Burnout Revenge is overal. Zo konden automobilisten deze week in de spits van een potje Burnout genieten door de mobiele fileteams. Met grote beeldschermen op hun rug reden de motoren door de file heen en gaven ze filerijders de kans hun aggressie af te reageren op de nieuwe racegame. Maar niet alleen onder automobilisten is de Burnout rijstijl populair, ook de gele Lego rakkers weten er wat van. Onlangs kwamen de vier beste Lego Burnout racers bij elkaar om voor eens en voor altijd uit te maken wie de absolute nummer één is. Gamer.nl was erbij.

De racer linksbovenin gaat door het leven als FataalOngelukkie. Hij is driemaal wereldkampioen Lego auto crashen, waarbij hij ook de trofee voor "zet je auto zo snel mogelijk weer in elkaar" in de wacht sleepte. Zijn wagen is een grote, custommade terreinwagen, die vooral afschrik opwekt door de mogelijkheid vertikaal op iemand te landen. Kijken we naar de racer rechts bovenin, dan zien we het type "niet nadenken, lekker doen", ook wel Sjors. Deze 32-jarige klusman uit Legodam, trekt in het weekend samen met zijn auto de bossen in om de geblokte bomen aan gort te rijden. Een erkenning als racer heeft hij niet, maar in de opiniepeiling die voorafgaand aan de race voor Hond van Maurice uitgevoerd werd, blijkt Sjors de underdog voor deze race te zijn.

Linksonderin zien de Spiedie, een professionele coureur die in Legodam voor werkgever McFerardi jaarlijks de punten bij elkaar moet sprokkelen. Zijn wagen is snel, maar wel breekbaar. We zullen zien wat dit in de race oplevert. De laatste deelnemer aan de race is Erwin. Erwin is een blonde Tukker die in zijn gemeentereinigingsbusje het circuit schoon moet houden. Tijdens de inschrijvingsprocedure is Erwin echter ook als voltallig deelnemer ingeschreven, waardoor hij nu naast de overige heren moet starten. Als dat maar goed gaat met een auto die niet harder gaat dan 10 kilometer per uur. Maar genoeg geouwehoerd, laten we kijken wat de race ons gaat brengen!

De eerste klappen worden uitgedeeld door FataalOngelukkie. Middels zijn uiterst secuur afgesteld vering, landt hij bovenop Spiedie. Dat gaat zijn achterkant kosten!

De eerste Takedown wordt geforceerd door FataalOngelukkie. Middels een diagonale beuk tegen de zijkant van Sjors, vliegt de simpele ziel een metertje of vijf de lucht in en eindigt hij op z'n kop. Hoogstwaarschijnlijk kan Sjors de rest niet meer bijhalen en is het einde race.

FataalOngelukkie begint in vorm te komen. Zijn sprongkracht komt hem weer op een voorsprong te staan en levert nu zelfs een vertikale Takedown op. Echte voorsprong biedt dit echter niet, want in zijn euforie let hij niet genoeg op de weg. Epona het paard wordt over het hoofd gezien, met verschrikkelijke gevolgen voor FataalOngelukkie. Tja, dan voel je de flauwe woordspeling al aankomen.

Maar als de drie deelnemers van het veld geruimd zijn, wie is dan de winnaar? Erwin natuurlijk! De norse oosterling heeft alle rommel van het veld geruimd en is tevens als eerste en enige over de finish gekomen. Gefeliciteerd Erwin! Deze roem neemt niemand je meer af.

Burnout Revenge ligt sinds donderdag 22 september in de winkel