In veel first person actie games is het mogelijk een ongelofelijk arsenaal aan vuurwapens met je mee te nemen. Lukt het niet met een pistool, dan maar met een raketwerper. Niets van dit in Close Combat: First tot Fight. Om zo efficiënt mogelijk doelen uit te schakelen met zo weinig mogelijk burgerslachtoffers zal het wapentuig zowel efficiënt als effectief moeten zijn. Voor het 'close quarter fighting' dat het 28th Marine Expeditionary Unit zal gaan doen in de game is een zorgvuldig uitgekozen arsenaal aan wapens beschikbaar. Daarnaast is door de makers van de game de hulp ingeroepen van verschillende experts op het gebied van modern wapentuig en we kunnen er dus zeker van zijn dat de wapens realistisch uitgevoerd zijn. Laten we eens kijken welke wapens het 28th Marine Expeditionary Unit zal gebruiken op het virtuele slagveld van Close Combat: First to Fight. M16-A4 aanvalswapen

De M16 is het meest gebruikte aanvalswapen van het Amerikaanse leger. Van het wapen, dat tijdens de Vietnam oorlog voor het eerst op grote schaal is gebruikt, zijn door de jaren heen een grote hoeveelheid varianten ontwikkeld. De M16-A4 is een variant die in de game als basiswapen gebruikt zal worden. Uitgerust met een scope kan het geweer gebruikt worden als precisie wapen en met de M203 granaatwerper die onder de loop is gemonteerd kan vanaf korte afstand behoorlijk grote schade aangebracht worden. Met z'n 5.56mm patronen is de M16-A4 misschien niet van het zwaarste kaliber, maar doordat de snelheid van de kogels een stuk groter is dan z'n tegenhangers kan met het wapen een veel hogere precisie bereikt worden. Naast vol automatisch kan de M16-A4 ingesteld worden op semi-automatisch of op 3 schots semi-automatisch.

M-249 Squad Automatic Weapon (SAW)

Hoewel de M-249 gebruik maakt van hetzelfde kaliber patronen als de M16-A4 wordt dit vuurwapen voor totaal andere doeleinden gebruikt. Dit wapen heeft een veel grotere vuursnelheid dan de M16, mede doordat de kogels niet gehouden worden in een patroonhouder, maar bevestigd zijn in een kogel ketting. In tegenstelling tot de allround M16 wordt de M-249 gebruikt voor specifieke taken zoals het leveren van grote vuurkracht of het geven van dekkingsvuur. Dus als het niet neerkomt op precisie, maar gewoonweg brute kracht is de M-249 het wapen naar keuze.

M1911A1 pistool

Zoals de naam al aangeeft stamt het ontwerp van dit wapen af van het al in 1911 door Colt uitgebrachte pistool. Sindsdien zijn er verschillende aanpassingen gedaan, maar het basis ontwerp is door de jaren heen opvallend gelijk gebleven. Dit .45 wapen wordt standaard gedragen door alle leden van het team en kan in het ergste geval gebruikt worden als laatste redmiddel. Het doet de naam 'man-stopper' eer aan, want met een enkele kogel is de tegenstander neer te leggen. Het is echter niet het wapen naar voorkeur in een strijd tegen een vijand met automatische wapens, want hiervoor heeft de M1911A1 gewoonweg te weinig vuurkracht.

M-40A3 sniper geweer

De M-40A3 is een snipergeweer van het model Winchester. Met een geavanceerd optisch richtsysteem en extreem zuivere loop kan een grote mate van nauwkeurigheid bereikt worden wanneer er geschoten wordt met dit geweer. De effectieve range van dit snipergeweer is in goede handen zo'n kleine 1000 meter. Dit wapen wordt momenteel doorontwikkeld bij de 'Rifle Team Equipment Shop' van het Marine Corps om de werking ervan nog meer te verbeteren. Het is wel aan te bevelen de M40A3 alleen te gebruiken in gecontroleerde of relatief veilige omstandigheden, want met een patroonhouder capaciteit van 5 en een lagere vuursnelheid zal het moeten afleggen tegen automatische wapens.

Granaten

Zowel binnen als buiten is het handig dat de vijand je niet kan zien. Een effectief wapen om je aan het zicht van de vijand te onttrekken is de AN-M8 rook granaat. Na het activeren van de granaat begint het door chemische processen dichte rook langzaam te verspreiden. Ideaal om je tactische bewegingen te maskeren of om een doel te markeren. De M-67 handgranaat is een ideaal middel om je te ontdoen van vijanden die zich verschansen op plekken die niet veilig te bereiken zijn. Het is echter niet aan te bevelen de M-67 te gebruiken in de buurt van burgers of teamgenoten. Door de effectieve explosie radius en de fragmenten die met hoge snelheid door de lucht vliegen is de kans groot dat er behoorlijk wat schade wordt aangericht. Na het trekken van de veiligheidspin en het loslaten van de clip zal de granaat na enkele seconden ontploffen.

Dit zijn de wapens die de Marines in Close: Combat First to Fight zullen gebruiken. Ze maken allemaal deel uit van de standaard uitrusting van het 28ste en zijn waardige tegenhangers van de vijandelijke wapens zoals de AK-74, RPK-74 en de Dragunov SVD. Elk van de wapens heeft zijn eigen tactische voordelen en het is aan te bevelen per situatie hiervan goed gebruik te maken.