Achtergrond

Bijna vergeten op E3: Thumper

Hypnotiserende beukende bonkbeats

Geschreven door Thijs Barnhard op
Tijdens E3 worden bezoekers overladen door impressies van grote games. Daardoor worden de kleinere titels soms uit het oog verloren, terwijl die ook de moeite waard kunnen zijn. Gamer.nl licht in 'Bijna vergeten op E3' elke dag in een paar alinea's een game uit die bijna werd vergeten, maar toch je aandacht verdient. Vandaag: Thumper.

Muziekgames genoeg op deze E3. Spellen zoals Guitar Hero Live en Rock Band 4 eisen misschien de meeste aandacht op, maar er zijn meer titels die met ritmes, beats en fijne deuntjes de aandacht weten te trekken. De onlangs voor PlayStation 4 aangekondigde ritmegame Thumper is zo’n game. Deze flitsende titel zit een beetje verstopt tussen de vele andere indies op de showvloer van Sony, maar Thumper mag best wel wat extra aandacht krijgen.

In deze extreem kleurrijke game bestuur je een keverachtig figuur dat over een pulserende baan van neonkleuren scheert. De gameplay blijft ondanks de flitsende stijl overzichtelijk door het feit dat er maar gebruik wordt gemaakt van één knop en één stick. Bij lichtgevende stippen op de weg en bochten moeten combinaties van deze twee inputs gebruikt worden.

Het klinkt simpel, maar de extreem hoge snelheid waarmee de obstakels elkaar opvolgen zorgt voor een intense ervaring waarin knipperen met je ogen eigenlijk niet gewenst is. Dat de effecten rondom de kever reageren afhankelijk van hoe goed de juiste knoppencombinaties ingevoerd worden, heeft bijzonder spectaculaire beelden als gevolg.

Thumper verschijnt ergens in 2016 op PlayStation 4. Tot die tijd moeten we het doen met de genadeloos gewelddadige trailer van de game. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Limited Edition Batman: Arkham Knight uitgesteld Dit was de E3 - in videovorm
0

Reacties op: Bijna vergeten op E3: Thumper

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.