Dit artikel is geschreven door de BlunfnixLAN crew (BlueAce, RoelandvdH, The_Unforgiven en Fenix), Michael Wolf Visser en Frank Herrman.

We schrijven zaterdag 20 december 2003. Buiten is het koud en nat; ideaal game-weer dus. Voor de afwisseling gingen we het gamecafé The Game Syndicate te Rotterdam vereren met een bezoekje. Hier stond namelijk de BlunfnixLAN voor Gamer.nl forumbezoekers gepland. Doelstelling was om alle virtuele vriendjes en vriendinnetjes (waar waren de vrouwen?) eens in het echt te ontmoeten, en daarnaast af te slachten in de meest uiteenlopende games.

Het voordeel van een game-cafe is uiteraard dat er al 42 pc's gereed stonden. Daarnaast is het netwerk aanwezig en is er bewezen dat dit netwerk ook naar behoren werkt. Ook waren alle games voorgeinstalleerd zodat problemen met software en keys er niet waren. Klein nadeeltje: het leechen van porno zat er helaas niet in. Ook duurde het feestje maar een dag, maar dit alles namen de aanwezigen op de koop toe.

Fun

Na een opsomming van wat kleine regeltjes kon het festijn beginnen. Als eerste was Battlefield 1942 aan de beurt. Al snel waren alle bezoekers op de dedicated server aanwezig voor een eerste slachtpartij. Geschreeuw om pick-ups in het echt blijft natuurlijk leuker dan via quickchats. Sommigen konden hun geluk niet op, want Unreal Tournament was aanwezig en klaar om in 'ge-ownt' te worden of te 'ownen'. En natuurlijk maakten de patsers alle verwachtingen waar. Game van de LAN was toch wel Halo. De “hit-and-run” strategie in Capture the Flag werd zo toegepast dat al snel zichtbaar was wie er wel, en wie er niet serieus meespeelde. Laten we zeggen dat de meerderheid dit niet deed en dat dit dan ook de reden was van de lol in deze game.

Buiten games was er natuurlijk genoeg om te buurten bij diegene die je normaal alleen tegenkomt op het forum of IRC. Samen even een console pakken of relaxt aan de bar hangen was natuurlijk geen probleem. Niks is leuker dan een potje Pro Evolution Soccer 3 of Dead or Alive 3 in een relaxte sfeer. En relaxed was het zeker, want niemand werd gepusht om een game te spelen of om mee te doen aan competities.

Competities

Niet dat er geen compo's waren want er waren er zelfs twee. Eén daarvan was openbaar gemaakt vanaf het begin: Beste Stunter. Met deze compo hoopte de organisatie de mensen aan het stunten te krijgen in de verschillende games. Degene met het gaafste screenshot zou een prijs ontvangen. Toen het aan het eind van de dag zover was om de prijzen uit te reiken bleek er nog een konijn in de hoed te zitten. De grootste “camp whore” van de dag werd namelijk onderscheiden met een T-shirt met diezelfde titel. In dit geval was dat “Desporado”, welke toch wel voor hilarische taferelen zorgde in Call of Duty. De prijs voor beste Stunter ging naar “Yven” en zijn vermogen om voor de leukste screenshots en momenten in BF1942 te zorgen. Gefeliciteerd allemaal!