Dat laatste zien we graag. Gebruiker ReRo zegt onze website te refreshen en dat eigenlijk wel genoeg te vinden, Marascon en JornV sluiten zich hierbij aan. Hoewel we niet de uitgebreide videopreviews van een GameSpot of Gametrailers kunnen bieden, zijn we natuurlijk wel de plek om alle hectiek als nuchtere Nederlanders samen na te beschouwen.

Eerlijk is eerlijk, dat is niet altijd genoeg. E3 draait ook om het zo snel mogelijk vinden van meer details over die ene brute game die eerder op de dag is aangekondigd. Je hebt alleen een trailer gezien, maar wilt meer, dus bezoek je zoveel mogelijk gamesites om te zien of iemand er al een preview van heeft. TuningGamer struint hiervoor YouTube af, PerfectExceeder zoekt zijn heil bij GameTrailers, met als extraatje de coverage van hun zelfstandige, rebelse pleegzoon ScrewAttack.

GTTV had de onthulling van nieuwe Tomb Raider-beelden

Waar een wil is, is werk

Hoe iedereen aan genoeg tijd komt om het allemaal te volgen? PerfectExceeder heeft er speciaal een paar dagen voor vrijgenomen. Dat is wat ons betreft pas toewijding, wij doen het namelijk ‘slechts’ voor ons werk. Werk blijkt sowieso een belangrijke factor in het volgen van de E3; een aantal mensen moeten overdag gewoon aan de slag en zien het niet zo zitten om aankomende maandag tot 3 uur ‘s nachts wakker te blijven voor Sony. NintendoJeroen laat die persconferentie daarom zitten, maar is wel van de partij bij Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft en Nintendo.

WaveMaster Ed heeft het misschien nog het beste geregeld; hij werkt in een winkel die games verkoopt en ziet het daarom als zijn plicht om op de hoogte te blijven. Hij moet immers weten wat voor producten hij verkoopt, en tja, als je daarvoor de E3 moet volgen... Dat moet dan maar.

Twee andere gebruikers, mensoc en Sneakybasterd, pakken de beurs iets anders aan. Zij vliegen er zelf naar toe; mensoc omdat hij een jonge ontwikkelaar is die contacten wil leggen en onderhouden. Volgens hem is de E3 daarvoor veruit de belangrijkste beurs van het jaar; iets wat wij Gamer.nl-redacteuren makkelijk vergeten door alle grote games die we te zien krijgen.

Weinig verrassingen

Maar welke zijn dat? Teknootje doet het niet zoveel meer; hij vindt dat de E3 al enkele jaren weinig verrassingen brengt, of in het geval dit wel zo is, het weinig meer voorstelt. MARQ242 is het hier roerend mee eens; alles is volgens hem al van te voren bekend. Met veel games die al in de weken ervoor uitlekken of zelfs gewoon officieel aangekondigd worden, kunnen we daar wel inkomen. Toch zitten er altijd nog wel een of twee onverwachte onthullingen tussen.

Voor de E3 werden onder andere al Lords of Shadow 2, Lords of Shadow - Mirror of Fate, een nieuwe Gears of War, Injustice: Gods Among us en Star Wars 2013 aangekondigd.

Een goede kandidaat daarvoor is Nintendo; Fudgewhizzle is erg benieuwd wat de uitgever allemaal gaat aankondigen voor de Wii U. Het is alweer een jaar geleden dat het bedrijf zijn nieuwe console liet zien en sindsdien is er maar mondjesmaat meer over bekend geworden. MikkelE30 hoopt op enkele exclusives die eens niet van Nintendo zelf zijn, of anders tenminste superieure versies van titels die op meerdere platformen verschijnen. Verder wil hij een sterke line-up zien voor de Vita (amen) en de 3DS, die volgens hem hun sporen nog moeten verdienen.

Wat er ook gebeurt, de ogen van Gamer.nl-bezoekers zijn komende week op de E3 gericht. Niet alleen vanuit Nederland, zelfs vanuit Rome wordt de Gamer.nl-app bekeken door een bezoeker. Noble7 viert op dat moment vakantie en is om alles toch nog een beetje te kunnen volgen, bereid om de laptop van zijn vriendin tijdelijk te confisqueren. We hopen dat die moeite zich uitbetaalt in een mooie E3. Wij zitten er in ieder geval bovenop. En jullie ook, hebben we gehoord.