Counter-Strike wordt de laatste tijd steeds minder leuk, misschien ligt het aan mij, misschien aan mijn tegenstanders/medespelers . Naast het feit dat mijn ISP er voor zorgt dat ik een vreselijke brakke ping heb worden bijna alle servers tegenwoordig bevolkt door cheaters. Sommige cheaters cheaten overduidelijk, zoals met de Speedcheat, andere vallen wat minder op en gebruiken bijvoorbeeld de gekraakte Asusdrivers. Het meest irritante is dat deze mensen het spelplezier vergallen van mensen die wel eerlijk spelen en daarvoor veel uurtjes hebben geoefend.

De beste manier om de vijand te verslaan is om te weten welke tools hij gebruikt. Daarom besloot ik om op onderzoek uit te gaan welke cheats er nou te vinden zijn op het internet en het belangrijkste, hebben cheaters nou echt altijd een voordeel tegenover de eerlijk spelende mensen.

Na het installeren van de benodigde bescherming tegen trojans en virussen en het maken van een backupje van mijn Half-Life installatie besloot ik mijn tocht naar de donkere kanten van het World Wide Web te beginnen. Het ergste van deze zoektocht was dat ik binnen 10 minuten zoeken op één van de grootste zoekmachines op het internet al meer dan 5 links had gevonden, vol met allerlei cheats voor CS. Geen wonder dat er zoveel mensen cheaten

Tijd om al deze duistere pakketjes te downloaden en te testen of de cheater een kans heeft tegen de geoefende CS speler !

In dit artikel heb ik alleen cheats besproken die werken. De speedcheat is inmiddels onschadelijk gemaakt en is daarom niet besproken. Ook zijn sommige plaatjes een beetje bijgewerkt omdat daar links naar cheatpagina's stonden.

Disclamer : Geen enkel potje CS op het internet is verpest door deze tests. Alles is getest op een intern LAN en daarbij gebruik makend van de PODBot om de tegenstanders te simuleren.