door Erik Karssen

Vrijdag 2 maart is het zover, dan gaat de grootste en meest uitgebreide LAN van de Benelux van start. Gamepoint en Gamers.nl zullen uiteraard aanwezig zijn bij deze happening, en we hopen ook dat jij ook komt. Waarom zou je komen ? Lees gauw verder waarom Ambience the place2be is komend weekend.

Het gebeurd niet vaak dat er echt grote LAN's zijn in ons koude kikkerlandje, de laatst redelijk grote was Lannium, een lan die plaatsvond in December vorig jaar van 400 mensen in het zuiden des lands. Ambience gaat nog iets verder, meer in het zuiden van Nederland, namelijk Venlo, maar ook nog eens veel meer deelnemers. Er is plaats voor wel 1000 mensen. Een waanzinnig groot aantal en nog eens enorm gevarieerd ook. Op Ambience zal voor iedereen wat te beleven zijn. Goed met prijzen gevulde competities, ftpservers met genoeg schijfruimte en op een 100 mbit netwerk, een filmzaal waar de nieuwste films draaien, irc-server om in contact te blijven met de medelanner's en nog veel meer. Naast al deze wat elektronische gerieven is er ook gedacht aan de facilitaire zaken. Er zullen douches aanwezig zijn voor iedereen om te gebruiken, 13 toiletgroepen die regelmatig zullen worden gereinigd en mensen hebben zelf de mogelijkheid om de tempratuur te bepalen in de zalen waar ze zitten.

Wat Ambience vooral zo uniek maakt is de brede doelgroep waar men zich op richt. De meeste LAN's worden georganiseerd met 1 doelgroep in het oog, maar bij Ambiance heeft men een breder blikveld. Naast Gamers is er ook uitgebreid aandacht voor Hackers en Demo'ers. Ook voor deze doelgroepen worden competities georganiseerd, zo is er voor de grafische fanatiekelingen een wedstrijd wie de beste intro kan maken van maximaal 64 Kb. Naast de brede doelgroepen is er ook een internationaal tintje aan de lan gegeven, zo worden er deelnemers verwacht vanuit Duitsland, Belgie en zelfs Finland/Bulgarije.

Gamers.nl zal ook uitgebreid vertegenwoordigd zijn op de lan (vergeet je handtekeningenboekje dus niet ). Bijna de gehele crew zal 3 dagen lang de aanwezig lanner's het leven zuur maken door foto's te maken, winnaars (of verliezers ) te interviewen en de aanwezige CS'ers af te schieten (be aware of The Mimic or TheDuke). Uiteraard zal vlak na de LAN een uitgebreid report online komen waarin je al onze bevindingen terug zal kunnen vinden...

Eigenlijk heeft Ambience alles wat je zoekt in een LAN, leuke competities, veel ftp's en vette prijzen. Enige nadeel is wat ik momenteel kan bedenken (naast de locatie ) is dat er waarschijnlijk geen internet is, al is Ambience 3 dagen zonder internet wel waard.

See You all @ Ambience !