50. The Bloody Magic (PC, XB)

Ook in 2004 zullen de RPG's weer talrijk zijn, het liefst in combinatie met een ander genre. The Bloody Magic beperkt zich echter puur tot het RPG genre en probeert hierin uit te blinken door de basis van de game op magie te richten. Niets nieuws onder de zon, zul je denken. Toch heeft ontwikkelaar SkyFallen Entertainment een aardige twist aan het gebruik van magie weten te geven. Je kunt de verschillende spells en attributen in de game namelijk met elkaar combineren, om zo je eigen, unieke spells te creeëren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een vergiftigings spell en een brand spell in de cocktailmixer te gooien met een zwaard, om vervolgens een zwaard in handen te krijgen dat tijdens een steek zowel vergiftigd als de speler in de brand steekt. Daarnaast is het verloop van de game ook nog eens non-lineair en is de keuze uiteindelijk aan de speler om een goede of slechte tovenaar te worden.

Release: TBA | Uitgever: TBA | Ontwikkelaar: SkyFallen | Homepage: Link 49. The Kore Gang (XB)

Wanneer het meisje Pixie op een vrolijke dag wat aan het klimmen is, valt ze plotseling in een duister laboratorium waar ze de Kore Suit aantreft. De uitvinder van dit robotpak, Dr. Samuelson, blijkt ontvoerd te zijn door aliens en dus gaan Pixie, haar vriendje Madboy en de hond Rex er met behulp van de Kore Suit op uit om hem te redden. Deze drie characters hebben verschillende talenten die met het Kore Suit versterkt worden. Zo kan Pixie goed klimmen, is Madboy goed in slaan en kan Rex erg hard rennen. Deze krachten zul je in Lost Vikings-stijl moeten bundelen om door de levels te komen. Ook speelt muziek een grote rol in de game en zal deze helemaal geïntegreerd zijn in de gameplay. The Kore Gang beloofd een erg lollige sfeer en zou wel eens dé platformer kunnen zijn waarnaar veel Xbox-bezitters al lange tijd verlangen.

Release: Q1/Q2 | Uitgever: CDV | Ontwikkelaar: UDS | Homepage: Link 48. Forbidden Siren (PS2)

Lekker griezelen op zijn tijd is nooit mis en de PS2 is het griezelplatform bij uitstek. Vorig jaar verschenen er voor de console van Sony onder andere griezelgames als Silent Hill 3, Clock Tower 3 en Ghosthunter, genoeg om je broekje flink mee te bewateren. Volgend jaar lijkt deze trend zich voort te zetten en Forbidden Siren, ontwikkeld door Sony zelf, belooft ons in maart de stuipen of het lijf te jagen. Het Japanse dorpje Hanyunda is in een oogwenk veranderd in een spookstadje en bijna alle bewoners hebben de dood gevonden. Als speler neem je de rol aan van tien overlevenden uit Hanyunda welke allemaal als doel hebben uit deze hel te ontsnappen. Leuk is dat het spel bestaat uit 78 losse scènes welke niet in chronologische volgorde gespeeld zullen worden, waardoor steeds losse fragmenten van het mysterie onthuld zullen worden.

Release: 26 Maart | Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEE | Homepage: Link 47. Syberia II (PC, PS2, XB)

Het adventuregenre is terug, en hoe. Na een magere tijd is het genre weer helemaal terug in de spotlights. Meestal ondersteund door kleinere, onbekende ontwikkelaars, worden er toch weer hele aardige spellen op de markt gebracht. Microids verraste de gamers vorig jaar met de adventuregame Syberia, welke goed wist te scoren. Om deel twee te spelen moet je wel bekend zijn met het origineel, het verhaal start namelijk waar deel één is geëindigd. De makers hebben beloofd dat er nu wel een duidelijk einde aan het spel zal zitten, wat een klacht was van veel gamers over het eerste deel. Syberia II zal een stuk sfeervoller zijn dan het eerste deel. Bewegingen en spanningen worden ondersteund door real-time schaduweffecten, en veel weerseffecten. De reis gaat deze keer een stuk verder naar het noorden, wat betekend dat je soms ook ingesneeuwd kan raken. Voor de fans van het eerste deel wordt Syberia II een game om niet te missen, maar ook de casual adventure gamers kunnen hun ogen gericht houden op deze titel.

Release: 23 Maart | Uitgever: Microids | Ontwikkelaar: Microids | Homepage: Link 46. Splinter Cell: Pandora Tomorrow (PC, PS2, XB, GC)

Het jaar 2003 is een vruchtbaar jaar geweest voor Ubi Soft. Toppers als Prince of Persia: The Sands of Time en Beyond Good & Evil bereikten de winkels en wisten stuk voor stuk een plaatsje in de harten van gamers te winnen. Ook de line-up voor 2004 liegt er niet om. Kwaliteit gaat voor kwantiteit, want hoewel het aantal titels niet groot is, is de verwachte klasse van de games enorm. Een van de titels die men in 2004 op de markt gaat brengen is Splinter Cell: Pandora Tommorrow, het vervolg op de uiterst succesvolle stealthty action adventure game met Sam Fisher in de hoofdrol. Grootste vernieuwing ten opzichte van het origineel is de toevoeging van multiplayer. Ubi Soft heeft diens vestiging in Annecy de taak gegeven Fisher's avonturen ook online vorm te geven, terwijl de Shanghai afdeling de singleplayer onder handen neemt. Hoewel er geen diepgaande veranderingen verwacht worden, blijft de core gameplay van Splinter Cell solide en zal men er alles aan doen om ook van de multiplayer een feest te maken.

Release: 26 Maart | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft | Homepage: Link