Painkiller: Battle out of hell is de eerste expansion pack van Dreamcatcher op hun succesvolle game Painkiller van afgelopen jaar. Vele exemplaren van de duivelse first person shooter gingen er over de toonbank en maakte van Painkiller een echte hit. Nu is het de beurt aan de expansion pack welke het verhaal van Painkiller zal vervolgen.

Wederom zal je in de schoenen staan van Daniel Garner en krijg je het aan de stok met de volgelingen van de voormalige Lucifer. Nadat Alastor je verraden heeft en je achter zijn demonische aard komt, is het aan jou om jezelf een weg uit de hel te vechten. Tal aan nieuwe omgevingen en monsters staan op je te wachten als je met het bewusteloze lichaam van Eve aan je voeten op adem komt. Zal het Daniel lukken om zich een weg uit deze hel te vechten en Eve weer wakker te krijgen? Als het aan Alastor ligt in ieder geval niet, maar Daniel en de wapens die hij bij zich draagt, denken daar heel anders over.

Painkiller werd door de game pers ontvangen als een luchtige maar vooral goed doordachte first person shooter welke niet veel van je denk vermogen vergde maar de speler toch lekker liet wegspelen. Het achterliggende verhaal van Daniel Garner en zijn gevecht om uit de hel te geraken, was niet voor iedereen de drijfveer om Painkiller aan te schaffen, want Painkiller schopte het zelfs tot de hoogte van de officiële CPL World Tour. Deze eerste wereld tour van de Cyberathletes Professional League bevat nu als een van de gespeelde games de game Painkiller en in voorgaande CPL leagues is al gebleken dat vooral Nederlanders er hoge ogen gooien. Sander Kaasjager, ook wel bekend als fnatic.Vo0 won in december 2004 voor de tweede keer op rij het CPL 1vs1 Painkiller toernooi en sleepte daarmee 6000 dollar binnen.

Dat Painkiller voor de CPL World Tour van groot belang is onderstreepte ontwikkelaar DreamCatcher laatst door een speciale patch uit te geven. Patch 1.61 (338MB) bevat namelijk alle nieuwe content en features die voor de Cyberathlete Professional League ontwikkeld zijn. De patch is daarmee precies op tijd voor de CPL World Tour, want die gaat 10 februari van start. Naast de CPL content heeft men ook grafische verbeteringen en Capture the Flag en Last Man Standing multiplayer aan de update toegevoegd.

Painkiller: Battle out of hell kan je vinden bij je plaatselijke gamestore en zal binnen aanzienlijke tijd worden vergezeld door een klein broertje. De tweede uitbreiding van Painkiller is reeds op komst en wat dat Daniel zal gaan brengen is nog maar de vraag.

Painkiller en Painkiller: Battle out of hell worden gedistribueerd door NOBILIS Benelux.