De James Bond film die een game verdient is natuurlijk Goldfinger, volgens velen de beste James Bond film ooit gemaakt. Het verhaal is even eenvoudig als geniaal. Een machtsbeluste supercrimineel wil de ultieme kraak zetten. Door het besmetten van de Amerikaanse goudvoorraad stijgt de goudprijs tot waanzinnige hoogte, iets waarvan Golfdfinger himself het meest van profiteert. Voordat dit plot duidelijk wordt kunnen we al een half spel verder zijn. Eerst moet 007 er achter zien te komen dat Fort Knox in gevaar is, om vervolgens te ontsnappen uit de klauwen van Goldfinger. De film zit vol avontuur en is prima geschikt om een action-adventure van te maken. Alle ingrediënten zijn aanwezig: spannend verhaal, plotwendingen en vooral veel actie.

Naast Goldfinger is één van de meest spannende films de eerste James Bond film, Dr. No. Gesitueerd op het tropische vakantieparadijs Jamaica doet 007 held onderzoek naar storing van Amerikaanse raketten. De film bevat een aaneenschakeling aan spannende momenten, vijanden in de vorm van huurmoordenaars en zelfs een dodelijke tarantula.

Verder in de film komt de speler ook nog eens op een prachtig, tropisch en tevens levensgevaarlijk eiland. Boordevol vijanden welke een hekel hebben aan geheim agenten. Als je dat alles overleeft komt een eindbaas met gemene handjes… als daar geen game van te maken is!

De tweede film die absoluut geschikt is voor een gameconversie is de meest futuristische James Bond film tot op heden, Moonraker. Het verhaal laat James Bond de halve wereld rondreizen, van de Alpen tot een lanceerbasis voor raketten. Uiteindelijk gaat de strijd zelfs verder in de ruimte, wat voor heel spectaculaire gameplay momenten kan zorgen. Naast veel locaties, en uiteraard een typisch James Bond verhaal, komen we in Moonraker ook de ultieme James Bond vijand tegen: Jaws.