Midnight Club games hebben altijd gedraaid om het rijden van illegale races door grote metropolen in de nacht. Tot nu toe waren de auto's, en vanaf Midnight Club 2 ook de motoren, fantasievoertuigen die vaak gebaseerd waren op bestaande modellen. Maar met Midnight Club 3: DUB Edition is hier verandering in gekomen. Zowel de auto's als motoren zijn allemaal bestaande modellen van bekende fabrikanten. In tegenstelling tot veel andere racegames zullen deze wagens en motoren niet echt realistische rijeigenschappen hebben, maar vooral erg snel en flitsend zijn. Naast het feit dat ze snel zijn, kunnen ze zowel onder de motorkap als optisch worden opgewaardeerd tot echte pimpmobielen. Zelfs modellen die van zichzelf al uitermate strak zijn kunnen nog 'mooier' gemaakt worden. Gezien het grote aanbod aan voertuigen is het misschien wel goed als we alle merken en hun meest vooraanstaande model even langs gaan.

Door Peter Zeilstra

Aprillia

Deze fabrikant maakt al jaren motoren die in verschillende racekampioenschappen hun sporen hebben verdiend. De Mille Factory is een motor die zijn opwachting zal maken in Midnight Club 3. Deze zogenaamde 'naked bike' is een open straatrace motorfiets, die er naast zijn agressieve uiterlijk, ook een behoorlijke horsepower op na houdt.

Chrysler groep

Zowel Dodge als Chrysler zijn merken uit de Chrysler goep die aanwezig zullen zijn in Midnight Club 3. Chryslers paradepaardje zal de ME Four-Twelve zijn. Een auto die standaard al niet met zich laat spotten. Als Al Capone auto's zou ontwerpen zouden ze er zo uitzien als de ME Four-Twelve. En wat zou een racegame zijn zonder de Dodge Viper. Hoewel het oude model het meest bekend is zal de nieuwe Viper GTS/R alleen aanwezig zijn in de game. Brute kracht en een radicaal ontwerp in één pakket.

Ducati

Ducatie is het meest bekend om z'n zware tweecilinder racemonsters. De toepasselijk genaamde Monster SR4 is misschien niet de meest agressief uitziende motor in de game, maar staat z'n mannetje. Als je echt snel wilt gaan kun je altijd nog kiezen voor de uiterst snelle 999R, een op een superbike gebaseerde wegmotor.

Gemballa

Het merk is niet zo bekend, maar iedereen erkend de auto's die ze afleveren. Want Gemballa is een bedrijf dat Porches tuned en uitgeeft onder hun eigen naam. De op een Porche 911 model gebaseerde Gemballa Twin Turbo zal aanwezig zijn in Midnight Club 3. Een garantie voor extreem snelle race actie.

GM groep

Vele varianten van de GM groep zullen aanwezig zijn in Midnight Club 3. De meest in het oog springende zijn wel de Hummer H2 en de Cadillac Escalade. Voor wat meer performance zijn er ook de Sterke Chevrolet Corvette Z06 en Cadillac Cien. Dit merk zal ook goed vertegenwoordigd zijn met een aantal klassieke musclecars, zoals de Camaro en de Pontiac GTO.

Custom Choppers

Merken die vooral bekend zijn bij de liefhebbers van custom bikes, zijn Hotmatch en West Coast Choppers. Beide bouwers maken extreme choppers gebaseerd op het Harley Davidson motorblok. Verwacht alvast unieke designs en krachtige performance in een rechte lijn. Voor snel bochtenwerk is beter een ander merk uit te kiezen.