Wie een traditie start zal deze vol moeten houden. Daarom presenteert Gamer.nl voor de tweede keer in haar bestaan een uitgebreide vooruitblik op het komende jaar. Vorig jaar waren het nog 50 PC games die we voor je op een rijtje zetten, dit maal zijn ook de consolegames vertegenwoordigd. De volgorde van de games is bepaald door de Gamer.nl redactie en over het algemeen geldt: hoe hoger in de lijst, hoe meer we er naar uitkijken.

De games moesten wel aan een aantal voorwaarden voldoen voordat ze in de lijst mochten verschijnen. Zo moeten er al screenshots of ingame beelden van het spel vrijgegeven zijn, vandaar dat spellen als Hitman Contracts en GTA4 in de lijst ontbreken. Ook mag het spel nog niet verschenen zijn in de Verenigde Staten, de reden van de afwezigheid van onder andere Deus Ex 2 en Castlevania: Lament of Innocence. Ook zijn expansionpacks niet in de lijst opgenomen.

Daarnaast moet het spel aangekondigd zijn voor 2004 – ook al zegt dat natuurlijk niet meteen dat het ook in dat jaar uit zal komen. Een aantal games in deze lijst was namelijk vorig jaar ook al aanwezig. Toch is onze hoop op een 2004 release van Duke Nukem Forever en Final Fantasy XII dermate klein, dat we ze om die reden bij voorbaat al uit de lijst geweerd hebben.

Wat overblijft is een lijst die je met een korreltje zout moet nemen. Vorig jaar bestond onze top 3 uit Deus Ex 2, Republic: The Revolution en Unreal 2 – en hoewel ze alle drie in 2003 verschenen, voldeden ze stuk voor stuk niet aan de verwachtingen die we ervan hadden. Of dat met de top 3 van dit jaar ook het geval zal zijn, zullen we pas in de loop van volgend jaar te weten komen. We geven je in ieder geval een leuk overzicht zodat je alvast weet wat je het komende gamejaar te wachten staat.

27 December: 50 t/m 41 28 December: 40 t/m 31 29 December: 30 t/m 21 30 December: 20 t/m 11 31 December: The Final Countdown Veel plezier met het lezen en we hopen het jaar met deze vooruitblik op het komende jaar, op toepasselijke wijze af te sluiten! Erik, Erwin, Jaap, Joran, Lester en Wolf.