Micro Machines

Voor ons wordt het pas interessant in 1994, wanneer Micro Machines uitgebracht wordt voor het Dos platform. Een jaar eerder al mochten amiga bezitters genieten van deze game. Micro Machines was gebaseerd op het toendertijd populaire, gelijknamige speelgoed. Dit speelgoed bestond uit kleine autootjes, vliegtuigjes, helikoptertjes en andere voertuigen. Deze waren ongeveer een centimeter groot en werden wereldwijd verkocht. In de game kroop je in één van deze voertuigen om in een top-down view tegen maximaal 7 andere voertuigen te racen. Deze races gingen niet over normale circuits, maar juist door herkenbare gebieden van een huishouden. Zo bevatte Micro Machines een oval race over de toiletpot en spannende rally's in de werkkamer. Aangezien het spel gebaseerd was op het speelgoed waren er dus ook vliegtuigjes, helikoptertjes en bootjes aanwezig waar mee geraced werd.

De game werd een nog groter succes dan het speelgoed. Het was dan ook niet verbazingwekkend te noemen dat een deel 2 en deel 'v3' volgden. Natuurlijk bleven de nodige poorts voor de consoles ook niet uit. Van 1994 tot nu zijn de volgende consoles verblijdt met de komst van een Micro Machines game: CD-I, GameBoy, GameBoy Color, GameBoy Advance, Sega GameGear, Sega Genesis, Sega Master System, NES, SNES, Nintendo 64 en de PlayStation. Er komen nog versies voor de PS2, GameCube en Xbox aan. Al deze versies hebben een hoop nieuwe modes gebracht.

Zo was het onder andere mogelijk om tegen 3 andere spelers op één toetsenbord (of met joysticks) te spelen. Een nieuwe variant op Twister was geboren. Deze multiplayer mode was weer onderverdeeld in allerlei submodes met toernooien en competities. Deze game was dan ook voornamelijk als multiplayer game erg vermakelijk.