Al decennia lang hebben de James Bond films met hun mix van actie, gadgets, karikaturale schurken en mooie vrouwen miljoenen mensen naar de bioscoop weten te lokken. De laatste jaren hebben verschillende ontwikkelaars het zelfde trucje geprobeerd met games, iets dat de enkele keren goed gelukt is, maar enkele keren ook compleet mis ging. Zo was Goldeneye bijvoorbeeld magistraal, maar wist men met The Duel de plank colledig mis te slaan. Ter gelegenheid van de release van Everything or Nothing zette Gamer.nl alle games met 007 in de hoofdrol eens op een rijtje. James Bond 007 (1983)

Deze eerste Bond game werd uitgebracht door de Parker Brothers en was te spelen op de Atari 2600, 5200 en ColecoVision. De game draaide om het besturen van een speciale auto die zowel onderwater als in de lucht én in de ruimte gebruikt kon worden. De side scrollende adventure bevatte vier verschillende films die nagespeeld konden worden, te weten: Diamonds are forever, The spy who loved me, Moonraker en For your eyes only.

James Bond: The Duel (1993)

Deze Bond game, dit maal van Domark, werd uitgebracht op de Megadrive en was wederom een side scroller. Ditmaal was het de bedoeling om als 007 een eilandbasis te infiltreren. Hoewel het concept boeiend was en de graphics er ook alleraardigst uitzagen, was de rest van de game niet om over naar huis te schrijven. Zo had de gameplay enkele zeer irritante problemen die het spelplezier vergalden, waren de controls uitermate onnauwkeurig en wist de soundtrack ook niet te imponeren. Uiteindelijk bleef daarom slechts een zeer matige game over en moesten James Bond fans nog enkele jaren wachten op een echte klassieker.

GoldenEye (1997)

Met Goldeneye bracht Rare de eerste en tot nu toe enige echte klassieker onder de Bond games uit. Waar spelers in de singleplayer mode als 007 op zestien afwisselende levels losgelaten werden, konden ze het in de multiplayer mode met maximaal vier spelers tegen elkaar opnemen. Hoewel de singleplayer mode van een zeer hoog niveau was, en als eerste het gebruik van gadgets introduceerde, zorgde toch de uiterst verslavende multiplayer mode ervoor dat men Goldeneye bleef spelen. Doordat de game bovendien ook nog zeer goede graphics had, een uitstekende soundtrack bevatte en fantastisch speelbaar was, wordt Goldeneye nog altijd gezien als één van de beste Nintendo 64 games en één van de beste shooters allertijden.