Flopsy Droid

Flopsy Droid ontleent zijn naam aan Flappy Bird. De ooit zo waanzinnig populaire smartphonegame is nu naar de smartwatch gekomen, maar in plaats van een vogel vlieg je nu met een Android-robot tussen de beruchte pijpen heen. De genialiteit van Flappy Bird, namelijk de moeilijkheidsgraad, is hierbij compleet afwezig, zodat er eigenlijk weinig uitdaging in Flopsy Droid zit. Hoeft ook het, het is gewoon geinig.

 

Paddle Pro

Een smartwatch moet gamen niet al te moeilijk maken, dus gingen de makers van Paddle Pro terug naar de basis: Pong. De klassieke arcadegame is nu ook vanaf je pols te spelen, door het batje aan de rechterkant op en neer te bewegen. Opties, trilfuncties, multiplayer, je hebt het allemaal niet nodig om er toch "plezier" mee te hebben. Ookal duurt dat maar 5 minuten.

Tic Tac Wear

We blijven even bij de klassiekers, want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Tic Tac Wear is Boter, Kaas en Eieren voor de smartwatch, en dat behoeft verder eigenlijk weinig uitleg. Je kunt tegen een computer spelen, maar die mag altijd beginnen, wat het praktisch onmogelijk maakt te winnen. Je kunt gelukkig ook in multiplayer spelen, dus als je het niet vervelend vindt om heel dicht tegen iemand aan te kruipen en samen op je pols te lopen tikken, kun je je hersenen laten kraken met Tic Tac Wear.

Swipe True

Swipe True is een denkspelletje, en dat maakt 'em net even iets origineler dan de rest. Op het scherm staat een rekensom, waarbij je het antwoord moet invullen door te swipen. Boven en onder de rekensom staan antwoorden, en jij swipet naar het juiste antwoord om punten te scoren. Heb je het goed, gaan er punten bij, heb je het fout, gaan er heel erg veel punten vanaf. Bovendien heb je ook nog een timer, waardoor je nog snel moet zijn ook. Dat maakt Swipe True stiekem best spannend.

BiDot

BiDot is best origineel en ziet er ook nog eens redelijk geavanceerd uit. In het spel vliegen een blauw en een rood balletje op en neer tussen vlakken met dezelfde kleur, en via een opening in het midden moet jij ze naar het juiste vlak leiden. Dat klinkt makkelijk, maar hoe meer levels je verslaat hoe meer balletjes erbij komen en hoe moeilijker het wordt. Daarom is BiDot ook praktisch onmogelijk vanaf level 6, maar je blijft het proberen.

2048

Persoonlijk heeft deze auteur 2048 nooit gesnapt. Het is net als Sudoku - hij miste de rage en heeft nooit echt geleerd hoe de breinbreker werkt. Toch is 2048 voor de fans heel interessant, want het werkt precies hetzelfde als de app op je smartphone - maar die kan lekker in je broekzak blijven zitten. Het werkt gewoon goed, maar dan op je pols.

Triple

Triple is de eerste Android Wear-game dat specifiek is gemaakt voor ronde smartwatches zoals de Moto 360 of de G Watch R, maar werkte evengoed op onze vierkante LG G Watch (inmiddels een klassieker). Het doel van het spelletje wordt maar half duidelijk als je het speelt, maar het heeft iets te maken met de op en neer schuiven met gekleurde blokjes om zo een drie-op-een-rij te spelen. Het ziet er best geinig uit, en wie weet, als je het drie uur speelt wordt het doel vanzelf duidelijk.

Dit artikel verscheen eerder op PCMweb.nl.