Nog voordat de LAN begon werd er een e-mail gestuurd naar alle deelnemers waarin de laatste opmerkingen, gegevens, tips en regels stonden. Erg handig, maar je moet de e-mail wel lezen, iets wat ondergetekende niet gedaan had. Ik liep vrijdagmiddag om een uur of vijf (de lan begon om vier uur) met tas en computer dan ook de lobby binnen van het Hilton hotel. Tot mijn grote verbazing zag ik verder geen computers staan, gelukkig kwam er een bekende aangelopen die mij erop attent maakte dat de ingang van Clanbaseheaven aan de zijkant van het hotel was. Bij deze ingang aangekomen stonden er inderdaad overal richting aanwijzers en bordjes met Clanbaseheaven III erop. Voordat je bij de zaal kon komen waar de LANparty gegeven werd, moest je eerst via een gammele lift naar beneden, dan door een lange gang "onder" het hilton door, om weer via een andere lift uit te komen bij de zaal. Gelukkig waren er voldoende karren aanwezig zodat niemand met zijn spullen hoefde te slepen.

In de zaal stonden verschillende tafels waarachter je kon plaatsnemen. Het was zelfs mogelijk om van tevoren aan te geven met wie je aan een tafel wilde zetten en met wie je wilde slapen eh.. een slaapkamer delen. In de zaal was er genoeg ruimte voor iedereen en het "installeren" van het hele zaakje was zo gebeurd. Je ip-adres e.d. waren al van te voren gemaild, de switch lag op de tafel en de stekkerblokken eronder. Nadat alles was aangesloten moest je je inchecken bij de balie en kreeg je de sleutel van je kamer. Een zeer behoorlijke kamer met mini-bar, TV, lekker liggend bed , douche, bad, toilet en alles in een zeer nette staat.

Beneden weer aangekomen waren er al redelijk veel gamers aanwezig en werd er al stevig gegamed.Vooral Battlefield 1942, Medal of Honor, Spearhead en Quake 2 CTF waren in trek. Over trek gesproken, om 19:00 stond het eten klaar. Het Hilton had allerlei broodjes met vis, kaas en verschillende soorten vleeswaren geserveerd en dat smaakte best. Na het eten ging iedereen weer vrolijk verder waar hij of zij (er waren ook een aantal vrouwen aanwezig) mee bezig was.

Voor in de zaal stond een groot scherm waar ook op gegamed werd door een aantal fanatieke Soul Calibur spelers. Toch was het grootste gedeelte bezig op de slagvelden van MoHAA of BF1942. Ik heb de hele lan geen Counter-Strike gezien en ook niemand gehoord die het miste.

Voor alle gestresde gamers was er zelfs een masseur aanwezig die de spiertjes en andere lichaamsdelen eens lekker los masseerde zodat ook de avond sessie zonder problemen volbracht kon worden. Helaas komt aan alle goede dingen een einde, zo ook aan de eerste avond. De LAN moest namelijk op last van de brandweer om 02:00 stoppen. De deuren gingen echter weer om 07:00 open, zodat de echte bikkels dan weer konden beginnen. Voor de stappers was er in de buurt genoeg gelegenheid om uit te gaan of kon men aan de bar in het Hilton gaan hangen. De meeste gamers zochten echter hun bedje op.