1. Jezelf vergissen in hoe ver weg de E3 nog is

2. Accreditatie regelen

“Dear Marcel Vroegrijk, welcome to E3 2012”. Zo simpel als dit zinnetje lijkt, zo moeilijk was het om die paar verlossende woorden op mijn beeldscherm te krijgen. Ik heb de afgelopen week wat afgemaild en gebeld, maar blijkbaar kennen ze in Amerika ook het kastje en de muur. Een lieftallige dame keurde mijn registratie uiteindelijk goed, zonder ook maar echt te kijken naar de bewijsstukken die ik had aangeleverd. “See you in june”. Verrek, inderdaad.

3. Plannen doorspreken met hoofdredacteur

4. Bucketlist maken

Ik ben al bezig.

5. Een ESTA-formulier aanvragen zodat ik de Verenigde Staten binnen mag

6. Liegen bij de douane over mijn baan; op journalisten hebben ze het niet zo

7. Pochen over het feit dat we in een villa zitten

8. Genieten van het luxe leven dat ik een aantal dagen leid

9. De mediabadge voor de E3 ophalen

Het afstrepen van nr. 2 gaat deze taak een stuk simpeler maken. Ik zal nog steeds de maandag voorafgaand aan de E3 in alle vroegte in de rij moeten staan, maar eenmaal vooraan is het een kwestie van een simpel printje laten zien. Ik hoef niet alsnog te bewijzen dat ik er überhaupt iets te zoeken heb. Dat scheelt een hoop, want de Microsoft-persconferentie begint al om 9 uur.

10. Een persconferentie van de grote drie bijwonen

Die van Microsoft moet ik dus nog maar zien te halen. De inschrijving voor Sony’s E3-presentatie verloopt momenteel nog een beetje stroef. Wellicht zal ik mezelf dus, net zoals Gerard dat vorig jaar deed, naar binnen moeten smokkelen. De uitnodiging van Nintendo ligt in ieder geval in de mail; als ik niet gelijk de eerste nacht mezelf misdraag, ben ik daar absoluut bij.

11. Zuchten bij de zoveelste grap tijdens de Ubisoft-persconferentie

12. Een afspraak netjes op tijd halen

“Het liefst wil ik zoveel mogelijk afspraken allemaal halen”, zei ik in het vorige artikel. Daar sta ik nog steeds achter, maar heel zeker van mijn zaak ben ik niet meer. Iedere dag is inmiddels van 9 tot zelfs na 5 uur ingepland en daarbij zijn de enige ‘rustmomenten’ de keren dat ik voor Marks camera verschijn. Ik hoop dat jullie er tegen kunnen dat ik luid aan het smakken ben terwijl ik praat.

12. Een afspraak missen

13. Een afspraak vergeten

Telt uitgevers vergeten ook? EA, Ubisoft, Activision, Nintendo, Microsoft, 2K Games, Bethesda, Sega, Namco Bandai…dan heb ik ze wel allemaal toch? Ik hoop het, want de planning puilt al uit. Sony en Square Enix zeg je? Je zou bijna hopen dat ze niets interessants voor me hebben, maar met Hitman: Absolution en de nieuwe God of War, gaat die vlieger niet op. Pssst…Konami.

14. Een afspraak ‘vergeten’

15. Misbruik maken van mijn persbadge

16. Mezelf ergens naar binnen lullen

17. Producers lastige vragen stellen

18. In slaap vallen bij een presentatie

19. Een eigen schrift creëren tijdens het maken van aantekeningen

20. Acute writer’s block ontwikkelen

…….

21. Een langere tekst schrijven dan de presentatie die ik gezien heb

22. Enthousiast doen voor de camera

23. Nepenthousiast doen voor de camera

24. Gamer.nl-awards ophangen op de beursvloer

25. Een hamburger eten bij de in-N-out Burger

26. De Gamer.nl-community bij de E3 betrekken

27. Zorgen dat bezoekers me gaan volgen op Twitter: @MCvro

Ja jongens, jullie moeten eraan geloven. Of beter gezegd: ik. Normaliter tweet ik zelden, maar ik heb wel zin om in L.A. een telefoonrekening van 600 euro bij elkaar te tjilpen. Hopelijk vinden jullie het ook wat en kan ik op die manier alvast wat vraagjes beantwoorden en korte impressies geven. Of ik gebruik het om de bucket list verder af te werken - kun je tekst eigenlijk doorhalen op Twitter?

28. Smeken zodat jullie me echt besluiten te volgen

Ah toe! Wie afgelopen week de lancering van Diablo 3 op Gamer.nl gevolgd heeft, weet dat we het semi-live probeerden bij te houden met periodieke updates. Daar hebben we een handig tooltje voor, Storify, wat onder meer tweets verzamelt. Via een E3-hashtag kun je zo samen met mij discussieren over de persconferenties en games die werden aangekondigd.

29. Een boothbabe

Op veler verzoek heb ik 'm er maar bij gezet, waarmee ik gelijk de kansen dat ik de lijst voltooi de nek omdraai. THQ is er dit jaar niet en daarmee blijven ook de pornosterren voor Saints Row: The Third thuis. Misschien dat ik er nog een laf halfzwevend handje op de schouder uit weet te slepen bij een van de aanwezige babes. Of telt het ook als ik haar een Gamer.nl-award opspeld?

30. Mark aansporen dat hij weer zulke fijne muziek gebruikt voor de video's.

In mijn Spotify prijkt nog steeds de playlist 'E3 2011', met daarin een aantal zwoele zomernummers. Zou hij het dit jaar kunnen overtreffen. Kom ook vooral met tips, want passender dan The Naked & The Famous - Young Blood en Data Rock - California vind je ze niet snel. 

En dat was de bucket list weer voorlopig; 31 t/m 50 volgen nog en ik neem nog steeds suggesties aan.