Onder leiding van de Amerikaanse dirigent/componist Laura Karpman speelt het Metropole Orkest en zingt het koor Pa'dam samen met deze gastmuzikanten muziek van topgames.

Het gaat om deze games:

    * Assassin's Creed - optreden van Brainpower & Intwine

    * Everquest 2

    * Grandia II - optreden van Cristina Branco

    * Gran Turismo 4 - optreden van Cristina Branco

    * Hitman 2: Silent Assassin

    * Kingdom Hearts

    * Legend of Zelda

    * Leisure Suit Larry - optreden van Benjamin Herman

    * Max Payne

    * Obscure II

    * Shadow of the Colossus

    * Soul Calibur 2

    * Star Fox

    * StarCraft

    * StateShift

    * Super Mario Brothers

    * Tetris

    * Unreal Tournament

    * Untold Legends: Dark Kingdom

    * en nog enkele verrassingen...

De Portugese zangeres Cristina Branco zingt op 8 december het Portugese muziekstuk A Deus uit de role playing game Grandia II. Ook zingt ze een speciale versie van Moon Over The Castle uit de racegame Gran Turismo 4. Branco zingt traditionele Portugese fado's in een modern jasje. In Nederland is ze bekend geworden door haar album O Descobridor, waarop ze vertaalde gedichten van Slauerhoff zingt. Daarnaast nam zij in 2006 samen met Bløf het nummer Herinnering aan later op, dat op hun album Umoja verscheen.

Op Games in Concert 2 ook een optreden van de Nederlandse rockband Intwine samen met de Nederlandse rapper Brainpower. Zij spelen de track The Chosen dat ze speciaal hebben geschreven voor de action adventure game Assassins Creed. Deze game speelt zich af in het Midden-Oosten ten tijde van de derde kruistocht, eind 12de eeuw. Intwine, met zanger Roger Peterson, staat sinds 2003 regelmatig op de Nederlandse poppodia. Ze werkten mee aan diverse soundtracks, waaronder de film De Dominee en Nachtrit.

Benjamin Herman, saxofonist/componist/bandleider bij New Cool Collective, speelde als gastmuzikant bij diverse artiesten, waaronder Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Paul Weller. In 2006 ontving hij de VPRO/Boy Edgar Prijs. Tijdens Games in Concert 2 speelt hij het hoofdthema uit de adventuregame Leisure Suit Larry.

Als verrassing is er naast Laura Karpman nog een tweede Amerikaanse componist aanwezig.  Cris Velasco mag tot een van de groten worden gerekend als het gaat om soundtracks van muziekgames. Zo schreef hij voor games als God of War en Clive Barker's Jericho. Van die laatste game heeft hij een speciaal arrangement geschreven voor het Metropole Orkest.  Tijdens Games in Concert zal dit te horen zijn, met een kick-off van Cris Velasco zelf die voor deze gelegenheid door Codemasters in Nederland is uitgenodigd.

Er staat dus een lekker gevariëerd programma op stapel. Naast de bekende titels zijn er een aantal originele nummers tussen geslopen en dat kan de veelzijdigheid van de avond alleen maar ten goede komen. Ook de diversiteit aan muzikanten die dit ten gehore gaan brengen is opzienbarend.

Games in Concert 2 vindt plaats op zaterdag 8 december in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Het is inmiddels uitverkocht dus heb je geen kaartje, dan val je buiten de boot. Blijf Gamer.nl lezen want na het concert lees je onder andere impressies en interviews met enkele artiesten.