Michael Ironside: GDI General Jack Granger

Meestal te zien in shoot first, ask questions later rollen. Bekend van vele B-films maar ook van sciencefiction klassiekers als Starship Troopers en Total Recall.  Series waarin hij te zien is geweest zijn Walker: Texas Ranger en ER. De echte gamer zal hem natuurlijk herkennen als de stem van Splinter Cell's Sam Fisher. Meestal speelt Michael de Bad Guy. Hierover zegt hij: "I like to play bad guys, since good guys are always beaten up several times during the movie. Bad guys are beaten only once, in the end.

Billy Dee Williams: GDI Director Redmond Boyle

Billy Dee Williams speelde in het vervolg van de moeder der sciencefiction films, Star Wars. In Star Wars: The Empire Strikes Back speelt hij Lando Calrissian, een gokker, ondernemer en bedrieger met het hart op de juiste plaats. Verder speelde hij meer dan 90 rollen in allerlei TV films en series. Helaas is hij verder nooit echt doorgebroken in een andere grote rol. In Command & Conquer 3 ontpopt hij zich als een ware meester in het zogenaamde  'overacting'

Tricia Helfer: Killian Qatar

Tricia Helfer speelt Killian Qatar, assistente van Kane. Deze supersexy blondine maakt wekelijks opwachting als de Cylon Number Six in de succesvolle sciencefiction serie Battlestar Galactica op Veronica. Voordat zij begon met acteren was Tricia een succesvol model, vooral bekend vanwege haar verschijning in een grote Victoria's Secret reclamecampagne. Een simpele google-search levert dan ook heel wat interessante plaatjes op. Net zoals in Battlestar Galactica is zij in C&C3 geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Grace Park: Lt. Sandra Telfair

Net zoals Tricia Helfer heeft Grace Park al flink wat sciencefiction ervaring. Zij speelt namelijk samen met Tricia in Battlestar Galactica. Hier heeft zij de rol van Boomer, een op het eerste gezicht menselijke piloot. Grace heeft een voorliefde voor extreme sporten en stond in de Amerikaanse Maxime's Hot 100 lijst 2006. Speelde ook een rolletje als 'Asian Dancer' in Romeo Must Die waarin ze een zwoele zoensessie had met Jennifer Wong.

Josh Holloway: Ajay

Lost kijkers zullen Josh direct herkent hebben. In deze TV serie speelt Josh namelijk James “Sawyer” Ford, een oplichter die de rol heeft aangenomen van de man die zijn ouders heeft vermoord. Josh heeft Nederlandse en Schotse voorouders, maar komt uit het zuiden van Amerika en heeft van oorsprong dan ook een sterk zuidelijk accent.  Een van zijn eerste banen was het opruimen van dode kippen op een boerderij. People Magazine koos hem ooit tot een van de 50 knapste mensen op de aarde. In C&C 3 speelt hij een NOD field commander en heeft  een vreemde voorliefde voor het woord "Castrate."  Zowel in C&C3 als in Lost heeft Josh lang haar, maar in werkelijkheid heeft hij hier een hekel aan.

Courtenay Taylor: Scrin A.I  Courtenay is geen vreemde in de gameindustrie, hoewel je haar waarschijnlijk nog nooit geZIEN zult hebben. Ze verzorgde namelijk al eerder stemmen in diverse games waaronder: Star Wars: Knights of the Old Republic (als Juhani), Vampire The Masquerade: Bloodlines (als  Heather, Damsel, Rosa en Doris) en Destroy all Humans: Make War, not Love (als Natalya,  Prudence Kane). Naast games is zij ook wel eens te zien in gastrollen bij bekende TV series. Zo speelde zij al eerder in CSI: New York en Strong Medicine. Leuk detail: Courtenay is ook te horen in grote C&C3 concurrent Supreme Commander. Shauntay Hinton: Reporter

Shauntay's TV carrière begon met haar deelname aan Miss USA 2002. Zij wist de verkiezing te winnen en trad toen vooral op als host in diverse Amerikaanse shows. In 2005 begon zij met acteren. De bekendste serie waarin zij een rolletje had is Criminal Minds waar Shauntay net zoals in Command and Conquer 3 de bijrol vervult van verslaggeefster.

Kiko Elsworth: NOD Commander

Kiko is een acteur die regelmatig kleine rollen heeft in verschillende bekende TV-series zoals CSI, General Hospital en NCIS, maar had ook een klein rolletje in Bad Boys 2 waar hij twee regels tekst had:  “Who's That? Who's in my house?” en “The devil is not welcome here!”

Jennifer Morrison: Kirce James  

Deze vriendin van Ashlee Simpson was al heel even te zien in Mr. & Mrs. Smith, maar is bij ziekenhuis fanaten vooral bekend vanwege haar rol van Dr. Allison Cameron in de serie House. De gamer met soapverslaving kan haar ook al gezien hebben in  Dawson's Creek waar zij gedurende twee afleveringen een gastrol had.

Shanon Cook: Cassandra Blair

Shanon Cook is een verslaggeefster bij CNN en levert bijdragen aan diverse actualiteiten rubrieken. In C&C 3 speelt zij, hoe verrassend, een verslaggeefster! 

Één man hebben we nog niet genoemd. Inderdaad, Joseph D. Kucan. De kale man met de sinistere snor. Joseph heeft meegewerkt aan diverse games, maar had ook rollen in relatief onbekende en onafhankelijke films zoals Clover's Movie en Luckytown. Maar, voor de meeste gamers zal hij altijd bekend staan als Kane, de Messias van NOD.

Voor een kort overzicht van who is who in Command & Conquer 3: Tiberium Wars bekijk je de onderstaande video's.