1. De mensen die werkzaam zijn in de industrie. Een inkoppertje misschien, maar het valt echt op dat het Festival of Games afgestemd is op mensen uit de game-industrie. Iedereen is bezig met netwerken, netwerken, netwerken. Bijvoorbeeld via Pitch & Match, waarin men in dertig minuten tientallen nieuwe potentiële zakenpartners kan ontmoeten. De deelnemer krijgt een persoonlijke ‘matchmaker’ die een lijst samenstelt van zijn persoonlijke smaak, zodat hij met de juiste mensen in gesprek raakt. Maar ook op de borrels aan het einde van de dag, de expo waar bedrijven naar elkaars producten kunnen kijken en ach, eigenlijk tussen elke keynote door is er alle kans om oude bekenden of nieuwe gezichten tegen het lijf te lopen.

2. Studenten. Daar zijn er dit jaar erg veel van. Niet zo vreemd ook natuurlijk, want game-opleidingen schieten uit de grond en ben je geïnteresseerd in een baan binnen deze industrie, dan kun je de Career Fair op Festival of Games eigenlijk niet missen. Onder andere Guerrilla, InnoGames en BigPoint staan op de Fair en lichten de sluier op van hoe het is om te werken bij een gamestudio. Maar ook als je op zoek bent naar een game-opleiding kun je hier terecht, want diverse scholen hebben hier een stand.

3. Journalisten. Ja, ook de redacteuren van Gamer.nl, al zijn we dit jaar mediapartner van Festival of Games, dus het zou eerder opvallend zijn als we er niet zouden zijn. Razende reporters doen natuurlijk verslag van de vele keynotes en interviewen de diverse sprekers. Het is dan ook niet elke dag dat je mensen als Ian Livingstone en Al Lowe op de grond van je eigen kikkerlandje hebt. Verwacht de komende dagen nog veel meer interviews op Gamer.nl.

4. Game-liefhebbers. Ben je echt helemaal weg van games en kun je je Schafers van je Jaffes onderscheiden, dan is het mogelijk ook voor jou de moeite waard om volgende keer eens een kijkje te nemen op Festival of Games. Hoewel er genoeg genetwerkt wordt en sommige sprekers vooral de zakelijke kant belichten, valt er toch genoeg te genieten voor de enthousiasteling: Al Lowe horen vertellen over de ontwikkeling van Leisure Suit Larry of Hugo Smits over het reilen en zeilen van samenwerken met Nintendo is namelijk voor iedereen leuk, niet alleen voor een zakenbobo die geld wil verdienen aan de industrie. Volgend jaar erbij?