1. Razer DeathAdder 2013

Razer laat met de DeathAdder 2013 zien waar het goed in is: de optimale randapparatuur voor gamers ontwikkelen. Je krijgt een strak en ergonomisch design en de nodige muisfuncties en uitstekende software. Verder overvalt Razer je niet met nutteloze extra’s of idiote opties die je als gamer toch nooit gebruikt. Dat is de kracht van Razer, die logischerwijs aan het vertrouwde concept van de DeathAdder blijft vasthouden.

Als je de vorige generatie DeathAdder hebt, is het niet nodig ‘m direct te vervangen. Maar als je nog nooit een Razer-muis in je handen hebt gehad, is de DeathAdder – het instapmodel van het bedrijf – de beste manier om met het bedrijf kennis te maken en jezelf een enorm fijn en duurzaam cadeautje te geven.

Lees hier onze review

2. Logitech G602

De G602 van Logitech is een schot in de roos. De gamemuis is draadloos zonder alle nadelen van draadloos, heeft een aantrekkelijk design en een nog aantrekkelijker prijskaartje. Daar mag Logitech behoorlijk trots op zijn. De twee fijnste eigenschappen van de G602 zijn de macro- en dpi-toetsen, die mede door het oog voor detail in de schijnwerpers worden gezet.

De G602 is een kwalitatieve gamemuis voor een groot publiek, met hier en daar hardcore gamer-trekjes. En voor een prijs van 79,99 euro is de G602 één van de beste draadloze gamemuizen die op dit moment verkrijgbaar is. 

Lees hier onze review

3. Logitech G500s

Het is Logitech gelukt om de magie van de G5 terug te brengen in de G500s. De muis groeit met zijn gamers mee, blijft vertrouwd ogen en gaat zonder extra poespas de strijd met andere gamemuizen aan. Het uiterlijk van de producten uit de populaire gamemuisserie is lang niet altijd in orde, maar het design, de functies en de kwaliteit spreken voor zich.

Daar komt ook nog eens bij dat de G500s voor een adviesprijs van 70 euro in de winkels ligt. Dat is een concurrerende prijs waar je bij verschillende andere merken lang niet alle features voor terugkrijgt die de G500s wel biedt. De G500s mag dan niet voor iedereen de ideale gamemuis zijn, het is wel één van de meest algemeen geaccepteerde en gewaardeerde gamemuizen die op dit moment in Nederland verkrijgbaar is.

Lees hier onze review

 

4. Corsair Vengeance M65

De Vengeance M65 maakt indruk met zijn ruige uiterlijk, goede bouwkwaliteit mét gewichtjes, speciale sniper button (eigenlijk een must voor de first-person shooterliefhebber) en uitgebreide software. Met een adviesprijs van 70 euro is de Vengeance M65 een vrij aantrekkelijke optie die door het design een veel hoger prijskaartje pretendeert te hebben.

Gamers met kleine handen – of een kleine duim - kunnen echter beter verder kijken, want als je de sniper button niet snel genoeg kunt bereiken is één van de belangrijkste functies al niets meer waard. Voor gamers met handen van een normaal of groot formaat is de Vengeance M65 echt een puike gamemuis.

Lees hier onze review

 

5. Roccat Kone Pure

De Kone Pure is een uitstekende allrounder. Liefhebbers van verschillende soorten gamegenres – die daardoor geen specifieke gamemuis nodig hebben - kunnen echt verliefd worden op het eenvoudige karakter en het uitstekende design van de muis. En ondanks dat eenvoudige krijgt de gamer de mogelijkheid om de Kone Pure helemaal naar eigen wens in te stellen en zo geavanceerd mogelijk te maken als gewenst.

Met een prijs van 69,99 euro is de Kone Pure is de muis niet goedkoop, maar het scheelt wel twintig euro met zijn grotere broer Kone XTD. En als je dan dezelfde – en in sommige gevallen zelfs een betere – kwaliteit ervoor terugkrijgt, is de keuze snel gemaakt.

Lees hier onze review