1. Deutz-Fahr Agrotron 7250

Als je dacht dat tractors niet sexy konden zijn, dan heb je de promofilmpjes van Deutz-Fahr nog niet gezien. De binnenkant van de Agrotron 7250 lijkt op de cockpit van een vliegtuig en de kenmerkende felgroene kleuren en grote zwarte banden geven de tractor de volwassen look die het verdient. In de praktijk verschilt de Agrotron 7250 niet erg veel van de basistractor in Farming Simulator 2013, maar degenen die echt wild worden van officiële terra-banden of het Duitse tractormerk, zullen deze mod met heel hun hart koesteren.

2. External Account

De die-hard Farming Simulator 2013-speler heeft mogelijk meerdere virtuele boerderijen waar hij of zij op werkt. Deze savegames hebben helaas niets met elkaar gemeen en zijn echt aparte speelsessies. Daar komt met de mod External Account verandering in, want na de installatie van de mod is het mogelijk om geld van de ene savegame naar de andere over te maken. Het klinkt mogelijk een beetje als valsspelen, maar het blijft wel geld dat jij met je virtuele boerderij hebt verdiend. Daarnaast kun je ook geld sturen naar andere spelers in een multiplayergame, om zo samen met andere spelers nieuwe investeringen aan te schaffen. Een gewilde functie die met deze mod beschikbaar wordt.

3. Lizard ATV

De ATV is een quad van het niet-bestaande merk Lizard die je eindelijk eens snel van punt A naar punt B brengt. De hippe quad kan een flinke snelheid behalen en is één van de meest gedownloade mods voor Farming Simulator 2013. Niet enkel door het strakke design, maar ook omdat spelers soms gek werden van de lange afstanden die ze met vrij langzame voertuigen moeten afleggen. De Lizard ATV probeert dat leed te verzachten. Kijk alleen wel uit met scherpe bochten, want je botst door de snelheid zo tegen een muurtje aan.

4. Placeable Halls

Het beste gereedschap hangt onder een afdakje. Nu kan het gezegde op verschillende manieren geïnterpreteerd worden en voor Farming Simulator 2013 geldt het zeker ook: het mooiste spul parkeer je netjes in een schuur. Geen schuur vol met hooi, maar strakke schuren van glimmend ijzer of net afgewerkt hout. Placeable Halls geeft je de mogelijkheid om tegen een bedrag dergelijke schuren neer te zetten. De mod is daarmee vooral handig voor degenen die veel met grote virtuele boerderijen werken en enkele tientallen tractors en aanhangsers in hun bezit hebben.

5. Scania R730 Topline

Farming Simulator 2013 bestaat niet alleen uit tractors en ploegen. Om het échte werk uit te voeren (lees: hele grote aanhangers achter je voertuig te hangen) heb je wat zwaarder geschut nodig. Maak kennis met Scania, het Zweedse gerenommeerde motorvoertuigenmerk dat betekend staat om zijn solide trucks. De R730 Topline is maagdelijk wit en heeft zelfs een kekke vinylsticker van een vogel met een kroon op zijn hoofd. Wat wil je nog meer?

6. Manual Ignition

De kleine details maken de game. Zo ook de mod Manual Ignition, die in feite enkel een extra handeling toevoegt om te beginnen met rijden. Als je met een tractor of ander voertuig wilt gaan rijden, moet je eerst de motor starten. Klinkt stom, maar het is wel zo realistisch. Het starten kan met een druk op de knop en wordt al snel onderdeel van je Farming Simulator 2013-routine. Ook computergestuurde personages in de game, zoals je werknemers, starten de motor en sluiten deze weer af als ze klaar zijn met hun taken.

7. John Deere 7530 Premium

John Deere is vrij onverwacht een hip merk geworden. Dat komt door de petten die de Amerikaanse landbouwmachinefabrikant verkoopt, die in een korte tijd vrij populair zijn geworden. John Deere is een vrij authentiek merk: robuuste machines, veel kracht en weinig poespas. Tractors voor de echte boeren, zeg maar. De John Deere 7530 Premium past precies in dit rijtje: een goede allround tractor voor de zelfverzekerde virtuele boer, met de kenmerkende groene en gele kleuren. Een fijne mod om toch een machine van John Deere in de game te besturen, want het merk komt officieel niet in Farming Simulator 2013 voor.