Overzicht
Switch

Update: De 10 beste games voor Nintendo Switch

Genoeg keuze voor Nintendo's nieuwste console

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Wat zijn de beste games voor de Nintendo Switch? Gamer.nl zet de tien grootste toppers voor de console/handheld-hybride op een rij en updatet de lijst eens in de zoveel tijd.

Dit artikel is geüpdatet op 7 februari 2018.

In de eerste maanden dat de Nintendo Switch op de markt is, vloog de revolutionaire console/handheld-hybride van Nintendo in grote getalen over de toonbank. Inmiddels zijn we weer wat verder in de levenscyclus van de console en aan de populariteit van het apparaat lijkt voorlopig nog geen einde te komen.

Maar als je zo’n Switch eenmaal onder je tv hebt staan – of in je rugzak hebt zitten onderweg – is de vraag wat de beste games zijn om te spelen. De volgende tien games zijn stuk voor stuk titels die je met een gerust hart in huis kan halen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle stopt personages van Mario en Ubisoft in een soort virtueel schaakbord waar we ze nooit in hadden verwacht. Ubisoft bewijst dat andere studio’s ook hartstikke leuke Mario-games kunnen maken. Mario + Rabbids voelt aan als de games van de bekende Japanse ontwikkelaar. Het spel is door zijn genre ook nog eens heel erg uniek. Levels zijn al snel leuke puzzels, zonder dat je onnodig complexe mechanieken hoeft te leren kennen. Wat ons betreft is dit een prima instappunt voor strategiegames.

Lees hier de review van Mario + Rabbids Kingdom Battle

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Wie zou moeten uitleggen wat Skyrim een goede game maakt zal je wijzen op de uitgebreide verhaalwereld van The Elders Scrolls. Skyrim is binnen Tamriel een groot gebied, waarin jij als Dragonborn met bijzondere krachten op reis gaat met een missie de wereld te redden van het kwaad. Skyrim voor Nintendo Switch bewijst dat het platform waarop een game gespeeld wordt de spelervaring behoorlijk kan beïnvloeden. Anders dan bij een scherm dat wellicht groter, maar verder van je verwijderd is ontstaat in de handheld-modus een soort bubbel waarin het al intieme avontuur nog dichterbij komt. Het is jij en de wereld van Skyrim, en niets of niemand anders past daartussen.

Lees hier de review van The Elder Scrolls 5: Skyrim voor Switch

Skyrim

Splatoon 2

Splatoon 2 voegt weliswaar weinig toe aan het vorige deel, maar de ijzersterke gameplay houdt prima stand in een zeer vermakelijke multiplayermodus. Dat maakt Splatoon 2 een aankoop waar geen enkele Switch-bezitter spijt van krijgt. Sommige randzaken, zoals de matchmaking en het party-systeem, lopen helaas enorm achter op de gameplay. Gezien Nintendo heeft beloofd de game over een langere periode te ondersteunen, hopen we dat ook die pijnpunten worden aangepakt.

Lees hier de review van Splatoon 2

Splatoon 2

Celeste

De gameplay van Celeste kan je het beste omschrijven als een pittige 2d-platformer waarvan je soms je haren uit je hoofd wil trekken. Hoofdpersonage Madeline heeft in principe maar drie moves: springen, dashen en klimmen. Wat je daar allemaal mee moet doen vraagt echter zo veel van je vingers en je coördinatie, dat je zo’n duizend keer doodgaat voordat je de aftiteling hebt bereikt. Alleen al het kijken naar de prachtige sprites geeft je een warm gevoel, zeker als je het achterliggende verhaal kent. De game is namelijk veel meer dan alleen een moeilijke platformer en biedt een emotioneel en gelaagd verhaal over hoe het is om te kampen met depressies en paniekaanvallen.

Lees hier de review van Celeste

Celeste

Mario Kart 8 Deluxe

Over Mario Kart 8 is iedereen het sinds de oorspronkelijke release op de Wii U eigenlijk al eens: dit is een game van zeldzaam hoge kwaliteit. De 32 originele tracks zijn goed gebalanceerd, de game barst van de personages en grafisch is het ook nog eens een hoogvlieger. Voor de Switch weet Nintendo zichzelf nog nét te overtreffen. Deze Deluxe-editie bevat tevens de zestien tracks die voorheen alleen beschikbaar waren als downloadbare content op de Wii U, alle personages uit die dlc-pakketten waaronder Link en een rits aan nieuwe personages zoals de Inkling Boy en Girl uit Splatoon. De kers op de taart is de terugkeer van de klassieke Battle Mode, die online gaan nog nét wat aantrekkelijker maakt.

Lees hier de review van Mario kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe

Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles 2 presteert het om de ideale sequel neer te zetten van mogelijk de beste jrpg van de afgelopen twee consolegeneraties. Van het meeslepende verhaal tot het diepgaande vechtsysteem tot de magische soundtrack; op ieder vlak doet Xenoblade Chronicles 2 een schepje erbovenop, zonder te struikelen over zijn eigen ambities. De game loopt over van systemen en eigenschappen die elkaar overlappen of aanvullen, zonder te overdonderen zoals wel het geval was in Xenoblade Chronicles X. Van het spelen van een 8-bits-mini-game om nieuwe onderdelen voor een unieke Blade te ontgrendelen tot het opduiken van schatten in de wolkenzee tot het bijdragen aan de welvaart van iedere stad door handel te drijven – deze rpg barst uit zijn voegen van de content.

Lees hier de review van Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles 2

Super Mario Odyssey

In een halfuur met Super Mario Odyssey kun je zomaar in een Tyrannosaurus Rex veranderen, als een ouderwetse pixel-Mario een 2D-level op een muur uitspelen, een verliefde Goomba verleiden, en met een luchtschip snel weer naar een ander gedeelte van de wereld vliegen. Super Mario Odyssey is een opeenstapeling van heerlijke momenten die zelfs het meest verzuurde gamershart doen smelten.

Lees hier de review van Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Stardew Valley

De Switch-game die elke fan van Harvest Moon of Animal Crossing wel in huis moet halen. Rituelen en routines staan centraal Stardew Valley. Je ontwaakt in de vroege ochtend en kijkt nog voor het ontbijt een kwartiertje tv. Het ene programma voorspelt het weer, het andere je geluk en welzijn voor die dag. Je verzorgt je planten en gewassen, aait en onderhoudt je vee en groet je buren. Vervolgens vis je tot je een ons weegt of, als het regent, spendeer je een middag in de lokale mijn. In de vroege avond doe je enkele boodschappen, feliciteer je de groenteboer met z’n verjaardag en ga je in op de uitnodiging om in de avond wat te gaan drinken. Stardew Valley is een gewiekste, geraffineerde boerderijsim. Dit is een langzame game waarin het alledaagse de klok slaat. Waar routines en rituelen normaliter nauwelijks samengaan met interessante games, zijn ze in eenmansproject Stardew Valley bepalend en ingenieus.

Lees de review van Stardew Valley

stardew valley

Golf Story

Voor een game van 15 euro biedt Golf Story met zijn verhaal van 15 uur buitengewoon veel plezier. Het verhaal is heerlijk droog geschreven en laat je daadwerkelijk hardop lachen. Voor fans van golf is het door de vele golfgrapjes des te leuker, maar ook mensen die niks met de sport hebben zitten hier goed. Naast de campagne kun je ook nog losse potjes golfen, alleen of tegen vrienden. Zonder de drive van het verhaal is dat net wat minder boeiend; puur de verhalende modus is echter een van de verrassendste indie-titels op de Switch.

Lees hier de review van Golf Story

Golf Story

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Je dacht toch niet dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou ontbreken in dit overzicht? De game is zonder twijfel de meest indrukwekkende titel voor de Nintendo Switch. Zoals de Zelda-games van vroeger je een ongekend gevoel van schaal en avontuur geven, doet Breath of the Wild dat ten tijde van de lancering van de Switch opnieuw. De game houdt nergens je hand vast, maar laat je zelf door de uithoeken van Hyrule dwalen, op zoek naar avontuur.

Lees hier de review van The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Zelda

Dit artikel delen:

Lees meer

Details over Chinees Nieuwjaar in Overwatch bekend Shadow of the Colossus in volle glorie te zien in lanceringstrailer
28

Reacties op: Update: De 10 beste games voor Nintendo Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • radeon9800pro

  • 8 juni 2017 16:55
  Dat zijn bijna alle spellen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MikkelE30

  • 8 juni 2017 17:53
  @radeon9800pro Trieste waarheid.. Had op dit moment best een paar schaamteloze ports/cash-ins willen hebben om de tijd door te komen =)

  Briljante console, nou nog games games games… Ik heb goede hoop voor deze E3 :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MikkelE30

  • 18 oktober 2017 13:57
  @mikkele30 Ha, hier ben ik dan.. 4 maanden later. Dit is nog steeds waarheid :) Alhoewel er nu wel een hoop voor de deur staat!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sander999

  • 18 oktober 2017 14:01
  @mikkele30
  Nee joh, de hele e-shop staat vol met (indie) games!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • hulstpower

  • 18 oktober 2017 16:18
  @mikkele30 en wat had ps4 en xbox ook niet zoveel de switch is nog geen jaar oud en ps4 werd in begin dood gegooid met indie

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Flaming

  • 7 februari 2018 14:04
  @MikkelE30 kijk eens naar Rive in de store. leuk spel voor 5 a 6 uurtjes

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XtraLinkUK

  • 8 juni 2017 18:33
  Nu nog de 10 Switch games waar jullie dit jaar het meeste van verwachten! Dat zou mij meer helpen eerlijk gezegd.

  Niet dat ik dit lijstje niet waardeer hoor. Ik hou sowieso van statestieken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheRussian

  • 9 juni 2017 09:16
  Dit is om te janken. En aantal titels zijn zo te zien indies en zouden absoluut niet mee mogen tellen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • timtim96

  • 9 juni 2017 10:45
  @therussian haha sinds wanneer tellen games als Firewatch, The Witness en Super Meat Boy niet meer mee? Over een week zijn er in ongeveer drie maanden tijd al drie grote exclusieve games uitgekomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Agent4125

  • 10 juni 2017 10:17
  @timtim96 Shovel Knight en Minecraft in zo'n lijstje is toch wel een beetje pijnlijk?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Epiloque

  • 23 juni 2017 09:01
  @agent4125 Hier ben ik het (helaas) helemaal mee eens. Toen ik de titel ' 10 beste games' las vroeg ik me direct af of er überhaupt wel 10 games waren voor de Switch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • EnkiEridu

  • 18 oktober 2017 16:24
  Tegenwoordig heeft iedereen een pc,xbox/ps4 naast de switch. Dus wat loopt iedereen nou te amy winehousen .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ruygy

  • 13 oktober 2017 22:18
  Wordt het niet eens tijd dat deze lijst bijgewerkt wordt?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sander999

  • 18 oktober 2017 14:03
  Van de week Steamworld Dig 2 gedownload. Wat een onwijs leuke game. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat dit GOTY voor mij gaat worden zo leuk vind ik ‘m.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Joooooop

  • 18 oktober 2017 14:07
  De review link onder “Steamworld Dig 2” klopt niet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MonsterCrab

  • 18 oktober 2017 14:18
  @joooooop woops!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JaapGoose

  • 18 oktober 2017 14:37
  Ik overweeg Stardew Valley nog. Maar eerst Mario Odyssey, Skyrim, Rocket League en Xenoblade Chronicles II nog…..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheChief

  • 18 oktober 2017 14:49
  27 oktober komt Mario Odyssey, kan niet wachten :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • clandestine666

  • 18 oktober 2017 15:01
  Odyssey en volgende maand DooM maar eens een kans geven!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheChief

  • 31 oktober 2017 10:23
  Mario Oddyssey afgelopen zaterdag gekocht en die game is echt episch qua funfactor.

  Ik kan iedereen aanraden om die game al eerste mee te pakken als je een Switch aanschaft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.