, het hoofdpersonage en zijn beweegredenen. Inspiratie voor het nummer en zijn songtekst."

Niet alleen 'Brain', zoals zijn collega's hem liefkozend noemen, kreeg de kans om het spel te spelen. Ook Intwine mocht ermee aan de slag. "Ik speel hem op de PlayStation 3", meldt Rocheteau. "Het is echt een heel mooi spel, maar ik vind hem toch ook wel moeilijk." Ook Jon speelt het spel en naar eigen zeggen niet alleen omdat ze nu eenmaal dat nummer voor Ubisoft op hebben genomen.

En nu staan ze op Games in Concert 2. Wat vinden ze daar nou van, op het podium staan voor een zaal mensen die voor gamesmuziek komen? "Erg tof", zegt Jon. "Hé, ik vind muziek in games ook belangrijk! Het moet de sfeer maken, net als in films. Kijk maar naar een game als Halo 3. Dat begindeuntje, dat is erg herkenbaar, als je dat hoort dan voelt het meteen goed." Rocheteau weet waar zijn medebandlid over praat en knikt instemmend. "Dat zouden we eigenlijk ook nog wel eens willen doen, muziek maken voor in een game. Maar niet in een game als Mario ofzo, dat past er natuurlijk niet bij. Een racegame bijvoorbeeld wel."

Tijdens Games in Concert 2 vervangt de band samen met de bekende rapper met snoeiharde gitaren, dreunende drums en snelle Engelstalige rap voor vijf minuten de gebruikelijke orchestrale klanken. De mannen snappen zelf net zo goed als het publiek dat het geen gamesmuziek is, maar wel muziek geïnspireerd door een game. Brainpower lijkt zelfs een beetje op hoofpersonage uit Assassin's Creed, Altaïr, in zijn witte vest met Capuchon. Waarom zijn de mannen van Intwine eigenlijk niet voor de gelegenheid verkleed? Jon: "Tja, dat is Brainpower hé. Ik blijf liever gewoon Jon."