Met 16 levels in 4 verschillende continenten biedt Battlefield 1942 erg veel verscheidenheid in vergelijking met de bekende multiplayer-games. Zo zal je niet enkel in het kale, heuvelachtige Afrika je tegenstander moeten bevechten, maar zal je ook met behulp van schepen en vliegtuigen de Pacific moeten veroveren. De Europese missies daarentegen zullen zich ook vaker in steden afspelen.

Hieronder hebben we een kleine gallerij geplaatst die je alvast een visuele impressie geven van enkele van deze locaties.

Onderzeeërs kunnen niet voor lange periodes onder water blijven. Zo hebben ze elk een zuurstofmeter waardoor ze regelmatig weer aan de oppervlakte moeten komen. Op dat moment zijn ze natuurlijk ideaal doel voor de torpedojagers die de de vliegdekschepen bewaken.

Aangezien schepen enkel in de Pacific missies beschikbaar zijn, zal je in Battlefield vooral veel gebruik maken van tanks. Denk echter niet dat ze onoverwinnelijk zijn door hun pantser. Een aantal goed gemikte granaten doen de job al snel.

Enkele van de missies spelen af in dichter bebouwde gebieden. Bedenk als tank-bestuurder dat er in elk huis een bazooka-unit zich kan verschuilen. De vinger op de eject-knop is ook geen slecht idee.

Engineers mogen dan slecht zijn bewapend, maar dankzij hun mijnen en dynamietstaven die van afstand tot ontploffing worden gebracht, zijn ze het ideale middel tegen voertuigen.

Eén van de missies (rechts) speelt zich af in Nederland tijdens Operation Market Garden. Zo zal je jezelf als geallieerde na een parachutesprong dwars door Arnhem moeten vechten. Een combinatie van tanks en sluipschutters is ideaal om vijandelijk bazooka-geschut tegen te houden.

Liefhebbers van dogfights laten zich best op het vliegdekschip droppen aan het begin van een missie. Hier spawnen vliegtuigen waarmee schepen en tanks gebombardeerd kunnen worden. Als snel vervoermiddel zijn ze ook geschikt om vervolgens per parachute bij het doel te landen.

Bommenwerpers kunnen door maximaal 3 man worden bestuurd. Daarvan zijn er 2 bestemd voor het boordgeschut om vijandelijke vliegtuigen neer te halen. De snelheid van de B17 is namelijk zo laag dat elke fighter een goede kans maakt om het beestje neer te halen. De schade die deze bomber doet, maak het echter allemaal meer dan waard.

Deze week geven we je naast de playtest natuurlijk ook een uitgebreide beschrijving van de individuele maps en het wapentuig dat je in de game tegen zal komen. Stay tuned voor de volledige review...