Achtergrond

Bijna vergeten op E3: Beyond Eyes

Van Nederlandse bodem

Geschreven door Michel Musters op
Tijdens E3 worden bezoekers overladen door impressies van grote games. Daardoor worden de kleinere titels soms uit het oog verloren, terwijl die ook de moeite waard kunnen zijn. Gamer.nl licht in 'Bijna vergeten op E3' elke dag in een paar alinea's een game uit die bijna werd vergeten, maar toch je aandacht verdient. Vandaag: Beyond Eyes.

Een game uit Nederland die op E3 aandacht krijgt? Tja, na Guerrilla zijn we wel wat gewend, maar toch vonden we het tof om Beyond Eyes terug te zien op de persconferenties. De game van Nederlandse makelij wordt ontwikkeld door Sherida Halatoe, die haar eigen indie-studio genaamd Tiger & Squid oprichtte. Een paar jaar geleden, toen haar game nog op crowdfundingwebsite IndieGoGo stond, praatte Gamer.nl zelfs met haar.

Beyond Eyes draait om het meisje Rae, die haar zicht verloor tijdens een vuurwerkongeluk toen ze nog maar een kleuter was. Door deze traumatische ervaring is ze niet alleen blind, maar lijdt ze ook aan agorafobie, waardoor ze niet meer haar huis durft te verlaten. In de tuin sluit ze vriendschap met een poes, tot die opeens verdwijnt. Het is aan jou als speler om haar door de buurt heen te loodsen en de wereld zo stukje bij beetje in te vullen. Met elke stap die Rae neemt zie je ineens het gras onder haar voeten verschijnen.

Een hele unieke ervaring dus die om je aandacht vraagt. De game komt dit jaar naar pc, Mac, Linux Xbox One en PlayStation 4. Xbox One krijgt hem als eerste deze zomer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Spelers kunnen welpen trainen in MGS5: The Phantom Pain 'De Bethesda-persconferentie repeteren was een hel'
3

Reacties op: Bijna vergeten op E3: Beyond Eyes

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Baukereg

  • 18 juni 2015 20:41
  Nederlandse games waren al om aanwezig op deze E3, en dit is misschien wel de beste. Super goed concept.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Wormpaul

  • 19 juni 2015 09:03
  Deze vrouw zat laatst toch bij IndieKings? Indrukwekkende "game" die ik zeker vanwege het idee alleen al in de gaten zal houden!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shoarma

  • 22 juni 2015 16:48
  Zeer benieuwd naar deze game!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.